Καλό μου παιδί, 用心する...

Πριν απο καιρό σας είχα δημοσιεύσει την πρώτη επιστολή του Καζιγιάμα στη μαμά του. Εφτασε στα χέρια μου και ένα γράμμα της μαμάς. Λέει:
«Καλέ μου Κάζι
Εχουμε καιρό να μάθουμε νέα σου αν και καθημερινά μπαίνουμε σε διάφορα site και διαβάζουμε τα πάντα για τον Panathinaikos. Το κακό γιε μου είναι ότι με αυτά που μαθαίνουμε τρομάζουμε όλο και περισσότερο. Είναι αλήθεια ότι ο προπονητής σου λέει ότι θα σας φέρει λιοντάρια; Είναι αλήθεια ότι τσακώθηκε με τους άλλους γιαπωνέζους παίκτες της ομάδας, όπως το Σο – ναι, το Βι Το Λο – νε, τον Ζε Κα – νε, τον Το τσέ – νε; Αγόρι μου εσύ θέλω να είσαι καλός με τον Φα Μπρι – ναι, γιατί κι αυτός από εδώ κατάγεται – από ένα χωριό παραπέρα από τη Χιροσίμα.

Αγόρι μου ανησυχούμε για δυο πράγματα. Το πρώτο γιατί ετοιμάζεσαι να πας στην Του  μπα- νε για να παίξεις. Τι το θες αυτό αγόρι μου; Καλά δεν ήταν τόσο καιρό που δεν έπαιζες;  Ξέρεις αγόρι μου τι σε περιμένει εκεί; Εχουν τρεις Κορεάτες που δεν αφήνουν κανένα να ακουμπήσει τη μπάλα: το Κα Τσε, τον Λα Ζαρ και τον Γκα  ρσι  α – νε, αυτός ο τελευταίος τρώει ανθρώπους λε – νε. Έχουν δώδεκα αποβολές από την αρχή της σεζόν, ο θείος σου μου είπε ότι είναι παγκόσμιο ρεκόρ, περισσότερες είχε μόνο μια ομάδα φυλακισμένων του Σιν Σίτυ. Έχουν ένα παίκτη, το Σαλπιγγίδη που τιμωρήθηκε με έξι αγωνιστικές γιατί έριξε μια μουν – τζα σε επόπτη. Τι είναι το μουν – τζα; Χτύπημα στο καράτε; Λαβή στο Τζούντο; Ζει αγόρι μου ο επόπτης; Γιατί μάθαμε ότι χαροπαλεύει και ανησυχήσαμε. Αν αρχίσουν τα μουν – τζα να αμυνθείς όσο πιο σκληρά μπορείς και να θυμάσαι τα μαθήματα Νιν Τζου ΤσουΜαΝγκα που σου έκανε ο θείος σου ο Αεκτζής πριν από καιρό. Αλλά να προσέχεις αγόρι μου.

Είναι παράξενη χώρα η Ελλάδα να μην το ξεχνάς. Κάνουν συνέχεια σατανικά κόλπα με την οικονομία, όλα κόλπα ζόρικα από τις παραδόσεις τις Απω Ανατολής. Κάνουν το Χα Ρα Τσι, την αύξηση του Φι Πι Α, της Δε Η- ναι. Ευτυχώς η γλώσσα τους μοιάζει με τη δική μας κι ακόμα κι εσύ αγόρι μου που δε μιλάς ξένες γλώσσες γιατί αντί να πας στο φροντιστήριο Αγγλικών έπαιζες μπάλα μπορείς φαντάζομαι να συνεννοηθείς. Εχουν λέξεις όπως Κυ Σε Α, Υπ Εξ, Υπ Ες – νε, Υ – πε – κα (έτσι φωνάζουμε χαϊδευτικά την ξαδέρφη σου θυμάσαι;), Ε – Ο – Πι- νε, Νου – Δυο, Πα – Σοκ – νε, Συ –ρι- Ζα- νε, Πα – πα – ρη – γα – νε, Με – γκα- νε, Αλα- φού- ζο –νε, Τσα – κας – όχι και άλλα τέτοια δικά μας. Να προσέχεις όμως αγόρι μου. Μπορεί πολλά να είναι ίδια με αυτά που σου χουμε μάθει εδώ, αλλά αυτοί είναι πάντα άλλο πράγμα. Μη σου πάρουν τα μυαλά αγόρι μου – για αυτό ανησυχούμε και εγώ και όλοι εδώ.

Τρομάξαμε πολλοί αγόρι μου όταν ο ξαδερφός σου μας έφερε τις προάλλες και είδαμε ένα βίντεο με ένα αμερικάνο παίκτη του μπάσκετ. Εχουν καλό μπάσκετ στην Ελλάδα παιδί μου, μου το έλεγε κι ένας φίλος του πατέρα σου από τον καιρό που αυτός υπηρετούσε στη Σαϊ – τά –μα. Μια φορά πήγαν εκεί και πήραν μετάλλιο στο μπάσκετ και από τότε φαίνεται ότι οι Αμερικάνοι τους φοβούνται τους Ελληνες και κάνουν ό,τι τους λένε – μπορεί και χειρότερα. Στο βίντεο που μας στείλανε ένας Πέτγουεϊ τραγουδάει Κιά –μο- νε και χορεύει κιόλας και μεις ανησυχούμε ότι για να τα κάνει αυτά κάποια βασανιστήρια του κάνανε γιατί κανονικά αποκλείεται. Δε ξέρω άμα το είδες αγόρι μου το βίντεο, αλλά εμείς κατατρομάξαμε.

Η γιαγιά νόμιζε ότι όταν θα ρθεις πίσω το καλοκαίρι να μας δεις θα κάνεις έτσι κι εσύ κι έκλαιγε όλη μέρα κι όλη νύχτα κι έλεγε φέρτε το παιδί πίσω πριν το μάθει κι αυτός το Φω Τια Με Φω Τια –νε: καλύτερα στη Φουζιγιάμα παρά αυτό που είδαμε. Μάθαμε από το γιαπωνέζικο προξενείο της Αθήνας τα λόγια που ο κακόμοιρος αμερικάνος τραγουδούσε και τρομάξαμε ακόμα περισσότερο. Λέει «Φλόγες στα σεντόνια πληρωμένα λόγια και τα θέλω όλα όλα όλα, φωτιά με φωτιά - νε, φωτιά στο φιλί, φωτιά στο κορμί φωτιά στην καρδιά, φωτιά με φωτιά - νε χημεία ζημιά σε καίω με καις»;

Α παπαπαπα- νε! Τον βάλανε και τον αμερικάνο στους Πυρήνες της Φωτιάς, είπε ο μπαμπάς και έχει δίκιο. Με την έντονη πολιτικοποίηση που υπάρχει στην Ελλάδα να προσέχεις αγόρι μου να μη σε παρασύρουν κι εσένα.   

Να χεις το νου σου αγόρι μου, και να πηγαίνεις μόνο στο Μα – ζω- νε, που είναι δικός μας - το σόι του κατάγεται από το Ναγκασάκι. Από εκεί είναι κι Ναγκασάκι  Ρου βά: μόνο σε αυτούς να πηγαίνεις. Η αδερφή σου στέλνει κι ένα καινούργιο τραγούδι γιαπωνέζικο να το μάθεις να το λες και να μην ακούς αυτά τα παλιοελληνικά και πάθεις καμιά ζημιά σαν τον Πέτγουεϊ.

Να τραγουδάς μόνο:
愛のベッドの時間が今現在、シートの中に炎が言葉を埋め、私はそれがすべてのすべてのすべての火災火災火災火災火災火災がやけどで燃焼する化学における火災被害と火災で火の心に彼女の体にキスをしたい海ラブボート私は何度も何度もしたい

Αντε καλή Τούμπα και να προσέχεις. Και μην ανησυχείς τώρα αρχίζει η περίοδος που τρώνε όλοι οι Ελληνες σούσι. Όχι δεν περάσανε την κρίση, αρχίζει η Σα – Ρα – Κο - Στη – νε…»