Μπάτον: Θα το πληρώσει ο Φέτελ

Σκληρή κριτική στον Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος αγνόησε την εντολή της Red Bull να μην προσπεράσει τον ομόσταυλό του, Μαρκ Ουέμπερ στο GP της Μαλαισίας, άσκησε και ο Τζένσον Μπάτον."Όλοι θέλουμε να νικάμε, αλλά ο Φέτελ οδηγεί για τη Red Bull και η ομάδα είναι αυτή που πρέπει να παίρνει τις αποφάσεις. Τόσες φορές αυτό λειτούργησε υπέρ του. Πιστεύω πως αυτό που έκανε θα τον πλήξει μακροπρόθεσμα.

Έμεινα έκπληκτος με την κίνησή του αυτή. Οι εντολές της ομάδας είναι συχνά δύσκολες, αλλά είναι τελείως διαφορετικό να τις αγνοείς. Δεν μου αρέσει να έχει ευνοϊκή μεταχείριση ένας εκ των δύο πιλότων μίας ομάδας, αλλά εδώ το θέμα είναι πως ο Φέτελ δεν ήθελε να υπακούσει στις εντολές.

Όταν σου λένε να μη φθείρεις άλλο τα ελαστικά σου και ο ομόσταυλός σου σε προσπερνά, σίγουρα θα νευριάσεις και μπορεί να προκύψει θέμα. Ακόμη κι αν καθίσουν κάτω και το συζητήσουν, δεν θα αλλάξει το αποτέλεσμα.

Θα έχουν ακόμη στο μυαλό τους ό,τι έγινε. Δεν ξέρω πώς μπορεί να επανορθώσει ο Φέτελ. Πάντως δεν μπορώ να φανταστώ σε κάποιον αγώνα να προπορεύεται και να κάνει στην άκρη για να τον περάσει ο Γουέμπερ. Είναι δύσκολο κι εγώ στη θέση του δεν θα το έκανα.

Το 2010 στην Τουρκία είχα ένα παρόμοιο περιστατικό με τον Χάμιλτον. Σε εκείνον είχαν πει να κατεβάσει ταχύτητα, αλλά εγώ δεν το γνώριζα και τον προσπέρασα. Αυτός νόμιζε πως μου είχαν δώσει κι εμένα την ίδια οδηγία από την ομάδα. Όταν τελείωσε ο αγώνας το συζητήσαμε και όταν του είπα τι είχε συμβεί όλα ήταν εντάξει. Η υπόθεση του Φέτελ με τον Γουέμπερ είναι διαφορετική όμως, γιατί υπήρχε σαφής εντολή από την ομάδα, που αγνοήθηκε και στοίχισε μία θέση στον άλλο πιλότο που υπάκουσε στις οδηγίες".