Μαζί Ναδάλ - Τζόκοβιτς

Ο τελικός του 2012 για το Roland Garros ανάμεσα σε Ραφαέλ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς δε θα επαναληφθεί, καθώς οι δύο τενίστες κληρώθηκαν στο πάνω μέρος του ταμπλό και το πιο πιθανόν είναι να συναντηθούν νωρίτερα. Πιο εύκολη η κλήρωση για τον Ρότζερ Φέντερερ που θα αντιμετωπίσει qualifiers μέχρι τον τρίτο γύρο της διοργάνωσης.Οι δύο κορυφαίοι τενίστες αναμένεται να παίξουν ως αντίπαλοι, αν περάσουν τα πρώτα εμπόδιά τους στα ημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ για τον Φέντερερ ο πιο δύσκολος αντίπαλος είναι ο Νταβίντ Φερέρ.
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα ξεκινήσει από τον πρώτο γύρο με αντίπαλο τον βέλγο, Νταβίντ Γκοφέν ο οποίος πέρυσι έκανε εξαιρετική πορεία στο Παρίσι και αποκλείστηκε από τον Φέντερερ στον τέταρτο γύρο. Στον τρίτο γύρο ο σέρβος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ντιμιτρόφ. Αν συνεχίσει τα νικηφόρα παιχνίδια το πιθανότερο είναι να συναντηθεί με τον Ναδάλ στα ημιτελικά.
Ο Ράφα Ναδάλ θα δώσει το εναρκτήριο παιχνίδι του με τον γερμανό Ντάνιελ Μπραντς. Αν φτάσει με επιτυχία στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Στάνισλας Βαβρίνκα ή Ρισάρ Γκασκέ.
Ο Ρότζερ Φέντερερ θα αντιμετωπίσει για τους δύο πρώτους γύρους τενίστες που πήραν το εισιτήριο από τα προκριματικά. Στον τρίτο γύρο θα συναντήσει έναν εκ των Μπενετό, Μπεράνκις, στη συνέχεια θα περιμένει ο Ζιλ Σιμόν ή ο Σαμ Κουέρι, ενώ στα προημιτελικά πιο πιθανός αντίπαλός του είναι ο Τζο Γουίλφριντ Τσονγκά. Στα ημιτελικά το πιθανότερο είναι να αγωνιστεί εναντίον τυο Νταβίντ Φερέρ με τον μεγάλο τελικό να είναι ο μοναδικός στόχος.
Τον Μπενουά Περ, Νο24 του ταμπλό, θα αντιμετωπίσει ο Μάρκος Παγδατής στην πρεμιέρα ενώ ο Νίκολας Κύργιος που θα αγωνιστεί με wild card στο κυρίως ταμπλό, θα συναντηθεί με τον 16 χρόνια μεγαλύτερό του, Ράντεκ Στέπανεκ.
Οσον αφορά στις γυναίκες η Μαρία Σαράποβα βρίσκεται στην ίδια πλευρά του ταμπλό με την Βικτόρια Αζαρένκα, ενώ για τη Σερένα Γουίλιαμς φαίνονται πιο εύκολα για την πορεία προς τον τελικό. 
Η Γουίλιαμς στο πρώτο της παιχνίδι θα αγωνιστεί με τη γεωργιανή, Αννα Τατισβίλι. Στους "8" θα συναντήσει κάποιες δυσκολίες με ον Μπενουά Περ, Νο24 του ταμπλό, θα αντιμετωπίσει ο Μάρκος Παγδατής στην πρεμιέρα ενώ ο Νίκολας Κύργιος που θα αγωνιστεί με wild card στο κυρίως ταμπλό, θα συναντηθεί με τον 16 χρόνια μεγαλύτερό του, Ράντεκ Στέπανεκ να βρίσκονται στο δρόμο της.
Η υπερασπίστρια του τίτλου, Μαρία Σαράποβα, θα ξεκινήσει κόντρα στην Σου Γουέι Ισίε από την Ταϊπέι. Στον τέταρτο γύρο, αν έχει ξεπεράσει τις άλλες αντιπάλους της, θα παίξει εναντίον της Σλόουν Στίβενς ή της Ντομινίκα Τσιμπούλκοβα, στα προημιτελικά θα περιμένουν μία εκ των Κβίτοβα, Στόσουρ και στην τετράδα το Νο3, του ταμπλό Βικτόρια Αζαρένκα, πριν από τον μεγάλο τελικό με τη Σερένα. 
Η Βικτόρια Αζαρένκα στην πρεμιέρα της θα αγωνιστεί εναντίον της ρωσίδας, Ελενα Βέσνινα. Η περσυνή φιναλίστ του τουρνουά, Σέρα Εράνι θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της με την ολλανδή, Αράντχα Ρας.