Μάουρερ: Να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας


Ο Ράινερ Μάουρερ τόνισε πως είναι δυσαρεστημένος από τον τρόπο παιχνιδιού της Ξάνθης στο δεύτερο ημίχρονο, που ουσιαστικά έδωσε τη δυνατότητα στον Ηρακλή να γυρίσει στο ματς και να πάρει την πρόκριση.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μάουρερ στη συνέντευξη Τύπου:
"Ξέραμε ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι σήμερα. Ο Ηρακλής είχε το υπέρ 1-0 από το πρώτο παιχνίδι. Νομίζω ότι ξεκινήσαμε σωστά στο παιχνίδι και σκοράραμε δύο γκολ ενώ επίσης είχαμε και ορισμένες ευκαιρίες κυρίως από στημένες φάσεις.

Υστερα από κάποιο χρόνο όμως σταματήσαμε να παίζουμε, γυρίζοντας περισσότερο την μπάλα πίσω. Μιλήσαμε στο ημίχρονο και είπαμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε για το 3ο γκολ αλλά δεν το πράξαμε. Δεχθήκαμε ένα γκολ μετά από 79 λεπτά σε μία φάση που ήμασταν άτυχοι. Μετά το 2-1 ξεκινήσαμε να παλεύουμε χάνοντας ευκαιρίες με τους Μάνταλο – Χοσέμι.

Στο τέλος το παιχνίδι «άνοιξε» και δεχθήκαμε και δεύτερο γκολ. Είμαι απογοητευμένος και ιδιαίτερα δυσαρεστημένος από τον τρόπο που παίξαμε στο β’ μέρος. Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας αν θέλουμε να έχουμε επιτυχίες. Μετά τη νίκη επί της Καλλονής ήταν μάθημα για μας και το παιχνίδι με τον Ατρόμητο κι αυτό με τον Ηρακλή. Δεν μπορούμε να ψάχνουμε για δικαιολογίες.

Περιμέναμε μία καλή πορεία στο κύπελλο καθώς ήταν μέσα στους στόχους μας και είμαστε απογοητευμένοι που αποκλειστήκαμε τόσο νωρίς. Είναι απίστευτο. Πρέπει να παλεύουμε για 90 λεπτά. Σήμερα χάσαμε πολλούς οπαδούς, ήταν πολύ δυσάρεστο για όλους μας".