Μαύρος: Θα σωθεί η ΑΕΚ

Ο Θωμάς Μαύρος μίλησε τη μεγάλη πίστη που είχαν όλοι για την πρόκριση στον ημιτελικό του Κυπέλλου UEFA σε βάρος της ΚΠΡ, αλλά και για το γεγονός ότι είχε παίξει τραυματίας.Επιπλέον, ο Μαύρος αναφέρθηκε και στο σαββατιάτικο ματς (16/3, 19:30GR) με τη Βέροια, δηλώνοντας ότι η ΑΕΚ θα καταφέρει να κερδίσει την "Βασίλισσα του Βορρά" και να μείνει στην Super League. Δεν δίστασε, τέλος, να εκφράσει τον έντονο προβληματισμό του για το διοικητικό αδιέξοδο και την επόμενη μέρα της Ενωσης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Θε(ω)μάς Μαύρος στην "ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ ":

- Για την επική πρόκριση επί της ΚΠΡ στις 16 Μαρτίου του 1977:

"Σε εκείνο το παιχνίδι είχα παίξει τραυματίας. Είχα πάθει ένα βαρύ διάστρεμμα και πριν το παιχνίδι είχα κάνει μια ένεση κορτιζόνης και μία ξυλοκαΐνης. Δύο ώρες πριν αρχίσει ο αγώνας βγήκα για ζέσταμα, ώστε να δω πως είναι το πόδι μου και να πω στον Φάντροκ αν είμαι έτοιμος να παίξω. Πονούσα γιατί δεν είχα ξεπεράσει τον τραυματισμό, αλλά δεν το σκέφτηκα στιγμή να μείνω εκτός. Μπήκα και τελικά με αυτό το πόδι έβαλα δύο γκολ ενώ είχα και ένα δοκάρι".

"Το έχω πει κι άλλες φορές και φαίνεται απίστευτο σε πολλούς. Οταν χάσαμε το πρώτο παιχνίδι στην Αγγλία με 3-0, μπαίνοντας στο πούλμαν λέγαμε μεταξύ μας πως μπορούμε να τα καταφέρουμε και να το γυρίσουμε! Το πιστεύαμε πραγματικά γιατί είχαμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας και ξέραμε πως έχουμε καλή ομάδα και το σκορ του πρώτου αγώνα μας αδικούσε. Οταν είδαμε τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στο γήπεδο και την ατμόσφαιρα που επικρατούσε, η ψυχολογία μας ανέβηκε ακόμα πιο πολύ. Εκεί είπα "θα περάσουμε σήμερα, θα τα καταφέρουμε".

- Για το σαββατιάτικο παιχνίδι (16/3) της ΑΕΚ κόντρα στην Βέροια και τα διοικητικά των "κιτρινόμαυρων":

"Η νίκη σήμερα είναι επιτακτική. Είμαι αισιόδοξος πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα τα καταφέρουμε, θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς και στη συνέχεια, με την ψυχολογία με το μέρος, μπορούμε να πάρουμε και βαθμούς εκτός έδρας και να ξεφύγουμε από τις τελευταίες θέσεις. Θα σωθεί η ομάδα, αλλά το θέμα είναι να γίνει κάτι στα διοικητικά και οικονομικά από το καλοκαίρι και να μην συνεχιστεί αυτή η κατάσταση".