Μέσι: Θέλω το Μουντιάλ!

Ο άσος της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι, μίλησε μεταξύ άλλων για την εθνική ομάδα της χώρας του, την Μπαρτσελόνα και το... PlayStation. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του για το Μουντιάλ του 2014, καθώς ο Μέσι τόνισε πως θέλει να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου μέσα στη Βραζιλία!Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λιονέλ Μέσι στο τηλεοπτικό δίκτυο της Αργεντινής TyC:

Σε ερώτηση (με δόση χιούμορ) για το αν αντιλαμβάνεται πως σε περίπτωση που κερδίσει η Αργεντινή το Μουντιάλ μέσα στη Βραζιλία θα τον... σκοτώσουν, ο Μέσι είπε: "Ας μας σκοτώσουν όλους, εγώ θέλω να πάρω τον τίτλο".

Αναφερόμενος στον προπονητή της Εθνικής ομάδας της Αργεντινής, Αλεχάνδρο Σαμπέλα, ο "ψύλλος" τόνισε: "Από τότε που ανέλαβε ο Αλεχάνδρο (σ.σ. Σαμπέλα) την εθνική ομάδα έγινε μια σημαντική αλλαγή. Ηταν σημαντικό βήμα για τον τρόπο με τον οποίο οργάνωσε την ομάδα. Πριν είχαμε κακή τύχη, στο Μουντιάλ με τη Γερμανία, στο Κόπα Αμέρικα. Ωστόσο, η νίκη στο παιχνίδι με την Κολομβία για τα προκριματικά του Μουντιάλ ήταν σημείο κλειδί για την εθνική και για μένα".

Οσον αφορά το στυλ παιχνιδιού της "αλμπισελέστε", ο Μέσι υποστήριξε πως μοιάζει με αυτό της Ρεάλ Μαδρίτης, λέγοντας χαρακτηριστικά:
"Εχουμε όμοιο τρόπο παιχνιδιού με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Περιμένει την κατάλληλη στιγμή, βγαίνει στην αντεπίθεση και σκοράρει. Εχουμε ποδοσφαιριστές γι' αυτό, αν και υπάρχουν ματς που έχουμε την πρωτοβουλία. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τα δύο όπλα. Με την Μπαρτσελόνα μας έχουν δυσκολέψει πολύ ομάδες που κλείνονται πίσω: η Τσέλσι, η Ιντερ του Μουρίνιο, η Μίλαν, η Ρεάλ Μαδρίτης μας αντιμετωπίζουν μ' αυτόν τον τρόπο και κάποιες φορές πληρώνουμε ακριβά που δεν ξέρουμε να παίζουμε με άλλο στυλ".

Ο αργεντίνος επιθετικός δεν ξέχασε και τους επικριτές του στο άσχημο διάστημά του με την Αργεντινή: "Ηταν βλακείες αυτά που έλεγαν (σ.σ. γιατί δεν τραγουδούσε τον ύμνο) και από νεύρα δεν ήθελα να τον τραγουδώ. Πέρασα άσχημες στιγμές και άκουσα τα πάντα, έκλαψα πάνω από μια φορά το 2006 και το 2010 όταν δεν πετύχαμε τους στόχους μας. Η ομάδα δεν απέδιδε καλά και ο κόσμος πίστευε πως θα κέρδιζα μόνος μου τα παιχνίδια".

Παράλληλα, ο διεθνής ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε και στο... PlayStation: "Παίζω στο διαδίκτυο με ανθρώπους από όλο τον κόσμο και διαλέγω Μπαρτσελόνα ή την εθνική Αργεντινής. Κάποιες φορές για να περάσει ο χρόνος αλλάζω πάσες στην άμυνα και με κοροϊδεύουν!".