Μπαρτζώκας: Εγιναν απίθανα πράγματα για να χάσουμε

Από ψυχολογικής προσέγγισης, όλοι στον Ολυμπιακό είναι έτοιμοι για την νίκη στο πέμπτο ματς με την Αναντολού Εφές στο ΣΕΦ (26/4) και την πρόκριση στο Final 4 του Λονδίνου, όπως δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Παράλληλα, ο τεχνικός των ερυθρόλευκων στάθηκε στην ήττα της ομάδας του στο τέταρτο ματς, τονίζοντας ότι έγιναν απίθανα πράγματα, ενώ επισήμανε ότι είναι φυσιολογικό το ότι αξιολογήθηκε αν θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει τον Σπανούλη ή όχι στην τελευταία φάση.Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπαρτζώκα:
"Καλήσπέρα. Αύριο παίζουμε το τελευταίο παιχνίδι για την φετινή Euroleague στο γήπεδο μας. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε με νίκη τις υποχρεώσεις μας εδώ για να προκριθούθμε στο Final 4.

Παίζουμε πέμπτο ματς στη σειρά απέναντι στην Εφές και έβδομο φετινό κόντρα στην Εφές. Οπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχουν μυστικά. Ο ένας γνωρίζει το παιχνίδι του άλλου.

Από ψυχολογικής προσέγγισης, όλοι όσοι βρίσκονται στον Ολυμπιακό έρχονται για να παίξουν τέτοιου είδους ματς, με τόσο μεγάλο κίνητρο δηλαδή.

Αρα μόνο θετικά μπορούμε να το δούμε", είπε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Για το ματς στην Τουρκία: "Στην Τουρκία θεωρώ ότι κάναμε ένα από τα καλύτερα φετινά μας ματς. Ηττηθήκαμε, όμως είναι κάτι που μας πείραξε πάρα πολύ. Πέρασε μία εβδομάδα ηρεμήσαμε και είμαι αισιόδοξος ότι θα κερδίσουμε".

Για το ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο και ο κόσμος είχε υπομονή στα δύο πρώτα ματς: "Οσοι ήμασταν σε αυτό το παιχνίδι, νιώσαμε πολύ ζεστά τον κόσμο.

Μας ενθάρρυνε σε σημεία που δεν πηγαίναμε καλά, όπως στην αρχή του δεύτερου ματς. Πιστεύω ότι θα γίνει το ίδιο και αύριο.

Νομίζω ότι θα υπάρξει μία πολύ θερμή ατμόσφαιρα, αλλά θα πρέπει να τονίσουμε ότι δεν παίζουν οι φίλαθλοι το παιχνίδι. Εμείς παίζουμε και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Το κοινό είναι μέρος αυτής της κατάστασης".

Για το αν η Εφές είναι ομάδα έδρας: "Η σεζόν ήταν πολύ μεγάλη. Ολες οι ομάδες είχαν πολλές αυξομειώσεις στην απόδοση τους.

Η άποψη μου είναι ότι στα τρία από τα τέσσερα ματς με την Εφές ήμασταν καλύτεροι. Ο στόχος μας είναι να πάμε σε ένα Final 4".

Για το αν υπάρχει πίεση: "Είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Φυσικά και νιώθω πίεση γιατί έτσι λειτουργεί ένας μεγάλος σύλλογος.

Και το πώς αξιολογείται αν θα είναι μέσα ο Σπανούλης ή όχι στο τέλος είναι φυσιολογικό γιατί ακριβώς ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος σύλλογος. Πίεση επαναλαμβάνω υπάρχει, αλλά αυτές οι ομάδες έτσι λειτουργούν".

Για το αν ο Ολυμπιακός θα φτάσει στη νίκη, αν ελέγξει τα ριμπάουντ: "Είναι ο μοναδικός τομέας που ήταν καλύτερη η Εφές.

Στα ματς που είχαμε εδώ είχαμε περισσότερες κατοχές εμείς. Είτε μέσω κλεψιμάτων, είτε μέσω ριμπάουντ, αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε".

Για την εμφάνιση του Πέρκινς με την Ελευσίνα και το αν μπορεί να βοηθήσει: "Καταλαβαίνω ότι δεν είναι εποχή για πολλά πειράματα.

Ο Πέρκινς είναι παίκτης της ομάδας μας και εννοείται ότι είναι πολύ καλύτερος από αυτό που έχει δείξει μέχρι τώρα. Τώρα για το αν θα είναι σε θέση να παίξει αύριο θα το γνωρίζω μετά την προπόνηση".

Στη συνέχεια, είπε: "Κάνουμε ανάλυση του ματς που παίζουμε και βλέπουμε τι κάνουμε καλά και τι όχι. Υπάρχουν ματς που τα κερδίσαμε στο τέλος, όπως και παιχνίδια που τα χάσαμε στο τέλος.

Σίγουρα επειδή παίζουν και οι άλλοι μπορεί να κάνεις λάθος. Νομίζω, πάντως ότι τα λάθη που κάναμε προχθές ήτα μαζεμένα και έχω την αίσθηση ότι δεν ήταν μόνο από πίεση του αντιπάλου.

Καμιά φορά υπάρχει και μία ανώτερη δύναμη. Ο Πρίντεζης έχασε λέι απ, έγιναν πολλά πράγματα μαζί για να χάσουμε και λάθη. Απίθανα πράγματα".