Κουστένης: Το θέλαμε περισσότερο

Ο προπονητής του Περιστερίου, Τζίμης Κουστένης, σε δηλώσεις του μετά την νίκη επί της Καβάλας, έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες και των δύο ομάδων, τονίζοντας ότι η ομάδα του έδειξε ότι το ήθελε περισσότερο."Πρέπει να συγχαρώ τους παίκτες και των δύο ομάδων για το πάθος τους. Οπως είχε πει και ο κόουτς, αυτό το ματς θα το έπαιρνε η ομάδα που το ήθελε περισσότερο.
Οι δικοί μας παίκτες πήγαν πρώτοι στις περισσότερες μπάλες. Γνωρίζαμε την κρισιμότητα του ματς και πως ο χαμένος θα είχε μεγάλο μειονέκτημα.
Προερχόμασταν από ένα μεγάλο διάστημα χωρίς νίκες και είχαμε ένα ψυχολογικό βάρος στις πλάτες μας. Στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν πήγαμε καλά.
Στο τρίτο και στο τέταρτο δεκάλεπτο τα παιδιά ανέβασαν ρυθμό και πίεση με αποτέλεσμα να ανατρέψουμε την κατάσταση και να καλύψουμε κιόλας τη διαφορά της ήττας μας στον πρώτο γύρο.
Θεωρώ πως και στα υπόλοιπα ματς ο κόσμος μας θα είναι συγκλονιστικός, όπως σήμερα. Από αύριο ξεκινάμε να σκεφτόμαστε τον επόμενο τελικό, αυτόν του Σαββάτου με τον Κολοσσό.
Θα σταθώ στην παρουσία όλων των παικτών χωρίς να ξεχωρίσω κάποιον και στο πόσο γρήγορα προσαρμόστηκαν τα τρία παιδιά. Αυτό οφείλεται στην οικογενειακή ατμόσφαιρα που επικρατεί στην ομάδα.
Σέβομαι πολύ τον κόουτς Αλεξανδρή. Είναι 25 χρόνια στην Α1. Τον εκτιμώ απεριόριστα. Ο κόουτς είναι 25 χρόνια στην Α1 και εγώ 5-6 μήνες. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης.
Γνώριζα πως η Καβάλα θα έχει καλύτερη ψυχολογία, λόγω της παρουσίας του έμπειρου από τελικούς κ. Αλεξανδρή. Η ζώνη που έπαιξε μας δημιούργησε άγχος.
Στο τρίτο δεκάλεπτο κάναμε κάτι αντίστοιχο για να ισοσκελίσουμε το βάρος. Χωρίς τον Μίτροβιτς είχαν ντεζαβαντάζ", είπε ο προπονητής του Περιστερίου.
Από την πλευρά των παικτών, ο Αντώνης Μάνταζαρης είπε: "Σήμερα ήταν ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια στην ιστορία της ομάδας.

Ξέραμε πως ίσως με ήττα θα ήταν στην Α2. Είναι μια ομάδα με κόσμο, ρυθμό, ιστορία και μέλλον.
Είχαμε πει πως από εδώ θα φύγουμε ή νικητές ή νεκροί. Βάλαμε κάποια τεράστια σουτ και πήραμε μια τεράστια νίκη. Δεν έγινε ακόμη κάτι. Εχουμε τέσσερις τελικούς μπροστά μας.
Χρειαζόμαστε δύο με τρεις νίκες ώστε να πετύχουμε το στόχο μας. Αν σωθούμε θα είναι σα να πήραμε το πρωτάθλημα. Ενα ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός και ένα εμείς".