Μαχητική η Εθνική, ισόπαλη με Μαυροβούνιο στο φινάλε!

Νέα σπουδαία εμφάνιση από την Εθνική μας ομάδα πόλο και ισοπαλία (6-6) με το Μαυροβούνιο, στο φινάλε του τουρνουά «Σαμαρτζίδης Καπ» στη Λαμία.Ισοπαλία που ήρθε με αντεπίθεση και σταθερά καλή απόδοση, μετά το πρώτο 8λεπτο, όταν οι αντίπαλοι μας – και στον Όμιλο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στη Βαρκελώνη – προηγήθηκαν με τρία γκολ διαφορά (4-1).

Παρά το άσχημο ποσοστό στον παίκτη παραπάνω αυτή τη φορά (3/11), η Εθνική μας λειτούργησε καλά και σήμερα στην άμυνα της (1/8 στον λιγότερο), δεχόμενη μόλις δύο γκολ μετά το πρώτο 8λεπτο.

Το Μαυροβούνιο, μετά το 6-3 (Μλάνταν Γιάνοβιτς) υπέρ του στο τρίτο 8λεπτο, δέχτηκε τρία απανωτά τέρματα μέχρι το τέλος χωρίς να μπορεί να απαντήσει.

Αυτή ήταν και η πρώτη μεταξύ μας ισοπαλία σε 17 παιχνίδια, με την Εθνική μας ομάδα να έχει και δύο νίκες υπέρ της.

Η ισοπαλία στο τελευταίο ματς του τουρνουά, έδωσε την πρωτιά στην Ιταλία, την δεύτερη θέση στην Ουγγαρία και την τρίτη στη Σερβία, αφήνοντας τους Μαυροβούνιους που με νίκη θα ήταν πρώτοι, στην τέταρτη θέση.

Δεν ήταν καλό το ξεκίνημα του αγώνα για την Εθνική μας. Μπορεί να μείωσε αρχικά με τον Κολόμβο (1-2), αλλά δέχτηκε τέσσερα γκολ στην πρώτη περίοδο (1-4), τα δύο πανομοιότυπα από τον Σέκουλιτς.

Παρά τη μείωση του σκορ στη συνέχεια (Φουντούλης), η αστοχία στον παραπάνω (1/5) δεν επέτρεψε στην Εθνική μας να πλησιάσει ακόμη περισσότερο στο σκορ (2-4).

Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές κύλησε και το τρίτο 8λεπτο, με τον Δελακά νε κρατάει τη διαφορά στα δύο γκολ (4-6), 30’’ πριν τέλος της περιόδου και την άμυνα να λειτουργεί καλά στον λιγότερο (1/6) αμέσως μετά.

Η τελευταία περίοδος ήταν δικιά μας. Αχικά ο Γούνας μείωσε (5-6) με πέναλτι (6.09) και ο Βλαχόπουλος διαμόρφωσε το τελικό σκορ (6-6) με γκολ στον παραπάνω, 25’’ πριν το τέλος του αγώνα.

Είχαν προηγηθεί δύο τάιμ άουτ του Κεχαγιά (0.49’’ και 0.31’’) και η αποβολή που κέρδισε ο Μουρίκης στα 31’’, από την οποία και προήλθε το γκολ της ελληνικής ισοφάρισης.

ΕΛΛΑΔΑ – ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ 6-6

(1-4, 1-0, 2-2, 2-0)

Ελλάδα (Σάκης Κεχαγιάς): Γαλανίδης (Τσαλκάνης), Μυλωνάκης 1, Γούβης, Γεννηδουνιάς, Φουντούλης Ι., Ποντικέας 1, Αφρουδάκης Χρ., Δελακάς 1, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας 1, Βλαχόπουλος 1

3/11 π/π, 1/1 πέναλτι, 1 φουνταριστός, 1 περιφέρεια

Μαυροβούνιο (Ράνκο Πέροβιτς): Ράντιτς (Λάζοβιτς), Σέκουλιτς 3, Πάσκοβιτς, Πέτροβιτς, Μπργκούλιαν Ντ., Ντράσκοβιτς, Γιάνοβιτς Μλ. 1, Γιάνοβιτς Ν., Ίβοβιτς 1, Μίσιτς 1, Κλίκοβατς, Τσούτσκοβιτς

1/8 π/π, 1/1 πέναλτι, 3 περιφέρεια, 1 φουνταριστός

Διατητές: Κόριζνα (Πολωνία), Ραντίσεβιτς (Κροατία)