Μουρίνιο: Πρόθεση μου να μείνω

Ο Πορτογάλλος τεχνικός έδωσε εξηγήσεις για την προτίμηση του στον Ντιέγκο Λόπεθ από τον Ικερ Κασίγιας ενώ εξέφρασε την πρόθεση του να συνεχίσει να ηγείται τον πάγκο των μερένχες.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με την Μάλαγα έδωσε αρκετές απαντήσεις, για όλα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Πορτογάλλος προπονητής μίλησε πρώτα από όλα για το μέλλον του:
"Πρόθεσή μου είναι να συνεχίσω στη Ρεάλ. Για αποφυγή κάθε παρεξήγησης, θέλω να δηλώσω ότι επιθυμώ να πληρωθώ και για την τελευταία μέρα που θα δουλέψω στη Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν ζητάει ούτε ένα ευρώ παραπάνω".

Ο Μουρίνιο σχολίασε επίσης την στάση του Πέπε, ο οποίος έχει υποστηρίξει ανοιχτά τον Κασίγιας στην κόντρα του με τον Πορτογάλλο τεχνικό:
"Είναι πολύ εύκολο να αναλύσουμε το θέμα του Πέπε. Το πρόβλημά του έχει όνομα και είναι Ραφαέλ Βαράν. Πέρα από αυτό, δεν υπάρχει τίποτα άλλον. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος πολύ έξυπνος, αλλά να είναι ένας κανονικός άνθρωπος όπως εγώ για να καταλάβει ότι ο Πέπε είναι αναστατωμένος. Δεν είναι εύκολο για έναν άντρα 31 ετών να τον έχει προσπεράσει ένα παιδί 19 ετών. Και είναι ένα παιδί φανταστικό. Εγώ είχα το κουράγιο να χρησιμοποιήσω αυτό το παιδί. Είναι πολύ απλό. Το πρόβλημα είναι πολύ απλό. Η ζωή του Πέπε άλλαξε. Ήταν αδιαμφισβήτητος βασικός. Είναι μία από τις ελάχιστες αποφάσεις μου που δεν επιδέχεται δημόσιας συζήτησης. Γιατι όλες οι αποφάσεις μου συζητήθηκαν δημοσίως.

Καταλαβαίνω πλήρως την αναστάτωση του Πέπε, που μεταφράστηκε σε αυτές τις δηλώσεις που έκανε. Τα πράγματα είναι πολύ καθαρά. Δεν έχω πρόβλημα μαζί του. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι μία εύκολη απόφαση γι' αυτόν, αλλά εγώ θέλω να είμαι τουλάχιστον ειλικρινής και πιστεύω ότι λίγοι θεωρούν ότι το μέλλον της Ρεάλ δεν είναι οι Βαράν και Σέρχιο Ράμος".

Στη συνέχεια ο τεχνικός της "βασίλισσας"  εξήγησε γιατί προτιμά τον Ντιέγκο Λόπεθ από τον Ικερ Κασίγιας :
"Το μήνυμά μου για να το καταλάβετε: εγώ είμαι ο προπονητής ποδοσφαίρου, με προσέλαβαν για να είμαι ο προπονητής. Ένας προπονητής διαθέτει ευθύνες, μία εκ των οποίων είναι το ποιος θα αγωνιστεί. Δεν χρησιμοποιώ νόμισμα για να αποφασίσω ποιος θα παίξει. Σκέφτομαι, συζητώ, αναλύσω, μελετάω πολλές ώρες τις αποφάσεις μου, παρακολουθώ αγώνες και προσπαθώ να αποφασίσω βάσει των σκέψεών μου. Μου αρέσει περισσότερο ο Ντιέγο Λόπεθ ως τερματοφύλακας από τον Ίκερ Κασίγιας. Είναι απλό. Δεν είναι μία προσωπική επιλογή. Μου αρέσει ένας τερματοφύλακας που αγωνίζεται καλά με τα πόδια, που κυριαρχεί στον αέρα και που είναι ένα φαινόμενο κάτω από τα δοκάρια.

Μου αρέσει ένα διαφορετικό προφίλ τερματοφύλακα. Με τον ίδιο τρόπο, στον Κασίγιας μπορεί να του αρέσει περισσότερο ένας προπονητής όπως ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε, όπως ο Μανουέλ Πελεγκρίνι, μου αρέσει περισσότερο ένας που διαχειρίσιμος παίκτης από εκείνον. Όσο είμαι ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, θα αγωνίζεται ο Ντιέγο Λόπεθ σε κανονικές περιστάσεις. Είναι απλό. Αποδέχομαι ότι ο κόσμος λέει ότι δεν έχω ιδέα από ποδόσφαιρο γι' αυτήν την απόφασή μου".

Τέλος ο Special One απάντησε στον Ινιέστα ο οποίος είχε στηρίξει τον Κασίγιας λέγοντας τα εξής:
"Ο Αντρές Ινιέστα είναι ελεύθερος να λέει ότι θέλει, αλλά καλύτερα θα έπρεπε να ανησυχεί για την δική του ομάδα και γι' αυτό που συνέβη στο Τσάμπιονς Λιγκ όταν έπαιζε χωρίς τον Μέσι".

Όσο για τους στόχους της Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι το τέλος της σεζόν, ο Μουρίνιο δήλωσε:
"Οι στόχοι της φετινής σεζόν ήταν αυτοί που είναι πάντοτε. Να κερδίσουμε κάθε διοργάνωση, αν και γνωρίζαμε ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο. Δεν το πετύχαμε. Είμαστε δεύτεροι στο πρωτάθλημα, φτάσαμε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, κατακτήσαμε το Supercopa και παίζουμε στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας. Θα μπορούσε να είναι καλύτερα, αλλά και χειρότερο, ωστόσο είναι έτσι. Θέλουμε να τερματίσουμε στη 2η θέση. Δεν είναι αρκετή, αλλά είναι ο μοναδικός στόχος που μπορούμε να πετύχουμε".