Μήτρογλου: Το πρώτο ελληνικό χατ-τρικ

Ο πρώτος έλληνας παίκτης, που σημείωσε χατ-τρικ στο Champions League, είναι ο Κώστας Μήτρογλου
Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην ήταν καλός και να είχε τη βοήθεια της τύχης στο πλευρό του, αλλά ο Κώστας Μήτρογλου έδειξε για μία ακόμα φορά την εκπληκτική του εκτελεστική δεινότητα.
Μαζί με τον Ρομπέρτο, που κατέβασε τα ρολά, ήταν οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές, που οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη του συλλόγου στην ιστορία του στο Champions League.
Ο Μήτρογλου όμως πέρασε στην ιστορία και για έναν ακόμα σημαντικό λόγο. Εγινε ο πρώτος έλληνας ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει τρία γκολ σε ένα παιχνίδι Champions League.
Για να βρούμε μάλιστα την τελευταία φορά που παίκτης των "ερυθρολεύκων" κάτι αντίστοιχο, θα πρέπει να γυρίσουμε 12 χρόνια πίσω και συγκεκριμένα στην πρεμιέρα της διοργάνωσης τη σεζόν 2002-03, όταν ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς είχε πανηγυρίσει χατ-τρικ στο επικό 6-2 επί της Μπάγερν Λεβερκούζεν στη Ριζούπολη.
Ο Μήτρογλου, που έφτασε τα 12 γκολ συνολικά στην Ευρώπη, μετράει πλέον 7 γκολ στις ισάριθμες τελευταίες εμφανίσεις του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.
Ο έλληνας φορ διανύει εξαιρετική χρονιά και είναι χαρακτηριστικό πως σημείωσε το τρίτο φετινό χατ-τρικ, μετά από αυτό που πέτυχε κόντρα σε Λεβαδειακό και Ξάνθη.