Κάτσε: Ονειρο για κάθε παίκτη η Εθνική

Η επιλογή του για το ποια χρώματα Εθνικής ομάδας θα φορέσει, πήγε να γίνει ένα σύντομο σήριαλ, στο οποίο όμως ο Εργκους Κάτσε έδωσε τέλος πρόσφατα διαλέγοντας τα κόκκινα της Εθνικής Αλβανίας.
Ο νεαρός μέσος του ΠΑΟΚ μετά από την πρώτη του γεμάτη σεζόν στη Superleague, έγραψε και την πρώτη του συμμετοχή στην Εθνική του για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014.
Ο Κάτσε μπήκε στο γήπεδο στο 85ο λεπτό του αγώνα, δυο λεπτά πριν οι Νορβηγοί ισοφαρίσουν τους Αλβανούς σε 1-1 στο γήπεδο των Τιράνων. Οι γείτονες εδραιώθηκαν με το αποτέλεσμα αυτό στη 2η θέση του 5ου ομίλου και έχουν σοβαρές ελπίδες να διεκδικήσουν μέσω μπαράζ την πρόκριση για τα γήπεδα της Βραζιλίας.
Ο 20χρονος μέσος μίλησε στο paokfc.gr για το ντεμπούτο του:
- Μετά από μήνες σκέψης διάλεξες την Εθνική Αλβανίας. Πως ήταν η πρώτη σου εμπειρία με τα χρώματα της; "Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα τι να περιμένω, καθώς δεν γνώριζα πολλούς ανθρώπους από την Εθνική. Όμως οι συμπαίκτες μου με υποδέχθηκαν όλοι με ζεστό τρόπο και μ´ έκαναν να αισθανθώ λες και είμαι χρόνια μέλος της ομάδας".
- Ο προπονητής σου ανέβασε τον πήχη, καθώς μίλησε για σένα παρομοιάζοντάς σε με τον Γκατούζο! Σε άγχωσαν αυτές οι προσδοκίες; "Ως άνθρωπος δεν δίνω τόση σημασία στα λόγια, πολύ περισσότερο στα θετικά. Προσπαθώ να είμαι ανεπηρέαστος και να δουλεύω. Θέλω να κερδίσω την εμπιστοσύνη του προπονητή με τη δουλειά μου και την απόδοσή μου και όχι με το… στυλ μου".
- Πως σε αντιμετώπισε; Τι σου είπε; "Ο προπονητής είναι πολύ άνετος και δεν κάνει διακρίσεις στη συμπεριφορά του, είτε είσαι νέος, είτε μεγαλύτερος. Κάνει πλάκες με όλους και προσεγγίζει πολύ τους ποδοσφαιριστές. Μου ζήτησε να είμαι ο εαυτός μου, είπε ότι μ´ εμπιστεύεται κι ότι αν συνεχίσω μ´ αυτόν τον τρόπο θα βρίσκομαι στις επιλογές του".
- Η Αλβανία, αν και δεν κατάφερε να διατηρήσει το 1-0 και ισοφαρίστηκε στο τέλος, διατηρεί τις ελπίδες της για πρόκριση, έστω και μέσω μπαράζ. Φαντάζεσαι συμμετοχή στα τελικά του Μουντιάλ; "Η Εθνική Αλβανίας κάνει μεγάλη προσπάθεια και οι ποδοσφαιριστές όλοι πιστεύουμε ότι έχουμε τη δυνατότητα ως ομάδα μα τα καταφέρουμε. Υπάρχει και ταλέντο και προσωπικότητα και… γιατί όχι;".
- Τι σου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση στην πρώτη σου συμμετοχή; "Ήταν η πρώτη φορά που έπαιξα στο στάδιο των Τιράνων και πραγματικά μου έκανε εντύπωση η ατμόσφαιρα. Είχε πολύ κόσμο, όλοι ντυμένοι με τα χρώματα της Εθνικής καο δεν σταμάτησαν να μας ενθαρρύνουν! Αυτό και το ζεστό κλίμα μέσα στα αποδυτήρια είναι πολύ σημαντικά όπλα για την ομάδα. Προσωπικά αισθάνομαι περήφανος που συμμετείχα έστω και λίγο. Είναι πάντα όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή να βρίσκεται στην Εθνική Ανδρών της χώρας του".