Κορυφαία κούρσα στα 100μ., όριο για τον Δουβαλίδη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα 65α "Βενιζέλεια" με τον Μάκη Στεργιούλη και τον Παναγιώτη Ανδρεάδη να ξεχωρίζουν στα 100μ. Καλή εμφάνιση και από τον Κώστα Δουβαλίδη, ο οποίος έπιασε το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Μόσχας.Στα πλαίσια του μίτινγκ στίβου που διεξάγεται στα Χανιά ο Μάκης Στεργιούλης, που από το χειμώνα αποφάσισε να επιστρέψει στους αγώνες ήταν νικητής στα 100μ. με 10.37 επίδοση που είναι η κορυφαία στη χώρα. Ο αθλητής του ΑΟ Μεγάρων επικράτησε πάνω στο νήμα του 23χρονoυ Παναγιώτη Ανδρεάδη, ο οποίος σημείωσε τον ίδιο χρόνο και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 10.52 από πέρυσι. 
Ο αθλητής του Χαϊδαρίου, ξεκίνησε το στίβο το 2010, ωστόσο κατάφερε μέσα σε πολύ μικρό διάστημα να δείξει τις δυνατότητες του: "Είμαι αρκετά σφιχτός ακόμη από την προπόνηση. Δεν περίμενα ότι θα τρέξω τόσο γρήγορα. Πιστεύω πως το επόμενο διάστημα θα είμαι σε ακόμη καλύτερη κατάσταση", είπε ο αθλητής που γυμνάζεται με τον Γιώργο Νούτση. 
Για το ξεκίνημάσ του στο στίβο τόνισε: "Μέχρι το 2010 έπαιζα πιάνο...Αποφάσισα να αρχίσω το τρέξιμο και εκεί με είδε ο προπονητής μου, ο οποίος με θυμόταν από όταν ήμουν μικρός και μετείχα σε σχολικούς αγώνες. Κάπως έτσι ξεκίνησα να κάνω συστηματικά". 
Από την πλευρά του ο Μάκης Στεργιούλης που αντιμετώπισε ένα σφίξιμο στο πόδι είπε μετά τον αγώνα: "Δεν ήταν πολύ καλή κούρσα για μένα. Την άφησα στα τελευταία μέτρια, γιατί ένιωσα ένα σφίξιμο και δε θέλησα να ρισκάρω. Παρόλα αυτά ήταν μια καλή κούρσα, καθώς αρκετοί αθλητές έτρεξαν γρήγορα". 
Επόμενος αγώνας για τον Στεργιούλη θα είναι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων.
Ο Κώστας Δουβαλίδης έπιασε το όριο για τη Μόσχα στα 110 μ. σημειώνοντας 13.50, αλλά αγωνίστηκε και στα 100μ, όπου τερμάτισε στην τρίτη θέση με 10.41, δείχνοντας πως θα αγωνιστεί και με την ομάδα των 4Χ100.
Σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα ο Δουβαλίδης τόνισε: "Περίμενα κάτι καλύτερο στα εμπόδια. Ξεκίνησα με πολύ ταχύτητα την κούρσα και στο έκτο με έβδομο εμπόδια χρειάστηκε να μαζέψω πολύ. Ηταν μέτρια κούρσα, απορώ πως βγήκε τόσο καλός χρόνος. Στο Γκέιτσχιντ και έπειτα στους Μεσογειακούς πιστεύω θα τρέξω ακόμη γρηγορότερα".
Την τέταρτη θέση στα 100 μ. κατέλαβε ο Μανώλης Κουτσουκλάκης, ενώ ακολούθησαν οι Καλαμάρας (10.58), Πατεράκης (10.59), Κουτσοθεοδώρου (10.60) και Μαυρίδης (10.99).
Στο μήκος ο Δημήτρης Διαμαντάρας βγήκε πρώτος με 7.97μ. και δείχνει να επανέρχεται στους ρυθμούς του, ώστε να πετύχει άλματα πάνω από τα 8 μέτρα. 
Ο αθλητής του Δημήτρη Σιούντρη δήλωσε μετά τον αγώνα: "Δεν έκανα άλλο έγκυρο. Τα άκυρα ήταν μεγάλα. Είχε πέσει κι ο αέρας και οι συνθήκες ήταν καλύτερες. Αυτό που χρειάζομαι είναι να κάνω αγώνες. Γι' αυτό θα συνεχίσω στην Πάτρα κι από εκεί και έπειτα θα επιδιώξω να βρω και κάποιο μίτινγκ στο εξωτερικό".
Καλή παρουσία από τον Μιχάλη Μερτζανίδη, ο οποίος ακολούθησε με 7,88 μ.. Το όριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων - νεανίδων εξασφάλισε ο Νίκος Ξενικάκης, καθώς προσγειώθηκε στα 7,75 μ. 
Στο μήκος γυναικών η Ευαγγελία Γαλένη έδειξε σταθερότητα και έτσι λίγες μέρες από το 6,58 μ. της Θεσσαλονίκης "προσγειώθηκε" στα 6,54 μέτρα. Η αθλήτρια του Δημήτρη Τσιφτσόγλου θα έχει την ευκαιρία στους επόμενους αγώνες της να βελτιώσει το ρεκόρ της.
Στη δισκοβολία η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου βελτίωσε το ρεκόρ της με βολή στα 56.55 μέτρα.
Στα 400μ. ο Πέτρος Κυριακίδης επικράτησε με 47.12. Στη δεύτερη θέση ο Δημήτρης Γράβαλος με 47.39, ενώ στην τρίτη τερμάτισε ο Γιάννης Λουλάς με 48.01 και τέταρτος ο Μιχάλης Δαρδανελιώτης με 48.25.
Σε καλές επιδόσεις επέστρεψε ο Παύλος Μπόφτσης, που με άλμα στα 16,10 μ."έβγαλε" εισιτήριο για το Τάμπερε εκεί όπου θα γίνει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων. Ο νεαρός άλτης βελτίωσε παράλληλα το ατομικό του ρεκόρ. Νικητής του αγώνα ήταν ο Δημήτρης Τσιάμης με το πολύ καλό 16,95 μ., το οποίο όμως έγινε με τον αέρα να είναι θετικό πάνω από το επιτρεπτό όριο. Ι αθλητής του Φρανσουά Ντοφέν έχασε την ευκαιρία να ξεμπερδέψει από το όριο συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας. Σε κάθε περίπτωση, στους επόμενους αγώνες του θα κυνηγήσει μια επίδοση πάνω από τα 16,85 μέτρα, που είναι το χαμηλό όριο για τη Μόσχα. 
Η Χριστόνα Χατζή ήταν νικήτρια στα 400 μ. εμπ. με 58.94, ενώ στα 800 μ., η νίκη πήγε στην Μαρία Κλάδου με 2.05.21.
Το ατομικό της ρεκόρ βελτίωσε η Γρηγορία Κεραμιδά στα 200 μ. με 23.82, ενώ στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών ο Μανώλης Πατεράκης τερμάτισε σε 21.53. Στα 400 μ. η Αγνή Δερβένη πέτυχε 53.54.