Κέρδισε πόντους ο Βονόρτας

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην έφυγε κερδισμένος βαθμολογικά από το Καραϊσκάκη, αφού το γκολ του Μήτρογλου του στέρησε δύο βαθμούς και τη νίκη, ωστόσο αυτός που βγήκε νικητής και κέρδισε πόντους στα μάτια των φιλάθλων, των παικτών, αλλά και της διοίκησης των πρασίνων ήταν ο Γιάννης Βονόρτας που πήρε άριστα στο διάβασμα, στην ανάλυση, στο σχεδιασμό και στην καθοδήγηση του Τριφυλλιού στην... αρένα του φαληρικού γηπέδου.
Ο 53χρονος τεχνικός που κλήθηκε εσπευσμένα και με την ταμπέλα του υπηρεσιακού να υπηρετήσει ως πιστός στρατιώτης τον Παναθηναϊκό στα τρία τελευταία παιχνίδια της σεζόν μετά το... πασαπόρτι που δόθηκε στον Φάμπρι και κυρίως να οδηγήσει με αξιοπρέπεια το Τριφύλλι στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη έχει πάρει ήδη τα εύσημα από τους πάντες στο στρατόπεδο της ομάδας, αλλά και από τους... απέναντι, που παραδέχθηκαν ότι πήρε την... ταυτότητα του Μίτσελ στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Η αλήθεια είναι πως ο Γιάννης Αλαφούζος είχε σε εκτίμηση τον Γιάννη Βονόρτα από καιρό. Ακόμα και όταν είχε διακοπεί η συνεργασία με τον Χουάν Ρότσα, του οποίου ήταν βοηθός ο νυν τεχνικός των πρασίνων, ο πρόεδρος της ΠΑΕ συμβουλευόταν τον Βονόρτα και τον είχε στα υπόψη του για το άμεσο και κοντινό μέλλον της ομάδας.

Γι' αυτό και όταν τέθηκε θέμα αντικατάστασης του Φάμπρι το πρώτο όνομα που ήρθε στην επιφάνεια για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία ήταν το δικό του.

Ο Βονόρτας με την παρουσία του Παναθηναϊκού στα δύο τελευταία ματς (Πανιώνιος, Ολυμπιακός), αλλά κυρίως στο ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο κέρδισε πόντους.

Προσοχή! Δεν λέμε ότι θα παραμείνει ως πρώτος προπονητής και τη νέα σεζόν. Αλλωστε, όπως έχουμε αναφέρει από καιρό, ο Αλαφούζος έχει δώσει τα χέρια με τον Γιάννη Αναστασίου για να "χτίσει" τον Παναθηναϊκό του 2014. Ωστόσο, δεν αποκλείεται ο Βονόρτας να παραμείνει στο τεχνικό τιμ των πρασίνων...