Λίνεν: Σωστή κίνηση για ΠΑΟ ο Κουτρουμπής

Βέβαιος πως ο Γιώργος Κουτρουμπής θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό δήλωσε ο Έβαλντ Λίνεν, που χαρακτήρισε πολυ καλή την επιλογή των πράσινων. Αλλωστε, ο  γερμανός τεχνικός είχε μονιμοποιήσει τον 22χρονο αμυντικό στην 11άδα της ΑΕΚ.

«Είναι πολύ καλός παίκτης. Πολύ καλή κίνηση από τον Παναθηναϊκό. Είναι έτοιμος να παίξει σε αυτό το επίπεδο, είναι μεγάλο ταλέντο και έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, καθώς διαθέτει ποιότητα, άρα και μεγάλες προοπτικές. Για κάθε ομάδα θα ήταν καλή επιλογή, όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό», δήλωσε στο «Goal».

«Είναι σπάνιο και ταυτόχρονα πολύ σημαντικό για μία ομάδα να έχει στις τάξεις της έναν κεντρικό αμυντικό με καλή τεχνική κατάρτιση. Συνήθως οι στόπερ στηρίζονται στα σωματικά τους προσόντα, στη δύναμη και στο προσωπικό μαρκάρισμα, αλλά όταν θέλεις να έχεις ένα σύνολο που θα παίζει ποδόσφαιρο και δεν θα καταστρέφει, τότε χρειάζεσαι αμυντικούς που θα προωθούν το παιχνίδι σωστά και θα αποτελούν το σκαλοπάτι της ανάπτυξης. Σε αυτό το σκέλος είναι πολύ καλός και αποκτώντας περαιτέρω παραστάσεις μπορεί να φτάσει σε υψηλό επίπεδο», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις αγωνιστικές αρετές του Κουτρουμπή, είπε: «Τεχνικά είναι πολύ καλός, ξέρει να κρατάει την μπάλα, είναι ήρεμος και φτιάχνει το παιχνίδι από πίσω. Για μία μεγάλη ομάδα, που δεν κλείνεται πίσω, είναι πολύ σημαντική παράμετρος να έχει ο αμυντικός την ικανότητα να δημιουργεί. Έχει καλές πάσες, είναι αξιόπιστος για τους συμπαίκτες του και αμυντικά διαβάζει τον αντίπαλό και προλαβαίνει τις κινήσεις του. Επίσης στον χώρο κινείται πολύ καλά. Το πιο σημαντικό είναι ότι δουλεύει πάρα πολύ και μαθαίνει πολύ γρήγορα, βελτιώνοντας τις αδυναμίες του».

Τέλος, μιλώντας για τα αγωνιστικά του μειονεκτήματα, είπε: «Όλοι οι παίκτες έχουν αδυναμίες, ο Κουτρουμπής πρέπει να βελτιώσει την ταχύτητά του, την έκρηξη στα πρώτα μέτρα και τη δύναμη του όταν πηγαίνει στη μονομαχία με τον αντίπαλο επιθετικό. Στις στημένες φάσεις είναι καλός επιθετικά και μπορεί να απειλήσει, θέλει λίγο δουλειά παραπάνω στο αμυντικό κομμάτι στα στημένα, ιδίως στα μαν του μαν, γιατί στη ζώνη έχει καλύτερη προσαρμογή. Αυτό είναι κάτι όμως που δυσκολεύει όλους τους αμυντικούς διότι ο επιθετικός στις στημένες φάσεις έχει πάντα το πλεονέκτημα να κινείται πιο γρήγορα προς την κατεύθυνση της μπάλας».