Καϊμακόγλου: Δεν πληγώθηκε η αυτοπεποίθησή μας

Στις πολλές χαμένες προσωπικές μονομαχίες στάθηκε ο Κώστας Καϊμακόγλου μετά την ήττα της Εθνικής Ελλάδας από την Ιταλία
Επεσήμανε ωστόσο πως η αυτοπεποίθηση της Εθνικής δεν έχει πληγωθεί, ενώ χαρακτήρισε το ματς με τη Φινλανδία ως ζωής και θανάτου.
"Στα πρώτα τρία ματς είχαμε ισάριθμες νίκες. Είχαμε προκριθεί, αλλά όπως είναι οι κανόνες θέλαμε δύο νίκες για να μεταφέρουμε όσους βαθμούς περισσότερους γινόταν. Σήμερα δεν τα καταφέραμε. Χάσαμε πολλές μάχες στο ένας με έναν, όπως παίζει η Ιταλία.
Δεν ακολουθήσαμε το πλάνο του προπονητή. Στο τρίτο δεκάλεπτο πήραν διαφορά με διαδοχικά τρίποντα. Στο τέλος φέραμε το παιχνίδι στα ίσα δείχνοντας χαρακτήρα, όμως οι Ιταλοί πέτυχαν κάποια μεγάλα καλάθια. Δεν έχει πληγωθεί η αυτοπεποίθησή μας. Σε μια τέτοια διοργάνωση κοιτάζεις μπροστά", τόνισε ο διεθνής φόργουορντ.
Όσο για το παιχνίδι με τη Φινλανδία, είπε: 'Για μας είναι ένα ματς ζωής ή θανάτου. Όλοι πρέπει να ξεχάσουμε τι έγινε, να δούμε τι λάθη κάναμε και να έρθουμε αύριο να παίξουμε ένα δύσκολο ματς για να κερδίσουμε και να πάρουμε μαζί μας μια νίκη στον επόμενο γύρο.
Η Φινλανδία έδειξε πως είναι καλή ομάδα, παίζει διαφορετικό στυλ μπάσκετ, έχει καλούς παίκτες σε όλες τις θέσεις και πρέπει να είμαστε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι για ένα δύσκολο παιχνίδι".