Με υπογραφή Ντε Μπλάσις ο Αστέρας, 2-0 τον Λεβαδειακό


Με γκολ-ζωγραφιά του Ντε Μπλάσις και τέρμα του Ουρτάδο ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού για την 9η αγωνιστική
Επιτέλους νίκη για τον Αστέρα, που μετρούσε δύο σερί ήττες και μία ισοπαλία. Στο ντεμπούτο του Καραγεωργίου ο Λεβαδειακός είχε τις ευκαιρίες για να σκοράρει στο πρώτο μέρος, αλλά ήταν αναποτελεσματικός και το πλήρωσε. Με ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς ο Ντε Μπλάσις άνοιξε το σκορ στο 37' και ο Ουρτάδο (η φάση ξεκίνησε από τον Ντε Μπλάσις) στο 72' της επανάληψης κλείδωσε το τρίποντο για τους γηπεδούχους, που ανέβηκαν στους 13 βαθμούς και την 5η θέση. Ο Λεβαδειακός γνώρισε την τέταρτη ήττα του εκτός έδρας και παραμένει χαμηλά στη βαθμολογία με 8 βαθμούς.
Μπορεί ο Λεβαδειακός να είχε τις σημαντικότερες και πιο καθαρές ευκαιρίες στο α' μέρος, αλλά το γκολ το είχε ο Αστέρας Τρίπολης. Και μάλιστα ένα από τα πιο εντυπωσιακά, που έχουμε δει μέχρι τώρα στο φετινό πρωτάθλημα. Το πρώτο μισό του ημιχρόνου ήταν κάκιστο με τις δύο ομάδες να μην παρουσιάζουν κάτι ενδιαφέρον. Στο διάστημα αυτό ο Αστέρας είχε μία φλύαρη πρωτοβουλία, ενώ οι βοιωτοί προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις.
Η πρώτη επικίνδυνη στιγμή του αγώνα ήταν για τον Λεβαδειακό όταν ο Κάντζι από καλή θέση στο 25' αστόχησε, ενώ η σπουδαιότερη ευκαιρία καταγράφηκε στο 34' όταν ο Κάντζι έκανε υπερβολή χρήση της ντρίπλας αντί να δώσει στον αμαρκάριστο Γιάντση, που απείλησε και στο 40'. Τρία λεπτά νωρίτερα όμως και μετά από βολέ του Ερνάντεζ ο Ντε Μπλάσις εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Μουλόπουλου και με θεαματικό ψαλιδάκι από το ύψος της περιοχής άνοιξε το σκορ.
Στην επανάληψη ο Αστέρας ανέβασε ταχύτητα και κυριάρχησε, δίχως πάντως να μπορεί να πετύχει κάποιο δεύτερο γκολ για να κλειδώσει το τρίποντο. Ο Λεβαδειακός δεν έβρισκε λύσεις επιθετικά, ενώ αμυντικά πιεζόταν με τον Ουσέρο να τον απειλεί στο 50',  τον Μπακασέτα στο 52' και τον Μπαράλες στο 60'. Κάπου εκεί ήρθε και η αντίδραση του Καραγεωργίου από τον πάγκο, που θέλησε να τονώσει επιθετικά την ομάδα του με τον Ορτένγκα.
Ο Αστέρας δεν έβγαζε την μεγάλη φάση, αλλά κρατούσε συνεχώς απασχολημένο τον Πζιρόφσκι με μικροευκαιρίες. Ο Βεργέτης στο 67' πέρασε στο ματς τον Ουρτάδο και αυτός τον δικαίωσε πέντε λεπτά αργότερα όταν μετά από ωραία συνεργασία των Ντε Μπλάσις και Κοντοέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Το τελευταίο 20λεπτο ήταν ουσιαστικά διαδικαστικού χαρακτήρα και ο Αστέρας έφτασε άνετα στο τελικό 2-0 και την κατάκτηση των τριών βαθμών.