"Κόκκινη κάρτα στη FIFA"


Οι έντονες αντιδράσεις, που έχει προκαλέσει η έρευνα της Guardian σχετικά με την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στις εργασίες για το Μουντιάλ του 2022, ανάγκασε τη FIFA να συγκαλέσει σύσκεψη για να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας
Διαδηλώσεις έξω από τα γραφεία της FIFA έχει προκαλέσει η έρευνα της Guardian, που αποκάλυψε τις απάνθρωπες συνθήκες, κάτω από τις οποίες εργάζονται για την ανέγερση των γηπέδων στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022.
Οι διαδηλωτές... σήκωσαν κόκκινη κάρτα κατά της FIFA, διαμαρτυρόμενοι για την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στα εργοτάξια των γηπέδων στο Κατάρ.
"Κόκκινη κάρτα στη FIFA. Κανένα Μουντιάλ στο Κατάρ χωρίς ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα", ήταν τα συνθήματα των διαδηλωτών.
Ως εκ τούτου η FIFA αναγκάστηκε να συγκαλέσει σύσκεψη, ώστε να ληφθούν αποφάσεις για το πως θα αντιδράσει η ομοσπονδία.
"Μαζί θα προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα που έχει υπάρξει. Φυσικά και η κατάσταση αυτή που έχει διαμορφωθεί δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει αποδεκτό", ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της FIFA, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τα γεγονότα αλλά και να καθησυχάσει το πλήθος.