Μία πιστολιά ήταν αρκετή

Με γκολ-ποίημα του Κώστα Μήτρογλου ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 την Κέρκυρα στο νησί των Φαιάκων σημειώνοντας την έκτη διαδοχική του νίκη
Συνέχεια στο νικηφόρο του σερί έδωσε ο Ολυμπιακός στην Κέρκυρα, εκεί όπου και κέρδισε 1-0 την τοπική ομάδα. Η ομάδα του Μίτσελ δεν ήταν σε καλή μέρα και παρουσιάστηκε άχρωμη και άοσμη στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο κατάφερε να πάρει το τρίποντο χάρη στην εκτελεστική δεινότητα του Κώστα Μήτρογλου. Ο έλληνας διεθνής φορ άνοιξε το σκορ στο 79' με ένα εκπληκτικό γκολ και ήταν μαζί με τον Φετφατζίδη οι δύο αλλαγές, που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των πρωταθλητών Ελλάδας. Η ομάδα του Παπακώστα είχε καλή αμυντική λειτουργία για 79 λεπτά, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε κάποια από τις λιγοστές της ευκαιρίες και μοιραία ηττήθηκε, παραμένοντας βυθισμένη στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Εξαιρετικά δύσκολα τα πράγματα για τους Φαίακες, που θα πρέπει να κάνουν ένα ποδοσφαιρικό θαύμα στα τελευταία τέσσερα ματς για να αποφύγουν τον υποβιβασμό.
Παιχνίδι σε πολύ χαμηλό ρυθμό και ελάχιστες καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες παρακολουθήσαμε στο α' μέρος, το οποίο θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα. Η εικόνα ήταν ίδια από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, με τον Ολυμπιακό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά να μην βρίσκει λύσεις ούτε από τις πτέρυγες με Βλαχοδήμο-Αμπντούν, ούτε από τον άξονα με Φουστέρ-Μανιάτη κόντρα στην πολυπρόσωπη  και καλοστημένη άμυνα της Κέρκυρας (σύστημα 5-4-1 επέλεξε ο Παπακώστας).
Οι ερυθρόλευκοι δεν έβγαζαν διάθεση και απείλησαν σε δύο περιπτώσεις. Μία στο 7' με τον Μανιάτη, την προσπάθεια του οποίου σταμάτησε ο Αναστασόπουλος και μία στο 42' με τον Βλαχοδήμο, που σούταρε άουτ από καλή θέση. Οι Φαίακες πιστοποίησαν για ακόμα μία φορά πως διαθέτουν την χειρότερη επίθεση (μόλις 14 γκολ ενεργητικό) και ο Μέγερι ήταν απλός θεατής του αγώνα. Ουσιαστικά είχαν μία μόλις καλή φάση στο 45', την οποία όμως ο Λυκογιάννης δεν επέτρεψε να γίνει πραγματική απειλή.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο καλές ευκαιρίες για την Κέρκυρα. Αρχικά στο 51' μετά από γρήγορη αντεπίθεση και ωραία μπαλιά του Λεόν, την οποία δεν αξιοποίησε ο Αγρίτης και ένα λεπτό αργότερα με τον Πετρούση, που πλάσαρε άουτ μέσα από τη μικρή περιοχή. Ο Ολυμπιακός παρέμενε άχρωμος και άοσμος, διατηρώντας μία παντελώς φλύαρη υπεροχή. Εικόνα, που προσπάθησε να αλλάξει ο Μίτσελ ρίχνοντας στη μάχη από τα μισά του ημιχρόνου Φετφατζίδη, Μασάδο και Μήτρογλου και αλλάζοντας το σχήμα σε 4-4-2.
Ο Φετφατζίδης ήταν ορεξάτος, πήρε πρωτοβουλίες και απείλησε στο 65', ωστόσο οι ερυθρόλευκοι δεν άλλαξαν ταχύτητα και δεν δημιουργούσαν προβλήματα στην εστία του Αναστασόπουλου. Ολα αυτά όμως μέχρι το 79' όταν ο Μήτρογλου έδειξε την εκτελεστική του δεινότητα. Με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή ο έλληνας διεθνής έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Ηταν μάλιστα ο ίδιος, που έσωσε κεφαλιά του Πετρούση πριν περάσει τη γραμμή, ενώ η Κέρκυρα είχε ακόμα μία καλή στιγμή στις καθυστερήσεις με τον Κυβελίδη στις καθυστερήσεις.