Μπανκς: Θα αντάλλασα τον τίτλο με κάτι καλό συνολικά για την ομάδα

Ο αμερικανός γκαρντ του Παναθηναϊκού, Μάρκους Μπανκς, αναδείχθηκε -μαζί με τον Μπρεντ Πέτγουεϊ του ΑΓΟΡ- MVP της 21ης αγωνιστικής της Α1 και σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, τόνισε ότι θα αντάλλασε τον τίτλο με κάτι καλό συνολικά για την ομάδα του."Ο τίτλος αυτός έχει να κάνει με τα ατομικά στατιστικά ενός παίκτη σε έναν αγώνα και όχι με το τι έχει πετύχει η ομάδα. Για μένα έχει μεγαλύτερη σημασία οτιδήποτε έχει σχέση με την ομάδα.
Θα αντάλλασσα τον τίτλο -και κάθε ατομικό τίτλο- εύκολα με κάτι που θα είναι καλό συνολικά για την ομάδα. Με την πρόκριση στον επόμενο γύρο της Euroleague για παράδειγμα μιλώντας για τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Η διάκριση αυτή είναι σίγουρα κάτι θετικό, εκτιμώ πολύ το γεγονός, αλλά πάντα έχει σημασία η ομάδα και τι επιτυγχάνει αυτή", είπε αρχικά ο αμερικανός γκαρντ του Παναθηναϊκού.
-Απέναντι στο Περιστέρι έδειξες να χαίρεσαι το παιχνίδι και που βρίσκεσαι στο παρκέ…
"Χαίρομαι πραγματικά που βρίσκομαι εδώ γενικότερα. Είμαι εδώ αρκετό καιρό πια για να γνωρίζω τι σημαίνει αυτή η ομάδα, σέβομαι ότι έχει πετύχει και θα θέλαμε κι εμείς, θα θέλαμε κι αυτή η ομάδα να γίνει κομμάτι αυτής της μεγάλης ιστορίας.
Μου έχουν φερθεί πάρα πολύ καλά οι συμπαίκτες μου, όλοι στην ομάδα, αλλά και οι φίλαθλοι έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στο να αισθάνομαι πραγματικά καλά εδώ.
Και θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους φιλάθλους, αλλά και τους συμπαίκτες μου που τα κάνουν όλα πολύ πιο εύκολα για μένα".
-Ο Παναθηναϊκός δείχνει βαθμολογικά να έχει χάσει έδαφος στην Basket League ΟΠΑΠ. Πιστεύεις ότι μπορεί να το ανακτήσει στην πορεία και να διεκδικήσει έναν τίτλο;
"Πιστεύω ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Είμαστε καλή ομάδα. Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αλλά δεν υπάρχει ομάδα που δεν χάνει.
Αυτό που θέλουμε όμως εμείς είναι να προχωρήσουμε με σταθερά βήματα, να βγούμε και να κάνουμε αυτό που μπορούμε και ξέρουμε, να παίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε κάθε αγώνα, να χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα μας στο παρκέ.
Είναι μπάσκετ, δεν είναι πυρηνική φυσική. Θα πρέπει να παίξουμε όμως όπως ξέρουμε, θα πρέπει να παίξουμε άμυνα, γιατί είναι η βάση για εμάς.

Είναι πολλές οι ομάδες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα απέναντί μας στα match up. Δεν είμαστε ομάδα που δεν μπορεί να πετύχει τους στόχους της.

Εχουμε ήδη κατακτήσει έναν τίτλο, είμαστε φιλόδοξοι, αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο σωστός τρόπος είναι να προχωρήσουμε παιχνίδι με παιχνίδι, να σεβόμαστε οποιονδήποτε αντίπαλο, αλλιώς θα χάσουμε το στόχο μας".
-Το επόμενο παιχνίδι είναι για την Ευρωλίγκα και απέναντι στην Μπρόζε Μπάσκετς. Ο Παναθηναϊκός με νίκη περνά στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ένα ακόμη "πρέπει" για εσάς;
"Νιώθω ότι κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα έχει το "πρέπει". Οχι μόνο αυτό απέναντι στην Μπρόζε Μπάσκετς. Η περίοδος που μπορεί μία ήττα να μην είχε και κόστος -αν υπάρχει τέτοια- έχει περάσει.
Είναι ώρα να ανασκουμπωθούμε και να μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι σαν είναι το τελευταίο. Αν παίξουμε έτσι και αφήνουμε ότι έχουμε στο παρκέ μπορούμε να κοντρολάρουμε τη μοίρα μας".