Λο: Αξίζει το σεβασμό μας η Εφές

Ο Εϊσι Λο κρατάει χαμηλούς τόνους και υπογραμμίζει πως ο Ολυμπιακός πρέπει να αντιμετωπίσει με απόλυτο σεβασμό την Εφές και να μη θεωρήσει πως έχει ήδη προκριθεί έπειδή έχει το πλεονέκτημα της έδρας.Αναλυτικά οι δηλώσεις του άσου των πειραιωτών στη Sportday…
-Φοβήθηκες κάποια στιγμή πριν από το ματς ή μέσα στο ματς, ότι θα μπορούσε να χαθεί η πρόκριση;
«Λένε πως εάν σκέφτεσαι κάτι που φοβάσαι συνέχεια, μπορεί και να σου συμβεί. Εγώ δεν ήθελα ούτε καν να το σκέφτομαι και το μόνο που είχα στο μυαλό μου ήταν πώς θα πάρουμε τη νίκη και την πρόκριση. Όταν πια άρχισε το ματς μου έφυγε το όποιο άγχος και η όποια πίεση υπήρχε πριν από την αναμέτρηση. Κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού δεν έχεις να φοβηθείς κάτι, απλά παίζεις και στο τέλος βλέπεις εάν κέρδισες ή όχι. Είχα πάντως ένα συναίσθημα πως όλα θα πάνε καλά, έτσι το ένιωθα».
-Όταν το ματς πήγαινε στην τελική ευθεία και ο Ολυμπιακός το είχε καθαρίσει, πήγε καθόλου το μυαλό σου στον επόμενο αντίπαλο; Ότι θα μπορούσατε π.χ. να παίξετε κόντρα στον Παναθηναϊκό;
«Όπως είπα και νωρίτερα, δεν σκέφτεσαι πολλά μέσα σε ένα παιχνίδι. Μάθαμε για τον αντίπαλό μας όταν μπήκαμε στα αποδυτήρια και είχαν πια τελειώσει όλα τα παιχνίδια. Ξέραμε πως με ήττα μπορούσαμε να μείνουμε εκτός, μπορούσαμε επίσης να τερματίσουμε δεύτεροι, τρίτοι ή και τέταρτοι. Οπότε αυτό που ήθελα να δούμε πρώτα από όλα ήταν η δική μας κατάσταση και όχι τι θα γίνει στον άλλο όμιλο και πώς θα τελείωναν εκεί τα παιχνίδια. Όταν πια ολοκληρώθηκαν όλα, μάθαμε τον αντίπαλό μας».
-Ποιον θα προτιμούσες αντίπαλο στην επόμενη φάση; Έπεσε η Εφές, θα ήθελες, όμως, κάποια άλλη ομάδα;
«Δεν υπήρχε καμία προτίμηση. Επαναλαμβάνω πως στο μυαλό μας ήταν μόνο το πώς θα νικήσουμε τη Xίμκι και θα προκριθούμε στην επόμενη φάση. Τίποτε άλλο».
-Με την Εφές έχετε παίξει φέτος δύο φορές στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας (σ.σ.: νίκη άνετη στο ΣΕΦ, ευρεία ήττα στην Πόλη). Πόσο έχει αλλάξει η κατάσταση από τότε στις δύο ομάδες;
«Πάρα πολύ. Έχουμε κάνει πολύ μεγάλη διαδρομή από τότε, έχουμε περάσει ένα νέο Top 16 με 14 αγώνες, πολλά σκαμπανεβάσματα και πάρα πολλές εναλλαγές συναισθημάτων. Πλέον, όμως, έχουμε μπει στην τελική ευθεία. Ο,τι έγινε ανήκει πια στο παρελθόν και δεν αλλάζει. Θα είναι λάθος να μπούμε στη διαδικασία να σκεφτούμε εκείνα τα ματς. Πλέον έχουν περάσει αρκετοί μήνες και έχουν αλλάξει πολλά στις δύο ομάδες, οπότε πρέπει να δούμε πώς έχει τώρα η κατάσταση καθώς σε λίγες μέρες αρχίζει η σειρά».
-Αν θέλαμε να μιλήσουμε με πιθανότητες, τι τύχη έχει ο Ολυμπιακός κόντρα στους Τούρκους;
«Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Η Αναντολού Εφές είναι μια εξαιρετική ομάδα και δίκαια βρίσκεται στα προημιτελικά. Οπότε αξίζει τον σεβασμό μας και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί εάν θεωρήσουμε πως λόγω του αβαντάζ της έδρας που έχουμε, θα προκριθούμε, τότε θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Θεωρώ πως η σειρά αρχίζει από το 50%-50%. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας».
-Και από δω και πέρα, πόσο κοντά μοιάζει το repeat; Τι πρέπει να εμφανίσει ο Ολυμπιακός ώστε να τα καταφέρει και να ξανασηκώσει την «κούπα»;
«Α! Εσείς το πάτε πολύ μακριά. Δεν το σκέφτομαι καν αυτό. Στο μυαλό μας υπάρχει μόνο η σειρά με την Αναντολού Εφές. Στο ξεκίνημα της σεζόν είχαμε πει πως θέλαμε να φτάσουμε τουλάχιστον έως τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Τα καταφέραμε. Και τώρα θα δούμε μπροστά μας τα ματς που έχουμε. Αν πάνε όλα καλά, τότε θα έχουμε τον χρόνο να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση».