Μανωλόπουλος: Δυνατά από το πρώτο δευτερόλεπτο

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος μίλησε για τον πέμπτο αγώνα με την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη, υπογραμμίζοντας πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να μείνει κοντά στο σκορ και να παίξει με συγκέντρωση και πάθος από το πρώτο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης.Ο άμεσος συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη έγραψε στο προσωπικό του blog στο site της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

"Καλησπέρα…

Απέχουμε λίγο πλέον από την πέμπτη αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα και την πλέον καθοριστική όπως εξελίχθηκε η σειρά. Το είχαμε πει από την αρχή, το επαναλάβαμε και στη συνέχεια, ότι απέναντί μας έχουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλούς και έμπειρους παίκτες, με καλό προπονητή, που παρουσιάζεται διαβασμένη στο γήπεδο.

Το τελευταίο παιχνίδι ήταν δύσκολο για εμάς. Είναι πολύ βασικό ότι δεν ξεκινήσαμε καλά, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ από νωρίς και αναγκαστήκαμε να κυνηγάμε σε όλο το παιχνίδι. Η Μπαρτσελόνα χρησιμοποίησε μια άμυνα ζώνης, αλλά με προσαρμογές, αποφασίζοντας να ρισκάρουν αφήνοντας το σουτ από τη θέση τέσσερα, εμποδίζοντας παράλληλα την επιστροφή με πάσα στον κύριο δημιουργό μας που είναι ο Διαμαντίδης.

Ήμασταν πολύ άστοχοι επίσης, ένας κακός συνδυασμός σίγουρα. Ίσως να οφείλεται στο ότι υπήρχε πάρα πολύ μεγάλη πίεση στους παίκτες για το θετικό αποτέλεσμα και την πρόκριση, ίσως γιατί θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο να συμπαρασταθεί στην ομάδα και τον ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό… Το γεγονός δεν παύει να είναι ότι ακόμη και σε ελεύθερα σουτ, σε σουτ υπό καλές προϋποθέσεις, ήμασταν άστοχοι. Χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας σε ότι αφορά το κομμάτι της τακτικής και το αποτέλεσμα ήταν να μην βγάλουμε στο παρκέ αυτά που είχαμε σχεδιάσει.

Υπάρχει όμως και συνέχεια… Η πίεση υπάρχει, αλλά σίγουρα θα έχει περάσει και στους παίκτες της Μπαρτσελόνα. Είναι σημαντικό να μπούμε δυνατά στον αγώνα από το πρώτο δευτερόλεπτο. Είναι σημαντικό στο ξεκίνημα του αγώνα να έχουμε 100% συγκέντρωση χωρίς κενά διαστήματα σε ότι αφορά την τακτική. Θα πρέπει να μείνουμε κοντά στο σκορ, να παλέψουμε μέχρι τέλους με ενέργεια και αυτοπεποίθηση, με πίστη στις δυνατότητές μας…".