Ιορντανέσκου: Φαβορί η Ρουμανία

Ο Άνχελ Ιορντανέσκου μίλησε για την κόντρα της Ελλάδας με τη Ρουμανία στους αγώνες μπαράζ για το Μουντιάλ και έχρισε φαβορί της ομάδα της χώρας του, τονίζοντας πως έχει το καλύτερο έμψυχο δυναμικό των τελευταίων χρόνων.Αναλυτικά η συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία:
Κύριε Ιορντανέσκου, υπάρχει φαβορί στα παιχνίδια Ελλάδα-Ρουμανία;
"Θεωρώ ότι τον πρώτο λόγο έχει η Ρουμανία. Πιστεύω ότι το μομέντουμ μας ευνοεί, καθώς είμαστε σε καλύτερη κατάσταση αυτή τη στιγμή".
Πού πιστεύετε ότι υπερτερεί η Ελλάδα και πού η Ρουμανία;
"Η Ελλάδα έχει μεγαλύτερη εμπειρία, καθώς συμμετέχει τα τελευταία χρόνια στα τελικά, τόσο του παγκοσμίου κυπέλλου όσο και του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Εμείς έχουμε αρκετά χρόνια να βρεθούμε σε μία μεγάλη διοργάνωση. Ακόμη, πρόκειται για μια καλά οργανωμένη ομάδα, με εξαιρετικά αποτελέσματα την τελευταία δεκαετία, με καλή αμυντική λειτουργία, αλλά υστερεί στο σκοράρισμα. Και για να προκριθείς πρέπει να βάλεις γκολ.
Η Ρουμανία διαθέτει το καλύτερο έμψυχο δυναμικό των τελευταίων χρόνων και οι ποδοσφαιριστές διψούν για μια μεγάλη επιτυχία. Νομίζω πως είναι πιο πεινασμένοι από τους Έλληνες. Σέβομαι και εκτιμώ την εθνική Ελλάδος, αλλά δίνω προβάδισμα στη Ρουμανία. Είναι σημαντικό ακόμη το ότι έχουμε τη ρεβάνς στην έδρα μας. Έχουμε ένα καινούριο γήπεδο που θα είναι γεμάτο από 55.000 κόσμου. Οι φίλαθλοι περιμένουν 16 χρόνια να προκριθεί η ομάδα στο Μουντιάλ και βλέπουν ότι τώρα δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία".
Είπατε ότι η Ρουμανία έχει το προβάδισμα. Τι ποσοστά θα δίνατε;
"Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα γίνει. Δεν μπορώ να μιλήσω με ποσοστά. Το αποφεύγω".
Ποιους ποδοσφαιριστές θεωρείτε πιο επικίνδυνους από την εθνική Ελλάδος;
"Σίγουρα, τον Σαμαρά που είναι ένας παίκτης υψηλής ποιότητας, όπως και τον Μήτρογλου. Πρόκειται για δύο εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, που τους παρακολουθούν αρκετές ομάδες στην Ευρώπη. Ξεχωρίζω επίσης τον Καραγκούνη, τον Κατσουράνη και τον Σαλπιγγίδη που είναι σπουδαίοι παίκτες, έμπειροι και είναι καθοριστική η παρουσία τους στους αγώνες. Γνωρίζω πολύ καλά την εθνική Ελλάδος και ξέρω τις δυνατότητές της".
Από τη Ρουμανία ποιους θα ξεχωρίζατε;
"Υπάρχουν αρκετοί ποιοτικοί παίκτες, όπως ο Μάρικα, ο Τανάσε, ο Λάζαρ, ο Ρατ, ο Γκοϊάν, ο Τόρζε, ο Ταταρουσάνου και βέβαια ο αρχηγός Βλαντ Κίρικες".
Με αφορμή την αναφορά στον Ταταρουσάνου, γράφεται συχνά στο ρουμανικό Τύπο πως βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού. Γνωρίζετε κάτι περισσότερο;
"Έχω ακούσει ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τη Γαλλία και την Ελλάδα, αλλά δεν αποκλείεται ο Ταταρουσάνου να ανανεώσει τους προσεχείς μήνες  το συμβόλαιό του με τη Στεάουα. Θα δούμε".
Η εικόνα και τα αποτελέσματα της Ρουμανίας στην προκριματική φάση ήταν αυτά που αναμένατε;
"Τα παιδιά τα πήγαν καλά και πιστεύω πως για την εθνική μας είναι μία μεγάλη ευκαιρία να πάμε στη Βραζιλία. Έχουμε καλό υλικό. Πολλοί παίκτες αγωνίζονται στο εξωτερικό, ενώ υπάρχουν και 6-7 που αγωνίζονται στην καλύτερη ομάδα της χώρας, τη Στεάουα που συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ".