Μαυροκεφαλίδης: Θα ήθελα να μείνω στη Μπαρτσελόνα

Την επιθυμία του να συνεχίσει να αγωνίζεται με τα χρώματα της Μπαρτσελόνα εξέφρασε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Ο έλληνας σέντερ βρίσκεται μόλις λίγες εβδομάδες στη Βαρκελώνη αλλά τα έχει πάει περίφημα, με αποτέλεσμα η ACB να φιλοξενήσει αφιέρωμα για τον διεθνή άσο.Ο Μαυροκεφαλίδης αποκτήθηκε από τους καταλανούς με σκοπό να αντικαταστήσει τον τραυματία Νέιτ Τζαβάι και μετράει για την ώρα 7,6 πόντους, 4,6 ριμπάουντ και 14 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.

Γι΄αυτό το λόγο η ACB φιλοξενεί αφιέρωμα στον 29χρονο σέντερ με τίτλο: "Η επίδραση του Μαυροκεφαλίδη", στο οποίο ο ίδιος ξεκαθαρίζει πωςθα ήθελε να μείνει στη Μπαρτσελόνα και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

"Κάθε παίκτης θέλει να αγωνίζεται σε μία ομάδα του υψηλότερου επιπέδου και τέτοια είναι η Μπαρτσελόνα. Παίζει διαρκώς στο Final 4 και είναι ξεκάθαρο πως κάθε παίκτης θα ήθελε να παραμείνει στη θέση μου. Πιστεύω πως μπορώ να συνεχίσω να παίζω στο απαιτούμενο επίπεδο" ήταν τα λόγια του πρώην άσου του Ολυμπιακού.

Επίσης, όταν ρωτήθηκε για το που οφείλεται η γρήγορη προσαρμογή του στη Μπαρτσελόνα και το ισπανικό μπάσκετ, απάντησε: "Στη Ρωσία έπαιζα σε υψηλό επίπεδο, είχα καλό αγωνιστικό ρυθμό κι έκανα μία καλή σεζόν. Δεν σταμάτησα για καιρό μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών μου με τη Σπαρτάκ και τη μετακίνηση στην Μπαρτσελόνα, κάτι που με βοήθησε στο ρυθμό μου. Έχω αποκτήσει πολλές εμπειρίες παίζοντας σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός. Ξέρω τι ζητούν τέτοιες ομάδες και τι πρέπει να τους δώσω".