Ιστορία γράφουν οι παρέες

Δυσκολότερο από το να φτάσεις στην κορυφή είναι το να μείνεις σε αυτή και γι` αυτό η πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final 4 της Ευρωλίγκα για τέταρτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια έχει ξεχωριστή σημασία.Μετά το θρίαμβο της Κωνσταντινούπολης ο Ολυμπιακός είχε να διαχειριστεί εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις, από το καλοκαίρι ακόμη. Από τη στιγμή της αποχώρησης του Ντούσαν Ιβκοβιτς. Η επιλογή του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε ρίσκο, κατά τη διάρκεια της σεζόν είχε και μπόλικη αμφισβήτηση, αλλά ο έλληνας τεχνικός τα κατάφερε και διατήρησε την ομάδα στην ελίτ της Ευρώπης.

Οσοι νομίζουν πως οι παίκτες τα κατάφεραν μόνοι τους, κάνουν λάθος. Ο Ολυμπιακός έχει ρίξει σκληρή δουλειά φέτος και ο Μπαρτζώκας επέλεξε να αλλάξει πράγματα στην ομάδα κι όχι να προσπαθήσει να εξαργυρώσει μόνο όσα παρέλαβε έτοιμα.από τον Ντούντα. Λάθη έκανε, σίγουρα. Εκανε, όμως και σωστά που δεν πρέπει να παραβλέπουμε.

Ο Ολυμπιακός έχει αδυναμίες στο παιχνίδι του, αλλά έχει και σημαντικές αρετές. Εκτός από τα αγωνιστικά του πλεονεκτήματα, έχει,  κυρίως την καρδιά του πρωταθλητή που τον κρατάει ζωντανό στα δύσκολα.

Κάπως έτσι γύρισε και το ματς με την Εφές. Οι ερυθρόλευκοι δεν θα... έφευγαν από το γήπεδο αν δεν έκαναν την ανατροπή. Δεν μπορούσαν να δεχθούν ότι θα χάσουν από μία χειρότερη από αυτούς ομάδας. Σοβαρεύτηκαν και νίκησαν, γιατί λειτούργησαν ως ομάδα. Γιατί ο Σπανούλης ήταν ο ηγέτης της ομάδας στο παρκέ, αλλά όχι ο μονάρχης ή ο δικτάτορας.

Ηταν αυτός που ενέπνευσε όλους να γίνουν μία γροθιά και να στριμώξουν τα σχοινιά την Εφές, που ούτε κατάλαβε πως έχασε τη διαφορά των 15 πόντων.

Οι ερυθρόλευκοι, όταν είδαν τα δύσκολα, έπαιξαν εξαιρετική άμυνα και κάθε παίκτης που πάτησε το πόδι του στο παρκέ, έδωσε ό,τι καλύτερο είχε.

Δεν ήταν μόνο ο Σπανούλης, ο Παπανικολάου, ο Χάινς ή ο Πρίντεζης. Η καρδιά του Ολυμπιακού... ξύπνησε ακόμη και την  ψυχή του Τζος Πάουελ, ο οποίος έδωσε σημαντικές βοήθειες.

Ο Περπέρογλου έδειξε για ποιους λόγους αποκτήθηκε, ο Αντιτς απέδειξε πως αξίζει τη θέση του στην ομάδα. Ο Σλούκας έπαιξε και για τον κολλητό του τον Μάντζαρη, ο νεαρός Κατσίβελης είχε καθαρό μυαλό σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, αλλά και ο Λο με "μεγάλα" καλάθια σε στιγμές που η μπάλα ήταν βαριά.

Ακόμη κι ο Σερμαντίνι που έπαιξε πέντε λεπτά, έβαλε ένα καλάθι και πήρε ένα ριμπάουντ.

Αυτή είναι η συνταγή της επιτυχίας του Ολυμπιακού από πέρυσι. Παίζουν όλοι για έναν και ένας για όλους.

Ετσι πήραν το ευρωπαϊκό πέρυσι, έτσι έφτασαν στο Final 4 και φέτος. Με αυτή τη φιλοσοφία πρέπει να πάνε και στο Λονδίνο για να υπερασπιστούν τον τίτλο τους.

Την ιστορία, άλλωστε τη γράφουν οι παρέες και όχι οι μονάδες...

Η παρέα που έχουν δημιουργήσει οι αδερφοί Αγγελόπουλοι αποδεικνύει πως είναι δυνατή και ικανή να ξεπεράσει τα δύσκολα. Να αποβάλλει τα... μικρόβια που κατά καιρούς πήγαν να βγάλουν εκτός τροχιάς την ομάδα. Με στήριξη στον προπονητή και το υπάρχον υλικό ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση στο Final 4, για 4η φορά τα τελευταία πέντε χρόνια!