Μουνιόθ: Ο Νίνης θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ

Ο Βίκτορ Μουνιόθ, ο άνθρωπος που έριξε στα... βαθιά τον Σωτήρη Νίνη, δίνοντάς του την ευκαιρία να αγωνιστεί στην α' ομάδα του Παναθηναϊκού, μίλησε για τη μεταγραφή του διεθνούς άσου στον ΠΑΟΚ.Ο Ισπανός τεχνικός, με συνέντευξή του στον Sentra, υποστήριξε ότι ο Νίνης θα ενισχύσει σε σημαντικό βαθμό τον ΠΑΟΚ

Αναλυτικά
Για τι είδε στον Νίνη και τον προώθησε στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού; «Η επιλογή του ΠΑΟΚ να πάρει τον Νίνη δεν με ξαφνιάζει καθόλου. Τον εμπιστεύθηκα τότε γιατί είχε να κάνει με τον ίδιο. Εδειξε ότι είναι ένας παίκτης που μπορούσε να βοηθήσει σε μια μεγάλη ομάδα. Έδειξε μεγάλη θέληση και κέρδισε τον χρόνο συμμετοχής μόνος του. Με τον χαρακτήρα του, με την συμπεριφορά του στις προπονήσεις και στα παιχνίδια. Είχε μια συνέχεια και το απέδειξε παίζοντας στην Ευρώπη. Παίζοντας σε μια ομάδα όπως η Πάρμα και σε ένα από τα πιο δυνατά πρωταθλήματα όπως είναι το ιταλικό. Επίσης πιστεύω ότι η επιστροφή του στην Ελλάδα θα τον βοηθήσει».

Για το τι μπορεί να προσφέρει στον ΠΑΟΚ ο Νίνης: «Παρακολουθώ πολύ το ελληνικό πρωτάθλημα και μια μεταγραφή όπως αυτή του Νίνη θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να κοιτάξει ακόμη περισσότερο στα μάτια τον Ολυμπιακό όσον αφορά το πρωτάθλημα. Δυστυχώς υπάρχει μεγάλη διαφορά επιπέδου ανάμεσα στους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ με τις υπόλοιπες ομάδες. Θα ήθελα και άλλες ομάδες στην Ελλάδας ειδικά οι πιο παραδοσιακές να ήταν πιο ισχυρές».

Για το αν έκανε κάποια προσπάθεια να αποκτήσει τον Νίνη όταν ήταν προπονητής σε άλλες ομάδες: «Σίγουρα υπήρξε τέτοια σκέψη, καθώς πάντοτε τον παρακολουθούσα. Όμως από τη στιγμή που έπαιζε σε ένα πρωτάθλημα όπως το ιταλικό και μια ομάδα όπως η Πάρμα, είναι να αποκτήσει έναν τέτοιο παίκτη που μπορεί αν παίξει οπουδήποτε».