Κεχαγιάς: Είναι λίγο περίεργο να είσαι για μια εβδομάδα προπονητής

Ο Νίκος Κεχαγιάς που κοουτσάρισε για ένα παιχνίδι την Ξάνθη και ανταποκρίθηκε, αφού επικράτησε επί του Αρη, μίλησε για την... εμπειρία της μιας εβδομάδας στον πάγκο των Θρακιωτών, για τον αγώνα με τους Θεσσαλονικείς, για τους στόχους της ακριτικής ομάδας, τον Ράινερ Μάουρερ, αλλά και την πώληση του Μαρσελίνιο...Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κεχαγιάς στο Αθλητικό Metropolis:

Αρχικά ρωτήθηκε για το πώς του φάνηκε το ότι έκατσε για ένα παιχνίδι στον πάγκο της ομάδας:
«Είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση και λίγο δύσκολη, δεν μπορείς να λειτουργήσεις όπως θα λειτουργούσες αν ήξερες ότι θα είσαι προπονητής για συγκεκριμένο διάστημα. Όμως εγώ είμαι ενεργό μέλος της ομάδας, την γνώριζα καλά και δε χρειαζόμουν ούτε μια ώρα για να μάθω τους παίκτες. Αλλά πράγματι είναι λίγο περίεργο να είσαι για μια εβδομάδα προπονητής. Το πιο βασικό που ήθελα να μεταδώσω ήταν η ηρεμία. Μετά από μια κακή εμφάνιση με τον Ολυμπιακό, υπήρχε νευρικότητα και οι παίκτες δεν μπορούσαν να δουλέψουν όπως θα ήθελαν στις προπονήσεις. Μέσα σε μια εβδομάδα δεν μπορείς να αλλάξεις πολλά, βασίστηκα σε όσα είχε δουλέψει ο κ. Καραγεωργίου, προσπάθησα να περάσω και κάποια δικά μου στοιχεία και πήγαν όλα καλά».

Για το τι καθόρισε το αποτέλεσμα, είπε:
«Η στατιστική δείχνει την εικόνα μερικές φορές, όχι πάντα, κομβικό σημείο του αγώνα ήταν η αρχή του δευτέρου ημιχρόνου που ο Άρης μας άσκησε πίεση. Είχε και δύο δοκάρια, αν ισοφάριζε θα ήταν διαφορετικό το παιχνίδι, αλλά μπορούσαμε κι εμείς να τελειώσουμε πιο εύκολα το ματς. Γεμίσαμε το κέντρο με την αλλαγή του Φλίσκα ανταποκριθήκαμε καλύτερα και με το δεύτερο γκολ κλειδώσαμε τη νίκη».

Όσο για τους στόχους της Ξάνθης ο κ. Κεχαγιάς σημείωσε:
«Η ομάδα έχει μεγάλη ποιότητα, αυτό είναι πεντακάθαρο, δε φτάνει όμως μόνο αυτό, θέλει δουλειά και τα κεφάλια κάτω. Πρέπει να έχει στόχο πάντα η ομάδα, αυτόν τον καθορίζει η διοίκηση και η ομάδα είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει».

Για το αν ταιριάζει στη φιλοσοφία και τον σχεδιασμό της Ξάνθης ο νέος τεχνικός Ράινερ Μάουρερ:
«Ο κ. Πανόπουλος κάνει το καλύτερο για την ομάδα, είναι έμπειρος παράγοντας. Εμένα μου ζητήθηκε να έχει χρόνο για να κάνει την επιλογή για τον νέο προπονητή, πιστεύω ότι το έψαξε από πολλές πλευρές και ότι έκανε την επιλογή για το καλό της ομάδας».

Για την εικόνα που σχημάτισε για τον Άρη:
«Να πω την αλήθεια δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο καλός, γιατί στο Χαριλάου με τον Λεβαδειακό δεν είχε τόσο καλή παρουσία. Μετά το 1-0 δόθηκε εντολή να παίξει ψηλά, ρίσκαρε και μέχρι ενός σημείο του βγήκε, αλλά είχε πρόβλημα στο γκολ. Δεν μπόρεσε να το πετύχει, για αυτό και έχασε το παιχνίδι».

Τέλος, για την πώληση του Μαρσελίνιο και αν το κενό του θα καλυφθεί υπογράμμισε:
«Όποιος παίκτης πωλείται στην Ξάνθη, αντικαθίσταται. Ο Μαρσελίνιο είναι εξαιρετικός παίκτης όλοι οι αντίπαλοι τον υπολόγιζαν ως σημαντική απειλή, αλλά από τη στιγμή που κρίθηκε ότι έπρεπε να φύγει, καλώς έφυγε. Είμαι σίγουρος ότι θα αντικατασταθεί υπάρχουν και παίκτες από κάτω που μπορούν να τον αντικαταστήσουν στο μέλλον. Η Ξάνθη έχει μία από τις πιο οργανωμένες ακαδημίες".