Μουντιάλ μέσω μπαράζ...

Για 68 λεπτά το όνειρο της απευθείας πρόκρισης στο Μουντιάλ ήταν ολοζώντανο για την Εθνική μας. Οσο ακριβώς κρατούσε η Λιθουανία το 0-0 με την Βοσνία. Σε εκείνο το σημείο ο Ιμπίσεβιτς πετύχαινε το 0-1 και επανερχόταν το ρεαλιστικό σενάριο του μπαράζ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που νίκησε με 2-0 το Λιχτενστάιν με γκολ του Σαλπιγγίδη και του Καραγκούνη (κορυφαίος της αναμέτρησης) στο Καραϊσκάκη. Η Ελλάδα θα μάθει τον αντίπαλό της την Δευτέρα (21/10) για τους αγώνες μπαράζ στις 15 και 19 Νοεμβρίου, όπου θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.Ο Φερνάντο Σάντος φρέσκαρε την ενδεκάδα της Εθνικής κόντρα στο Λιχτενστάιν βάζοντας πέντε νέα πρόσωπα σε σχέση με το παιχνίδι με την Σλοβακία. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Καρνέζης με τους Βύντρα, Σιόβα, Κατσουράνη και Χολέμπας από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Ο Τζιόλης ήταν το αμυντικό χαφ, με τους Κονέ και Καραγκούνη εσωτερικούς μέσους, τον Σαμαρά αριστερά, τον Σαλπιγγίδη δεξιά και τον Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης.

Η γαλανόλευκη μπήκε δυνατά και άνοιξε το σκορ από πολύ νωρίς και συγκεκριμένα στο 7ο λεπτό, από γύρισμα του Χολέμπας και προβολή του Σαλπιγγίδη στο δεύτερο δοκάρι. Αυτό ήταν το 12ο γκολ του Σάλπι φορώντας το εθνόσημο στο στήθος.

Παρά το γρήγορο προβάδισμα, αντί να απελευθερωθεί η Εθνική και να παίξει ποδόσφαιρο δημιουργώντας φάσεις και ψάχνοντας κι άλλο γκολ αγχώθηκε, οπισθοχώρησε με το Λιχτενστάιν να... ξεθαρεύει και στο 20ό λεπτό να έχει ευκαιρία με σουτ του Βίζερ που έδιωξε σε κόρνερ ο Καρνέζης. Στην εξέλιξης της φάσης ο Σιόβας έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, όμως ο διαιτητής έδωσε... κόρνερ και ίσως πρέπει να του πούμε "ευχαριστώ" που δεν έδειξε το σημείο του πέναλτι...

Ενα σουτ του Σαλπιγγίδη, πριν βγει το ημίχρονο, που έφυγε λίγο άουτ, ήταν ό,τι καλύτερο είδαμε μετά το γκολ της Εθνικής στο πρώτο 45λεπτο, την ώρα που η Βοσνία έμενε στο 0-0 στην Λιθουανία. Αποτέλεσμα, που σαφώς μας ευνοούσε.

Με την έναρξη του β' μέρους, ο Σάμαρης πέρασε αντί του Κονέ κάνοντας το ντεμπούτο του με την Ανδρών, ενώ στο 69' μπήκε ο Χριστοδουλόπουλος αντί του Σαμαρά. Στο 70ό λεπτό ο Σιόβας δεν μπόρεσε στο δεύτερο δοκάρι να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, ύστερα από φάουλ του Καραγκούνη, αλλά στο Κάουνας ο Ιμπίσεβιτς έβρισκε δίχτυα για την Βοσνία (0-1) και την έστελνε στο Μουντιάλ κι εμάς στα μπαράζ.

Επιστρέφοντας στα του δικού μας αγώνα, στο 71' από λάθος του Κατσουράνη (έδιωξε πάνω στον Βύντρα), ο Ματίας Κίρστεν προσπάθησε να επωφεληθεί σουτάροντας, ωστόσο στα... πουλιά! Ακολούθησε ένα πλασέ του Σάμαρη, που έφυγε λίγο άουτ, για να φτάσουμε στο 81', όπου ο Γιώργος Καραγκούνης στην 129η συμμετοχή του με το εθνόσημο με απευθείας εκτέλεση φάουλ θα γράψει το 2-0 για την Εθνική μας, με την μπάλα να βρίσκει πρώτα στο δοκάρι και κατόπιν στα δίχτυα...

Στο 84' μακρινό σουτ του Χριστοδουλόπουλου απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ο Γέλε, ενώ ένα λεπτό αργότερα ήταν η ώρα του Αθανασιάδη να περάσει στην θέση του Μήτρογλου για να συμπληρώσει την 6η συμμετοχή του με το εθνόσημο. Με τη λήξη του αγώνα οι διεθνείς ευχαρίστησαν τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο και εκείνοι ανταπέδωσαν με χειροκρότημα...

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Βύντρα, Χολέμπας, Κατσουράνης, Σιόβας, Τζιόλης, Κονέ (46' Σάμαρης), Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς (69' Χριστοδουλόπουλος), Μήτρογλου (86' Αθανασιάδης).
ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ: Γιέλε, Ντέιβιντ Χάσλερ (90' Γιλντίζ), Μπούργκεϊερ, Κάουφμαν, Έρλ, Ματίας Κρίστεν, Στόκλασα, Αντρέας Κρίστεν (82' Ερν), Νίκολας Χάσλερ, Ποβλερίνο, Βίζερ.