Μπαντής: Περισσεύουν τα πλέι οφ από το ελληνικό πρωτάθλημα

Ο γκολκίπερ του Αστέρα Τρίπολης που κράτησε ζωντανούς τους Αρκάδες στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, στερώντας από τους Περιστεριώτες την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, μίλησε για την φετινή χρονιά, τα πλέι οφ και την απώλεια του Κυπέλλου από τον Ολυμπιακό.

Ο Γιώργος Μπαντής αποδείχτηκε κορυφαίος των Αρκάδων στο παιχνίδι του Περιστερίου με τον Ατρόμητο και μια μέρα μετά δήλωσε πως είναι πλέον συμβιβασμένος με την ιδέα του πάγκου πως δουλεύει σκληρά για να είναι συνεχώς έτοιμος, ενώ παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση του για τη διαδικασία των πλέι οφ, τα οποία είναι περιττά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 28χρονου τερματοφύλακα στον Sentra Fm:

Για το "δώρο" που θα έπαιρνε από τον Σαββίδη αν ήμασταν στο ισπανικό πρωτάθλημα:
"Τα δύο χρόνια που είμαι στην Τρίπολη έχω διαπιστώσει πως οι ιδιοκτήτες της ομάδας, οι κύριοι Μπάκος και Καϋμενάκης είναι γενναιόδωροι όσο δεν φαντάζεστε".

Για τη δική του σπουδαία απόδοση χθες:
"Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό, απλά πάντα με ικανοποιεί να βγάζω ό,τι έχω και δεν έχω, να χαρίζω βαθμούς και καλές εμφανίσεις στην ομάδα μου. Άλλωστε για αυτό με πληρώνει".

Για τη φετινή χρονιά του Αστέρα:
"Φέτος κάναμε υπερπροσπάθεια. Πήγαμε καλά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια και κάναμε καταπληκτική πορεία στο Κύπελλο. Ας μην ξεχνάμε πως ξεκινήσαμε στις 12 Ιουνίου και κλείσαμε 12 μήνες στο γήπεδο! Εγώ είμαι 11 χρόνια επαγγελματίας και πρώτη φορά το ζω αυτό. Ήταν πολύ δύσκολο και σωματικά και ψυχολογικά. Το πώς αντέξαμε, εμείς το ξέρουμε. Φάνηκε πάντως και στο τέλος, πως δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε".

Για το αν επηρέασε η απώλεια του Κυπέλλου:
"Καταρχήν να πω πως το Κύπελλο μας άξιζε. Δεν διαφωνεί ούτε ο πιο φανατικός φίλαθλος του Ολυμπιακού σε αυτό. Αλλά εκεί που διαφέρουν οι μεγάλες ομάδες από τις άλλες είναι στο πως να ξεπεράσουν μια ήττα, μια αδικία. Μας επηρέασε αρκετά. Η ομάδα πάντως, μεγαλώνει, κάνει βήματα προς τα μπροστά. Το δικαιούται ο Αστέρας και δεν είναι καθόλου τυχαίο. Σε αυτή τη μεγάλη σε διάρκεια χρονιά φάνηκε και το μεγαλείο της διοίκησης, που προσέχει για τα πάντα. Ήξερε πως τα παιχνίδια θα είναι πολλά και ενίσχυσε την ομάδα".

Για το αν η χρονιά είναι επιτυχημένη:
"Έχουμε μέσα μας μια πικρία καθώς χάσαμε μια θέση μετά τα πλέι οφ, τα οποία πιστεύουμε πως περισσεύουν για το ελληνικό πρωτάθλημα. Όλο το χειμώνα δώσαμε μάχη σε 30 αγώνες και κατακτήσαμε την τρίτη θέση και με διαφορά από τον Ατρόμητο. Σίγουρα η χρονιά είναι πετυχημένη".

Για το αν ήταν ο καλύτερος του αγώνας:
"Και στο παρελθόν έχω κάνει ανάλογες εμφανίσεις και σε πιο κρίσιμα βαθμολογικά, ειδικά με τον Ηρακλή παλιότερα".

Για το πόσο δύσκολο είναι να είναι σε ετοιμότητα προερχόμενος από απραξία:
"Είναι πάρα πολύ δύσκολο ειδικά για έναν τερματοφύλακα να παίζεις μία φορά τον μήνα ή να έχεις μεγάλη αποχή. Μπήκα όμως, χθες σαν να είχα συνεχόμενα παιχνίδια. Το έχω συνηθίσει άλλωστε. Δέκα χρόνια αυτό συμβαίνει με μένα. Με χρησιμοποιούν συνήθως κατ' ανάγκη. Εργάζομαι όμως, καθημερινά για να είμαι έτοιμος όποτε χρειαστεί".

Για τους τερματοφύλακες που έβρισκε μπροστά του:
"Φέτος έχω τον Φούλοπ που είναι καταξιωμένος, αλλά και στο παρελθόν, από τα 17 μου που έγινα επαγγελματίας, είχα μπροστά μου τερματοφύλακες επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Τον Κοβαλέφσκι στον Ηρακλή, τον Ελευθερόπουλο, τον Κατεργιανάκη, τον Αμπάρη, τον Ντάνι Φερνάντεζ. Αυτό βέβαια με βοηθάει και με κάνει καλύτερο. Προσπαθώ να κερδίζω τα θετικά, ακόμα και από τον μικρότερο σε ηλικία, τον Γεωργακόπουλο που είναι φέτος στην Τρίπολη".

Για το αν είναι έτοιμος να πάει σε μεγάλη ομάδα:
"Φυσικά νιώθω έτοιμος. Έχω παίξει σε μεγάλη ομάδα με πολύ κόσμο, όπως είναι ο Ηρακλής. Είμαι ευχαριστημένος εδώ στην Τρίπολη, όπου οι άνθρωποι εκτιμούν τα πάντα. Είναι κάτι που λείπει από το ποδόσφαιρο μας".

Για το χθεσινό παιχνίδι κι αν ένιωσε πως οι παίκτες του Ατρόμητου ήθελαν να τους πουν να καθίσουν να χάσουν:
"Δεν μας είπαν τίποτα οι παίκτες του Ατρόμητου. Ποτέ. Εγώ δεν γνώριζα καν το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα. Είχα ακούσει το 1-0 στο ημίχρονο. Κανείς από τον Ατρόμητο δεν γκρίνιαξε. Εκτιμήθηκε η προσπάθειά μας. Γιατί λέγανε πως θα χάσουμε. Επίσης, ο προπονητής του Ατρομήτου, ο κύριος Παράσχος, τον οποίο εκτιμώ αφάνταστα γιατί είναι εξαίρετος προπονητής και πολύ καλός άνθρωπος, παρά την πικρία του μου έδωσε συγχαρητήρια και χάρηκα πάρα πολύ".

Για τη φάση του οφσάιντ λίγο πριν από το φινάλε:
"Δεν ήταν οφσάιντ. Ήταν ένα λάθος του διαιτητή. Γίνονται αυτά. Καμιά φορά βέβαια ένα τέτοιο λάθος κρίνει αποτέλεσμα, αλλά κι εγώ μπορεί να κάνω λάθος και να κρίνει το αποτέλεσμα. Προς τιμήν του κύριος Σπανός είπε πως δεν κρίνεται το παιχνίδι σε μία φάση".