Κι όμως γυρίζει...

Αν οι μεταγραφικές αναζητήσεις αποτελούν το κυρίως μενού της σημερινής ειδησεογραφίας, η συνάντηση του Ιβάν Σαββίδη με τον Πάμπλο Γκαρσία και η προοπτική επιστροφής του Ουρουγουανού, προφανώς είναι το αλατοπίπερο.Αλμυρή στις πληγές που προκάλεσε ο άκομψος τρόπος απομάκρυνσης του ηγέτη της τελευταίας πενταετίας του ΠΑΟΚ, αλλά και καυτή γιατί προκαλεί ερωτηματικά που πηγάζουν από το πολύ πρόσφατο παρελθόν. Δεν ειδικευόμαστε στην ανάλυση των θεωριών συνομωσίας, αλλά τούτη η υπόθεση είναι κομμάτι περίεργη. Διότι, καλλιεργήθηκε και αναπτύχθηκε η βεβαιότητα ότι ο Γκαρσία έφυγε με τις χειρότερες των σχέσεων από τον ΠΑΟΚ. Πεπεισμένος επίσης ότι, ο Γιώργος Δώνης χρησιμοποιήθηκε για να κάνει την λεγόμενη. βρώμικη δουλειά. Στη διάρκεια της απύθμενης κόντρας, ο Γκαρσία έστελνε μηνύματα όχι τόσο για να πείσει τον Δώνη - καθώς είχε αντιληφθεί τον ρόλο του - αλλά για να επηρεάσει την σκέψη των κυρίων «αποφασίζω».

Από αυτή τη στήλη, είχαμε σημειώσει ότι παίκτες της εμπορικότητας και του υψηλού βαθμού επίδρασης που ασκούν στην ψυχοσύνθεση οργανωμένων και απλών φιλάθλων, είναι αδύνατο να εκδιωχθούν από έναν προπονητή. Τέτοιος παίκτης είναι ο Γκαρσία. Ακόμη κι πρόκειται για τον πλέον πετυχημένο προπονητή της τελευταίας 20ετίας, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ή της τελευταίας χρονιάς, Γιουπ Χάινκες. Η ευθύνη αυτής της απόφασης ανήκει στο λεγόμενο. front office που λένε και οι Αμερικανοί. Εισηγούνται τα μεγάλα κεφάλια του franchise και αποφασίζει ο ιδιοκτήτης. Κοινώς, εισηγούνται οι Σιστιακόφ, Βρύζας, Ζαγοράκης, Γεωργιάδης και αποφασίζει ο Ιβάν Σαββίδης.

Δεν γνωρίζουμε αν η άποψη περί παραδοχής του λάθους του (από τη πλευρά Σαββίδη), είναι και η μοναδική. Αν δηλαδή κρύβεται κάτι άλλο πίσω από τις κουρτίνες, αν τελικώς οι σχέσεις δεν κλονίστηκαν, όσο νομίζει ότι «χάλασαν», ο ανυποψίαστος οπαδός του ΠΑΟΚ. Δεν γνωρίζουμε επίσης αν κατάφεραν μέσα σε μία ώρα να διαγράψουν το πρόσφατο παρελθόν, να διαφοροποιήσουν τον τρόπο σκέψης τους, να ξεχάσουν τα βάσιμα συμπεράσματά τους και να χρίσουν μοναδικό υπεύθυνο τον Γιώργο Δώνη. Εν τέλει, δεν ξέρουμε αν είπαν «περασμένα, ξεχασμένα» ή συνέβη κάτι άλλο.

Το βέβαιο είναι - όπως λέει και ο Γιάννης Ζουγανέλης - ότι. «κι όμως γυρίζει». Από το ρεπορτάζ βγαίνει ότι ο Γκαρσία θα φορέσει φανέλα, αλλά όχι για πολύ. Θεωρώντας τιμητικό για τον ίδιο ότι φόρεσε την φανέλα του ΠΑΟΚ και υπηρέτησε τους οπαδούς, επιθυμία του είναι να ολοκληρώσει την καριέρα του στο γήπεδο της Τούμπας. Ενδεχομένως, πολύ πιο σύντομα από το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2013-14.