Μανωλόπουλος: Συγκέντρωση και προσήλωση

Ο συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, Σωτήρης Μανωλόπουλος, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου για το πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας που σύντομα ολοκληρώνεται.
"Το πρώτο και πιο σημαντικό συμπέρασμα είναι ότι τα παιδιά έχουν έρθει με πάρα πολύ μεγάλη όρεξη. Δουλεύουμε πολύ σκληρά, είναι πολλές οι ώρες που περνάμε στο παρκέ, στο στίβο.

Καμιά φορά με ωραίο τρόπο, με χιούμορ, γκρινιάζουν, αλλά είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Ιδιαίτερα στο κομμάτι του μπάσκετ δείχνουν μεγάλη συγκέντρωση και προσήλωση και αυτό κάνει πιο εύκολη τη δουλειά μας", είπε αρχικά ο Μανωλόπουλος.

Ο Παναθηναϊκός μετρά και απουσίες στην προετοιμασία του, καθώς οι Φώτσης, Μαυροκεφαλίδης, Μπράμος προετοιμάζονται με την Εθνική Ελλάδας για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, όπως και οι Ματσιούλις - Ούκιτς με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της Λιθουανίας και της Κροατίας αντίστοιχα.

Στον αντίποδα βρίσκονται στο Καρπενήσι κάποια καινούρια πρόσωπα: "Εχουμε φέρει κάποια παιδιά να μας βοηθήσουν, αλλά θεωρώ ότι τους βοηθάμε κι εμείς να γίνουν καλύτεροι μέσα από αυτή την προετοιμασία.

Είναι φυσιολογικό ο Παναθηναϊκός να έχει διεθνείς παίκτες. Θεωρώ ότι τα παιδιά που ήταν και πέρυσι στην ομάδα θα είναι εύκολο να προσαρμοστούν.

Αλλά και τα παιδιά που δεν ήταν πέρυσι, ο Φώτσης και ο Μαυροκεφαλίδης, είναι παιδιά έμπειρα και έξυπνα και σίγουρα θα προσαρμοστούν πολύ εύκολα.

Χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια, αλλά θεωρώ ότι και το κλίμα στην ομάδα και οι συμπαίκτες τους θα τους βοηθήσουν να προσαρμοστούν γρήγορα".

Με το τέλος του πρώτου τμήματος της προετοιμασίας, σταδιακά θα μπουν στην... ημερήσια διάταξη και οι φιλικές αναμετρήσεις: "Είναι σημαντικό να ξεκινήσουν τα φιλικά.

Οχι μόνο για να δεις σε τι κατάσταση βρίσκεται η ομάδα, όχι μόνο για να δεις πως αντιδρά η ομάδα σε συνθήκες αγώνα, αλλά και για να σπάσει η ρουτίνα, να αλλάξουν κάποιες εικόνες.

Είναι σημαντικό οι παίκτες να ξεφύγουν από την καθημερινότητά τους, η οποία δεν είναι και τόσο εύκολη αυτό το διάστημα με τις τόσες ώρες μέσα στο γήπεδο και τις συνεχόμενες προπονήσεις".