Καλαφατάκης: Θα πετύχουμε τον στόχο μας

Η ήττα από τον Πανιώνιο δεν αλλάζει τον στόχο του Ικαρου, ο οποίος θα τον πετύχει με οποιονδήποτε τρόπο, όπως δήλωσε ο προπονητής της ομάδας της Χαλκίδας, Γιώργος Καλαφατάκης, ο οποίος παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίηση του από την εμφάνιση των παικτών του."Πρώτα απ’ όλα ευχαριστώ τον κόουτς Σφαιρόπουλο για τα καλά του λόγια. Σε περίπτωση νίκης θα είχαμε μεγάλο προβάδισμα για τη συνέχεια. Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια σπουδαία ομάδα με ποιότητα.

Δουλέψαμε πολύ, αλλά σε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού ήμασταν πολύ πίσω, όπως για παράδειγμα στα ριμπάουντ και στις ασίστ. Ηταν δύο πολύ σημαντικά στοιχεία που δείχνουν ότι δεν λειτουργήσαμε σωστά.

Δεν βγάλαμε την ομαδικότητα και την υπομονή που θα θέλαμε. Μας έλειψε ο Ασκα, έπαιξε με δύο ενέσεις, όπως και ο Παπανικολόπουλος με μια. Δεν ήταν όπως έπρεπε ο Ιβάν, αλλά θέλω να τον ευχαριστήσω, όπως και τον Νίκο για την μεγάλη τους προσπάθεια.

Κάναμε ένα καλό δεύτερο δεκάλεπτο, αλλάξαμε τον ρυθμό του ματς με τη ζώνη, αλλά η εμπειρία του Πανιωνίου τον βοήθησε να προσαρμοστεί και να ξεφύγει.

Δυστυχώς όταν μειώσαμε στο καλάθι, φάγαμε δύο τρίποντα, εμείς δεν κάναμε καλές επιλογές και τέτοια λάθη απέναντι στον Πανιώνιο, τα πληρώνεις.

Κάναμε ένα σερί 8-0, ενώ είπαμε ότι θα κάνουμε αλλαγές στα σκριν, ο Γκόβενς δεν το έκανε (εκεί φάνηκε η απειρία του) και δεχθήκαμε δύο απανωτά τρίποντα. Μέσα από τα λάθη μας, πρέπει να δυναμώσουμε και να γίνουμε καλύτεροι.

Η ήττα δεν αλλάζει τους στόχους μας, έχουμε δύο μέρες να ξεκουραστούμε και να δουλέψουμε για το ματς με τον Ηλυσιακό. Και πάλι να ευχαριστήσω τον κόσμο, για την εντυπωσιακή του παρουσία, το πιστεύω ότι θα καταφέρουμε τον στόχο μας, με οποιοδήποτε τρόπο.

Δουλεύουμε σκληρά, απλά είμαστε καινούρια ομάδα και χρειαζόμαστε χρόνο.Τηρουμένων των αναλογιών είμαι ευχαριστημένος. Είχαμε δύο καινούριους παίκτες (Μάσιτς, Ρίτσαρντς) και άλλους δύο που έκαναν ένεση για να παίξουν.

Ο Ασκα προπονήθηκε μόνο μια μέρα. Δεν κοιτάζω μόνο το αποτέλεσμα, είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών", είπε ο προπονητής του Ικαρου Χαλκίδας.

Από την πλευρά των παικτών, ο Αλεξ Βουγιούκας είπε: "Πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσω τον κόσμο της Χαλκίδας που σε κάθε ματς δείχνει ποσο αγαπάει το μπάσκετ και την ομάδα μας.

Προσπαθήσαμε και οι 12 για την νίκη που θα ήταν καλή για την ψυχολογία μας. Κοιτάμε μπροστά έχουμε τώρα το ματς με τον Παναθηναϊκό και ακολούθως με τον Ηλυσιακό και ξέρουμε πόσο μεγάλη σημασία θα έχει".