Μαλεζάς: Στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπομονή

Ο διεθνής αμυντικός της Φορτούνα Ντίσελντορφ, Στέλιος Μαλεζάς, μίλησε για τον ΠΑΟΚ, τις εξελίξεις στην ομάδα, τον Ιβάν Σαββίδη αλλά και τον υποβιβασμό της ΑΕΚ και την εμπειρία του στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ  παραχώρησε συνέντευξη στον "Arena 89,4" και μίλησε για την Bundesliga στην οποία αγωνίζεται με τη φανέλα της Φορτούνα Ντίσελντορφ, το ελληνικό πρωτάθλημα , τον υποβιβασμό της ΑΕΚ και τον Ιβαν Σαββίδη. Μεταξύ άλλων ο διεθνής αμυντικός τόνισε πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπομονή στις ομάδες για την εξέλιξη των παικτών, ενώ παράλληλα δήλωσε σοκαρισμένος από τον υποβιβασμό της Ενωσης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον " Arena 89,4" :

- Για το γεγονός πως ξεκίνησε πολύ καλά τη σεζόν:
 "Όντως στην αρχή ξεκινήσαμε με την ομάδα δυνατά. Μετά όμως είχα έναν τραυματισμό και δεν πήγα όπως θα ήθελα, αλλά και η ομάδα παλεύει πλέον για τη σωτηρία της".

- Για την εμπειρία της Bundesliga:
"Η εμπειρία είναι απίστευτη. Το γεγονός ότι κάθε ποδοσφαιριστής αγωνίζεται αντίπαλος με τους παίκτες της Μπάγερν, της Ντόρτμουντ, της Λεβερκούζεν, είναι ένα πολύ σπουδαίο πράγμα. Και αυτό που ξεχωρίζει την Bundesliga από άλλα κορυφαία πρωταθλήματα και από την Premier League, είναι τα γήπεδα που έχουν τεράστια χωρητικότητα και σχεδόν πάντα καθολική πληρότητα. Ξεκινάνε από 35.000 θέσεων και τα πιο μεγάλο είναι 80.000".

- Για την γερμανική «έκρηξη» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με την Μπάγερν και τη Ντόρτμουντ να είναι με το ένα πόδι στον τελικό του champions league:
 "Γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά εδώ και χρόνια και αυτό δεν μπορεί να το καταλάβει κάποιος που δεν είναι κοντά στο γερμανικό ποδόσφαιρο. Και είναι αυτό που είπα και για τα γήπεδα. Αυτά τα γήπεδα και οι εγκαταστάσεις κάνουν τον ποδοσφαιριστή να θέλει να δώσει το 100% και γενικώς να βελτιώνεται, διότι είναι πολύ σημαντικό να παίζεις σε γεμάτα γήπεδα. Είναι ό,τι καλύτερο για έναν ποδοσφαιριστή".

- Για το σημερινό παιχνίδι της Ρεάλ με τη Ντόρτμουντ:
"Η Ρεάλ θα το παλέψει πιστεύω, αν και δεν είμαι σίγουρος πως θα μπορέσει να το ανατρέψει. Σίγουρα, όμως, θα παλέψει για να κάνει ανατροπή".

- Για το "ντου" των οπαδών της ΑΕΚ στο ματς με τον Πανθρακικό και πως θα ένιωθε αν γινόταν σε αυτόν:
"Όπως θα ένιωθα ή θα νιώθατε και εσείς που κάνετε τη δουλειά σας, αν δεν κάνατε τα νούμερα που είναι επιθυμητά θα ήταν φυσιολογικά τα πράγματα και όχι να σας κυνηγούν ή να σας προπηλακίζουν, κλπ. Δεν φταίνε τόσο οι οπαδοί όσο αυτοί που θέλουν να είναι έτσι το ποδόσφαιρο και κάνουν τίποτε για να επιλύσουν τα προβλήματα. Δε θέλω να αναφερθώ περαιτέρω, σίγουρα οι τελευταίοι που φταίνε είναι οι ποδοσφαιριστές".

- Για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ:
"Στην αρχή δεν τον πίστευα, κάποια στιγμή άρχισε να παίρνει και βαθμούς, αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν πως θα πέσει κατηγορία. Αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο, γι' αυτό είναι και συναρπαστικό".

- Για τη ζωή στη Γερμανία:
"Είμαι τυχερός διότι μένω σε μια πόλη που έχει πολλούς Έλληνες και με βοήθησαν να προσαρμοστώ και να εγκλιματιστώ γρήγορα. Βέβαια, στην ομάδα έχω και έναν Έλληνα τερματοφύλακα, τον Νίκο Παπαδόπουλο. Μιλάω πάρα πολύ και συναντιέμαι συχνά με τον Βασίλη τον Πλιάτσικα της Σάλκε".

- Για τον Παπασταθόπουλο και την πιθανή μεταγραφή του στην Λεβερκούζεν:
 "Έχει πολύ καλό όνομα στη Γερμανία ο Σωκράτης, παρά το γεγονός πως φέτος η Βέρντερ Βρέμης δε τα πάει και τόσο καλά. Έχω μιλήσει με 2-3 ανθρώπους στη Βρέμη και μου έχουν πει τα καλύτερα λόγια γι' αυτόν και πως τον αντιμετωπίζουν. Θα είναι πολύ καλό για αυτόν να πάει στη Λεβερκούζεν, που του χρόνου θα παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ".

- Για τον Σταφυλίδη:
"Δε νομίζω ο Κώστας να χρειάζεται περαιτέρω συμβουλές, διότι τον γνωρίζω πολύ καλά σαν χαρακτήρα. Πιστεύω πως αν όχι αμέσως, σύντομα θα προσαρμοστεί πλήρως, διότι έχει ποδοσφαιρικό θράσος και θα τον βοηθήσει αυτό να γίνει και γρήγορα βασικός".

- Για το γεγονός πως 3 στόπερ της Εθνικής Ελλάδας αγωνίζονται στην Γερμανία:
"Δεν ξέρω τι να απαντήσω. Μου το έχουν ρωτήσει και οι Γερμανοί συνάδελφοι σας. Νομίζω πως αποτελεί πρώτα από όλα μια πολύ καλή διαφήμιση για την χώρα μας και θα βοηθήσει παιδιά που ενδεχομένως μπορεί να έρθουν στο μέλλον. Επίσης, μας βοήθησε το γεγονός πως υπήρχαν και πιο μπροστά παίκτες από εμάς που έκαναν καλό όνομα, όπως ο Γκέκας, ο Τζαβέλλας, ο Κυργιάκος."

- Για τον Βιεϊρίνια:
"Μιλήσαμε λίγο μετά το παιχνίδι που είχαμε πριν 1-1,5 μήνα. Δεν είπαμε για τον ΠΑΟΚ, γιατί είχαμε μια ολιγόλεπτη συνομιλία. Πάντως τον είδα πολύ χαρούμενο στην Βόλφσμπουργκ".

- Για την φετινή παρουσία του ΠΑΟΚ:
"Θα ήταν πολύ άσχημο να βγω να μιλήσω μετά από έναν τέτοιο αποκλεισμό του ΠΑΟΚ στο κύπελλο. Νομίζω ο ΠΑΟΚ μετά τον Γενάρη ήταν πολύ καλύτερος, τα πήγε σχετικά καλά τη φετινή σεζόν. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχει μπροστά της έναν ακόμη μεγάλο στόχο, να μπει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και εάν μπει στους ομίλους θα αλλάξει και το ρου της ιστορίας του ΠΑΟΚ. Γι' αυτό πρέπει όλοι και εσείς από την μεριά σας να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια".

- Για το "διαζύγιο" ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Δώνη:
"Χτες το διάβασα, σήμερα δεν πρόλαβα επειδή δεν είχα προπόνηση. Ήταν μια απόφαση της διοίκησης, δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι γιατί είμαι έξω από την ομάδα. Πάντως εγώ είμαι της άποψης πως πρέπει ο προπονητής να τελειώνει τη σεζόν. Ο Γιώργος ο Γεωργιάδης πάντως είναι ένας καλός άνθρωπος, έχει κάνει καλή δουλειά και στις μικρές Εθνικές και μπορεί να βοηθήσει την ομάδα τώρα στα play off".

- Για την αποχώρηση του Πάμπλο Γκαρσία:
"Δεν ήμουν φέτος μέσα στην ομάδα για να ξέρω τι ακριβώς συνέβη. Κανείς, πέρα από τον Πάμπλο, τον κ. Δώνη και κάποιους άλλους δεν ξέρει τι ακριβώς συνέβη, άρα δεν μπορώ να πω κάτι. Σίγουρα θα έπρεπε και οι δύο να κάνουν πίσω ώστε να περάσει το τελευταίο 2μηνο-3μηνο και να ολοκληρώσει την καριέρα του έτσι όπως του έπρεπε ή να συζητούσαν τα προβλήματα μετά το τέλος της σεζόν".

- Για τον άνθρωπο Γκαρσία και τον χαρακτήρα του:
"Στα 3-4 χρόνια που ήμασταν συμπαίκτης βοήθησε την ομάδα και όλους μας να πετύχουμε τους στόχους μας. Ήταν ηγέτης, ισχυρή προσωπικότητα. Ο Πάμπλο ήθελε να κερδίσει και άλλαζε ο χαρακτήρας του μέσα στο παιχνίδι, αλλά έξω από το γήπεδο ήταν πάρα πολύ καλός και μέσα στα αποδυτήρια. Εμένα με ενδιέφερε να μη δημιουργεί προβλήματα και δεν το έκανε ποτέ έξω από το γήπεδο και γενικώς μέσα στην ομάδα".

- Για την παρουσία του Σαββίδη στον ΠΑΟΚ και το αν μετάνιωσε που έφυγε λίγο πριν έρθει:
"Είναι πολύ σημαντικό που ήρθε ο κύριος Σαββίδης, βοηθάει την ομάδα να αναπτυχθεί και είμαι πολύ χαρούμενος για την ομάδα και τους παίκτες που πληρώνονται στην ώρα τους και δεν ασχολούνται με το οικονομικό. Εγώ δεν έχω μετανιώσει πάντως για κάτι, ήθελα να δοκιμάσω τις δυνατότητες μου και σε άλλο πρωτάθλημα, ήμουν 7 χρόνια στον ΠΑΟΚ και αυτά τα κρατάω μέσα μου".

- Για το αν μπορεί να αλλάξει επίπεδο με τον Σαββίδη ο ΠΑΟΚ:
"Άμα δεν το κάνει με το Σαββίδη με ποιον θα το κάνει; Δεν είναι το ζήτημα να έρθουν μόνο παίκτες με μεγάλα κασέ, το θέμα είναι να υπάρχει και υπομονή που δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Σίγουρα θα βοηθήσουν στην εξέλιξη οι καλοί παίκτες, αλλά χρειάζονται κι άλλα πράγματα για να φτάσεις σε επιτυχίες. Πρέπει να κάνεις ομάδα, σύνολο, γιατί το ποδόσφαιρο δεν πρέπει αν ξεχνάμε πως είναι ομαδικό άθλημα".

- Για το σκέφτεται ή αν υπάρχει ενδεχόμενο να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι: 
"Θα ήταν άδικο να πω κάτι αυτή τη στιγμή, γιατί έχω συμβόλαιο με την ομάδα μου. Έχουμε τώρα 3 πολύ σημαντικά παιχνίδια για την παραμονή της ομάδας μου. Ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει η ζωή. Πάντως, δεν θα ήταν σωστό τη δεδομένη στιγμή να πω κάτι, το μόνο που σκέφτομαι είναι τα παιχνίδια που έμειναν για τη Φορτούνα. Αλλά ποτέ δε ξέρεις τι θα ξημερώσει".

- Για το αν θα έρθει για Πάσχα στην Ελλάδα:
"Το Μεγάλο Σάββατο παίζουμε στην Φρανκφούρτη με τη Άϊντραχτ, οπότε δε γίνεται. Αλλά, εμένα με ενδιαφέρει να κερδίσει η ομάδα μου κι έπειτα θα γιορτάσω με φίλους μου εδώ πέρα, την κοπελιά μου, άρα δεν υπάρχει κάποια διαφορά με αυτά που θα έκανα στην Ελλάδα".