Κωνσταντίνου: Σχεδιάζουμε ήδη τη νέα σεζόν

Ο γενικός αρχηγός του Παναθηναϊκού, Βασίλης Κωνσταντίνου υποστήριξε πως η απομάκρυνση Φάμπρι έπρεπε να γίνει, τονίζοντας πως οι πράσινοι έχουν ήδη ξεκινήσει την αναζήτηση νέου τεχνικού, προκειμένου να ξεκινήσει από νωρίς το χτίσιμο της ομάδας για την επόμενη περίοδο.
Ακόμη, ο κ. Κωνσταντίνου τόνισε στις δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM πως η διοίκηση Αλαφούζου δίνει μεγάλη μάχη ολόκληρη τη σεζόν και η σημαντικότερη επιτυχία της είναι οικονομική εξυγίανση της ΠΑΕ.
«Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες ικανότητες για τον Παναθηναϊκό, όταν οι ομάδες αυτές έρχονται και κλείνονται και παίζουν όλοι πίσω από τη σέντρα», είπε αρχικά ο Βασίλης Κωνσταντίνου για την ήττα από τους Κρητικούς και πρόσθεσε:
«Μετά το γκολ του Πλατανιά, παίξαμε ενενήντα λεπτά και δεν βάλαμε το γκολ. Στο τέλος του παιχνιδιού δεν κάναμε ούτε ευκαιρία. Το θέμα δεν ήταν το ότι ήθελαν να προσφέρουν αλλά δεν μπορούσαν. Ή μπορείς και προσφέρεις, ή δεν μπορείς. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να βάλει ένα γκολ στο 20λεπτο, ήταν καθολική η υπεροχή του. Χάθηκαν ευκαιρίες, δεν δόθηκε κι ένα πέναλτι. Δεν είναι δικαιολογίες όλα αυτά για το γεγονός ότι έχουμε χάσει 22 βαθμούς στο ΟΑΚΑ, το οποίο δεν είναι έδρα».
Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος είπε: «Δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτά όμως. Πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον. Ο Παναθηναϊκός έχει στόχο να βγει στην Ευρώπη. Πρέπει να κερδίσει τα τελευταία τρία παιχνίδια, να κάνει ό,τι μπορεί, όμως, δεν εξαρτάται μόνο από τον Παναθηναϊκό. Υπάρχει κι άλλη ομάδα που έχει προβάδισμα και θα δούμε τι θα γίνει».
Ενώ για τη νέα σεζόν, ανέφερε: «Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν μπορεί να κάνει σχέδια για τα τρία παιχνίδια που έχουν απομείνει. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να σχεδιάσει τη νέα περίοδο. Πρέπει να βρει τον καινούριο προπονητή ο οποίος θα έρθει, θα έχει λόγο στις μεταγραφές και θα χτίσει τη νέα ομάδα. Μπορεί να βρεθεί ο προπονητής και πριν τελειώσει η φετινή σεζόν. Το θέμα το χειρίζεται ο κ. Αλαφούζος προσωπικά και ψάχνει τα κατάλληλα πρόσωπα για την ομάδα».
Όσο για τον νέο Παναθηναϊκό, τόνισε: «Στόχος του Παναθηναϊκού, είτε παίζει στην Ευρώπη είτε όχι, έχει στόχο να φτιάξει μια ομάδα με τα παιδιά που ήδη έχουμε από τις ακαδημίες μας, πλαισιωμένα από κάποιους παίκτες έμπειρους με ηγετικά χαρακτηριστικά. Ο στόχος είναι να υπάρξει μια ομάδα ανταγωνιστική από την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2013/2014. Το πλάνο που σχεδιάζεται και υπάρχει για την περίοδο 2013/2014, θα σας το αναλύσει ο κ. Αλαφούζος. Στη Γενική Συνέλευση στις 22 Απριλίου θα αναλυθεί και αυτό».
Για το αν υπάρχει θέμα με τον Ούγκο Βαρέλα, απάντησε: «Δεν μπορώ να σας απαντήσω σε αυτό, ο κ. Αλαφούζος είναι υπεύθυνος για αυτό. Ούτε να κρίνω μπορώ. Δεν ξέρω αν οι μεταγραφές του Ιανουαρίου είναι επιλογές του κ. Βαρέλα ή όχι. Οι μεταγραφές αυτές ήταν και μεταγραφές ανάγκες. Μια από αυτές δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή. Αλλά εν πάσει περιπτώσει, δεν είναι εύκολο να βρεις παίκτες φθηνούς και καλούς τον Ιανουάριο».
Στη συνέχεια, σχολίασε: «Μην ξεχνάτε πως η διοίκηση Αλαφούζου, έπρεπε να φτιάξει τα οικονομικά και τα διοικητικά του Παναθηναϊκού. Συνάρτηση του αγωνιστικού είναι το οικονομικό. Όταν δεν το έχεις και πρέπει να ψάξεις να το βρεις για να μην υπάρχουν προσφυγές, καταλαβαίνετε τι γίνεται. Υπήρξε ποδοσφαιριστής που δεν έκανε πίσω σε μια επιταγή, την οποία ήθελε να εισπράξει στις δέκα το πρωί. Του είχαμε ζητήσει μια παράταση μερικών ωρών και δεν το δέχθηκε. Καταλαβαίνετε πως όλο αυτό ήταν ένας κυκεώνας προβλημάτων για τον Παναθηναϊκό».