"Καλπάζει" ο Φέτελ, κυρίαρχος και στη Μόντσα

Ενα βήμα πιο κοντά στον τίτλο έκανε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, που κυριάρχησε και στο ιταλικό Grand Prix και πανηγυρίζει την έκτη του φετινή νίκη στο πρωτάθλημα της Formula 1
Ανίκητος είναι ο Σεμπάστιαν Φέτελ, που για έκτη φορά φέτος ρίχνει πρώτος την καρό σημαία και καλπάζει προς τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή.
Δεύτερος τερμάτισε ο Φερνάντο Αλόνσο, που ήταν αρκετά ανταγωνιστικός, αλλά όχι τόσο για να προσπεράσει τον γερμανό πιλότο της Red Bull, ενώ το βάθρο συμπληρώνει ο ομόσταυλος του Φέτελ, Μαρκ Γουέμπερ.
Ο Φέτελ διεύρυνε την διαφορά του στους 53 βαθμούς από τον δεύτερο Αλόνσο και προβάλει ως το μεγάλο φαβορί για τον φετινό τίτλο, που θα είναι ο τέταρτος στην καριέρα του.
Ο Αλόνσο πάντως αποθεώθηκε από τους τιφόζι, που κατέκλυσαν το "Ναό της ταχύτητας", δημιουργώντας εκπληκτική ατμόσφαιρα. Πραγματικός χαμός έγινε με την ολοκλήρωση του Grand prix με χιλιάδες τιφόζι να "πολιορκούν" την πίστα και το χώρο κάτω από το βάθρο.
Στην τέταρτη θέση βρίσκουμε τον Φελίπε Μάσα, που πραγματοποίησε πολύ καλό αγώνα, ενώ μεγάλη επιτυχία αποτελεί για τον πιλότο της Sauber, Νίκο Χούλκενμπεργκ η πέμπτη θέση.
Ο Νίκο Ρόσμπεργκ έφερε την Mercedes του στην έκτη θέση, μία μπροστά από τον Ρικιάρντο και τον Ρομέιν Γκροζάν, που τερμάτισε όγδοος. Ο Λιούις Χάμιλτον είδε ένατος το πέσιμο της καρό σημαίας, ενώ την βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσε ο Τζένσο Μπάτον.
Εκτός δεκάδας έμεινε ο Κίμι Ραϊκόνεν, που θα θέλει να ξεχάσει το τριήμερο στη Μόντσα. Μετά την απογοητευτική εικόνα στις κατατακτήριες, τερμάτισε 11ος, ενώ είχε και επαφή κατά την εκκίνηση με τον Πέρες, ο οποίος και τερμάτισε μία θέση πίσω του.

Αναλυτικά η κατάταξη:
1. Φέτελ, Red Bull
2. Αλόνσο, Ferrari
3. Γουέμπερ, Red Bull
4. Μάσα, Ferrari
5. Χούλκενμπεργκ, Sauber
6. Ρόσμπεργκ, Mercedes
7. Ρικιάρντο, Toro Rosso
8. Γκροσάν, Lotus
9. Χάμιλτον, Mercedes
10. Μπάτον, McLaren
11. Ραϊκόνεν, Lotus
12. Πέρες, McLaren
13. Γκουτιέρες, Sauber
14. Μαλδονάδο, Williams
15. Μπότας, Williams
16. Σούτιλ, Force India
17. Πικ, Caterham
18. Φαν ντερ Γκάρντε, Caterham
19. Μπιανκί, Marussia
20. Τσίλτον, Marussia
Εγκατέλειψαν:
21. Ντι Ρέστα, Force India
22. Βερνιέ, Toro Rosso 

Η βαθμολογία των οδηγών
1. Φέτελ Red Bull Racing-Renault 222
2. Αλόνσο Ferrari 169
3. Χάμιλτον Mercedes 141
4. Ραϊκόνεν Lotus-Renault 134
5. Γουέμπερ Red Bull Racing-Renault 130
6. Ρόσμπεργκ Mercedes 104
7. Μάσα Ferrari 79
8. Γκροζάν Lotus-Renault  57
9. Μπάτον McLaren-Mercedes 48
10. Ντι Ρέστα Force India-Mercedes 36
Η βαθμολογία των κατασκευαστών
1. Red Bull Racing-Renault 352
2. Ferrari 248
3. Mercedes 245
4. Lotus-Renault 191
5. McLaren-Mercedes 66