Κουτσιανικούλης: Φέτος θα είναι η χρονιά του ΠΑΟΚ

Για την αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ μίλησε ο Βασίλης Κουτσιανικούλης. Ο μεσοεπιθετικός των κρητικών, που έχει περάσει και από τον Δικέφαλο τόνισε πως φέτος θα είναι η χρονιά του ΠΑΟΚ, ο οποίος θα κοντράρει τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.Αναλυτικά όσα είπε ο Κουτσιανικούλης στον Arena Fm:
«Όπως είπα δεν καταφέραμε να πάρουμε την πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα. Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Κατά τα ψέματα θα πρωταγωνιστήσει φέτος .Πιστεύω στο πρώτο ημίχρονο μπήκαμε δυνατά πετύχαμε ένα γκολ που το θέλαμε πάρα πολύ, αλλά μετά για να πω την αλήθεια καθίσαμε αρκετά γιατί θελήσαμε να κρατήσουμε το μηδέν. Μετά ο ΠΑΟΚ μας πίεσε πάρα πολύ και δεχθήκαμε την ισοφάριση».
Για το ρόστερ του ΟΦΗ:
«Φέτος έγινε μία καλή συγκομιδή από παίκτες. Όμως για να πούμε την αλήθεια θέλει χρόνο. Δεν έχει κρατήσει καν τον κορμό. Είναι αρκετά δύσκολο από την μία μέρα στην άλλη να αποδώσει το μέγιστο. Η ομάδα έχει παίκτες με ποιότητα που μπορούν  να βοηθήσουν».
Τι τους έκανε να γυρίζουν πίσω και δέχθηκαν τόσο μεγάλη πίεση από τον ΠΑΟΚ:
«Δεν ξέρω αν είναι ψυχολογικό αλλά είναι περίεργο. Δεν είχαμε κάποια εντολή να καθίσουμε. Έπρεπε να συνεχίσουμε στο ίδιο τέμπο γιατί μέχρι εκείνη την στιγμή πηγαίναμε αρκετά καλά».
Πως είδε  τον ΠΑΟΚ:
«Έπαιζε σε ένα ματς εκτός έδρας . Είχε πίεση, εμείς χρειαζόμασταν οπωσδήποτε το γκολ και στάθηκε καλά άσχετα με το γκολ που δέχθηκε. Η ομάδα φάνηκε στην συνέχεια πως πίεσε. Αλλά κάποια στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ανοίχθηκε το παιχνίδι. Θα μπορούσε να νικήσει αλλά θα μπορούσε να χάσει κιόλας» για να προσθέσει για τον Μακακούλα: «Ήταν πρώτο παιχνίδι γι’ αυτόν. Κακά τα ψέματα είχε πρόβλημα με το γόνατο. Ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα».
Τι αλλαγές έχει ο ΠΑΟΚ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια:
«Φέτος έχει φέρει πάρα πολλούς παίκτες με αξία και ποιότητα. Ο Στοχ έχει κάνει το μπαμ δεν το συζητάμε. Είναι μακράν καλύτερος ως σύνολο από τα προηγούμενα χρόνια, κα γι’ αυτό θα κάνει την διαφορά. Όπως και στην Ευρώπη τον είδαμε».
Εκτός απο τον Στοχ  ξεχώρισε και κάποιον άλλο:
«Σίγουρα δεν συζητάμε για την αξία του Κατσουράνη. Έχει δώσει σταθερότητα στην άμυνα. Παίκτες όπως ο Τζιόλης ο Βίκτορ έχει κάνει καλές προσθήκες. Έχει κάνει καλό σύνολο. Όπως και παίκτες όπως ο Τζαβέλας ο Λούκας ο Νίκης είναι σημαντικές προσθήκες».
Ο ΠΑΟΚ ήταν η πιο πιεστική ομάδα που έχει περάσει από το Γεντί Κουλέ;
«Να πω την αλήθεια και με βάση τα προηγούμενα ματς χθες εκτός από το διάστημα μετά το γκολ πιστεύω κάναμε το καλύτερο μας παιχνίδι. Αν είχαμε αυτό το πρόσωπο στα άλλα παιχνίδια θα μιλούσαμε όχι για τέσσερις βαθμούς αλλά για περισσότερους».
Έχει παραπάνω κίνητρο όταν παίζει με τον ΠΑΟΚ;
«Υπάρχει  κίνητρο. Δεν το συζητάμε. Σίγουρα με την προηγούμενη σου ομάδα υπάρχουν πιο πολλά κίνητρα. Αλλά η ομάδα πρέπει να βρει το κλειδί της για να μπορεί να ταιριάξει. Είναι ένα κίνητρο και για εμένα. Αγωνιζόμουν στην ομάδα και θέλω να δείξω κάτι που δεν έδειξα εκεί. Αυτά τα ματς είναι ξεχωριστά αλλά το πιο σημαντικό είναι να νικάει η ομάδα».
Για τον Κίτσιου:
«Φέτος τα έχω δει όλα τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ .Παιχνίδι με παιχνίδι ήταν πολύ καλύτερος. Ο Κίτσιου είναι ένα κομμάτι, μία μονάδα. Δίκαια αγωνίζεται. Χθες δεν κοιτούσα να δω τον αντίπαλο όμως. Σίγουρα έχει τα προσόντα. Αφού το βλέπουμε αγωνίζεται με ευκολία. Είναι σημαντικός και θα παει ψηλά».
Τι τους είπε ο προπονητής στα αποδυτήρια:
«Εκτός από τα 25 πρώτα λεπτά μας ρώτησε γιατί γυρίσαμε πίσω στην άμυνα. Σίγουρα ο στόχος ήταν να πετύχουμε ένα γρήγορο γκολ  αλλά κάναμε μία υπερπροσπάθεια  και μείναμε από δυνάμεις. Αυτός είναι ο λόγος που μείναμε στο μισό το δικό μας. Ήταν δύσκολο παιχνίδι».
Θα μπορέσει ο ΠΑΟΚ να κυνηγήσει τον Ολυμπιακό;
«Πιστεύω πως ναι. Αν και πρέπει να διαχειρίζεται τα παιχνίδια για να μην χάνει βαθμούς. Βλέπεις τον Ολυμπιακό όπου και να πάει κερδίζει. Πρέπει να το αποκτήσει και ο ΠΑΟΚ αυτό. Να βλέπει όλα τα ματς σαν νικητής. Αυτή είναι η διαφορά. Να αποκτήσει νοοτροπία νικητή. Χθες την είχε. Μας πίεσε πάρα πολύ. Αλλά μπορούσαμε να νικήσουμε και εμείς και ο ΠΑΟΚ. Ήταν πολύ ανοιχτό παιχνίδι. Φέτος είναι η χρονιά του ΠΑΟΚ».
Για την Σουπερλιγκ:
«Από πέρσι  έχει γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Δεν το συζητάμε. Είδαμε τις ομάδες που βγήκαν από την Β’ που πάνε καλά. Θ έχουμε ένα πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα».
Ποιες άλλες ομάδες ξεχωρίζει;
«Αυτή την στιγμή εντύπωση μου έχει κάνει ο Εργοτέλης γιατί είναι αήττητος μέχρι στιγμής με ένα διπλό στην Βέροια. Μετά η Καλλονή που πατάει καλά. Είναι νωρίς στην συνέχεια θα δείξει. Και θα είμαστε και εμείς πιστεύω και θα κάνουμε ανάκαμψη».
Τι του έχει μείνει από τον ΠΑΟΚ:
«Αυτό που μου άφησε ήταν μία τεράστια εμπειρία. Από εκεί και πέρα τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα ήθελα αλλά το ποδόσφαιρο είναι έτσι. Ήθελα να αγωνιστώ να προσφέρω αλλά δεν τα κατάφερα. Πλέον το έχω ξεπεράσει. Στις αρχές ήταν κάτι δύσκολο αλλά αυτή την στιγμή το έχω ξεπεράσει. Δεν θέλω να πω ότι κάποιος έφταιγε. Θα ρίξω όλο το φταίξιμο πάνω σε εμένα και εκεί τελειώνει το θέμα. Δεν έχω να συζητήσω τίποτα».