Κιντής προς Ντέμη: Παραδέξου τα λάθη σου

Ο Γιώργος Κιντής επανήλθε με νέο e-mail προς τον Ντέμη Νικολαΐδη, προς τον οποίο υπενθυμίζει ότι το έγγραφο που δημοσιοποίησε με ημερομηνία 20/11/2008 δεν αφορά ρύθμιση χρεών, αλλά συμβιβασμό με την εφορία. Παράλληλα, ο Κιντής φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση Μπάγεβιτς καλεί τον Νικολαΐδη να αποδεχθεί τα λάθη του, προκειμένου να μην περνούν σε δεύτερη μοίρα τα "ανεκτίμητα" που έχει προσφέρει στην ΑΕΚ.Αναλυτικά το κείμενο του 3ου e-mail:

"Ντέμη,

Ευχαριστώ που μου απαντάς, έστω και μέσω του Κετσεντζόγλου. Μέχρι και φορολογικό δίκαιο έφτασε να μάθει για να μου βάλει τα γυαλιά-πάντα για το καλό της ΑΕΚ.  Προφανώς, για να μιλάς μαζί του, θα σου έλυσε τις απορίες που εξέφραζες κάποτε για την προέλευση του Cherokee.

Θα μου επιτρέψεις, ελπίζω, να συνεχίσω να λέω όσα έχω να πω επωνύμως, χωρίς να κρύβομαι πίσω από άλλους. Πάμε στα έγγραφα που "διέρρευσες" μέσω του aek365.gr:

Ναι, πρόκειται για συμβιβασμό βάσει του άρθρου 4 του ν. 3610/2007. Τι είχε συμβεί λοιπόν: ήρθε ο έλεγχος και βρήκε απλήρωτα περίπου €3.540.860.28 σε ΦΠΑ, ΦΜΥ κ.λπ. (το ποσό προκύπτει αν προσθέσει κανείς τους οφειλόμενους φόρους πριν τις προσαυξήσεις).  Οι προσαυξήσεις, πριν το συμβιβασμό, ήταν €667.990,99. Μετά το συμβιβασμό μειώθηκαν σε ?508.689,86 οπότε η συνολική οφειλή ανήλθε σε €4.049.550,14. Οντως, κατέβαλες το 1/5 αυτού του ποσού, ήτοι ?809,910.03-απαραίτητη προϋπόθεση, σύμφωνα με το άρθρο 24§2 εδ. 2 του ν. 2523/1997, προκειμένου να μη θεωρηθεί ο συμβιβασμός ως μη γενόμενος. Τα υπόλοιπα 4/5, ήτοι ?3.239.640,11, προφανώς έμειναν αμανάτι στους επόμενους, για να υπαχθούν από τον «dear all» στη ρύθμιση 322/6.4.2009 ΠΟΛ 1109/2003 (η οποία αφορούσε ποσό ?3.239.640,12-μόλις ένα λεπτό διαφορά, οπότε μάλλον για το ίδιο πράγμα μιλάμε).

Τα βρήκαμε λοιπόν: συμβίβασες, κατέβαλες το 1/5 αφού αλλιώς δεν μπορούσες να συμβιβάσεις κι άφησες τα 4/5 απλήρωτα, τα οποία ρύθμισε ο "τι λέτε ρε". Κύριε Κώστα πώς με βλέπετε, θα μου βάλετε βαθμό στο φορολογικό δίκαιο; Γιατί την τελευταία φορά με πιάσατε αδιάβαστο-ή μήπως ήταν ο κ. Τσακίρης;

Επί της ουσίας τώρα:

Τι ακριβώς συζητάμε; Αν δημιούργησες κι άφησες απλήρωτα χρέη; Ναι. Πολλά. Να σου θυμίσω ότι δύο μήνες μετά που έφυγες, έβγαλα την ΑΕΚ στο σφυρί για ένα ευρώ και δε βρέθηκε κανείς να την πάρει.

Θεωρείς ότι έχει, από ηθικής απόψεως, ιδιαίτερη σημασία αν τα άφησες ρυθμισμένα ή αρρύθμιστα ή ποιος τα ρύθμισε; Μήπως ν' απαλλάξουμε ηθικά και το Μάκη, γιατί τα χρέη που άφησε τα ρυθμίσαμε/εξαφανίσαμε με το άρθρο 44;

Αντί λοιπόν ν' αποδεχθείς τα λάθη σου, να ψάξεις τα αίτια και ν' αναλάβεις τις ευθύνες σου, κρύβεσαι πίσω από δημοσιογράφους και δικολαβίστικα επιχειρήματα. Οσο συνεχίζεις το ίδιο βιολί, τόσο θα συζητάμε μόνο αυτά, κι όχι τα όσα, κυριολεκτικά ανεκτίμητα, έχεις προσφέρει στην ΑΕΚ.

Αν θέλεις να δεις που οδηγεί η στάση σου, δεν έχεις παρά να δεις που κατάντησε ο Μπάγεβιτς: να μην μπορεί καν να πάει στο γήπεδο για να δει την ομάδα που αγάπησε περισσότερο από κάθε τι στον κόσμο (μεταξύ μας: την ΑΕΚ την αγάπησε περισσότερο κι από σένα κι από μένα). Κι ας της πρόσφερε τόσα (πάλι μεταξύ μας: περισσότερα κι από σένα-για μένα δε συζητάμε). Παρότι επέστρεψε δυο φορές, απέτυχε και τις δύο: ποτέ δεν είπε μια ειλικρινή συγγνώμη, συνέχισε να βάζει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα.

Το ίδιο ακριβώς κάνεις κι εσύ. Γι αυτό απέτυχες και γι αυτό θ' αποτύχεις και πάλι αν επανέλθεις.

Αυτά, Ντέμη, δουλεύουν στον Ολυμπιακό.

Εμείς είμαστε ΑΕΚ.

Γιώργος"