Μπαρτζώκας: Ολοι οι παίκτες έχουν κίνητρο

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, αναφέρθηκε στην διάθεση που έδειξαν οι παίκτες του στη νίκη επί του Αρη στο ΣΕΦ, ενώ επισήμανε και τη σημασία που έχει για τους ερυθρόλευκους η παρουσία κόσμου στο γήπεδο."Ηταν το πρώτο παιχνίδι με κόσμο. Φυσικά η ώρα και η βαρύτητα των αγώνων της Euroleague δεν έφερε πολύ κόσμο στο γήπεδο. Ηταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για 25 λεπτά και σε αυτό έπαιξε ρόλο και ο Αρης.

Ηταν 1,5 μέρα μετά το ματς της Euroleague, θέλαμε να μοιράσουμε τον χρόνο συμμετοχής και κανείς να μην παίξει περισσότερο από 20 λεπτά.

Είναι σημαντικό που κερδίσαμε με πειστικό τρόπο", είπε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Για το αν οι συνεχόμενες νίκες του Ολυμπιακού μειώνουν το κίνητρο των παικτών του, είπε: "Ολη αυτή την δουλειά την κάναμε το καλοκαίρι. Κρατήσαμε παιδιά με κίνητρο και που έχουν κατακτήσει τίτλους.

Φέραμε νέα παιδιά που έχουν κίνητρο να κατακτήσουν τίτλους και να κάνουν το άλμα στην καριέρα τους. Ολη η δουλειά έγινε το καλοκαίρι. Η προπόνηση για εμάς είναι πολύ σημαντική.

Δεν χρειάζεται να πείσουμε τους παίκτες. Οταν δεν είχαμε κόσμο στο γήπεδο, τα παιδιά ήξερα πως θα νικήσουν, ήταν πιο χαλαρά και αυτό με στεναχωρούσε. Θέλουμε τον κόσμο στο γήπεδο".

Για τον Μίρζα Μπέγκιτς, είπε: "Δεν χρειάζεται να περάσει εξετάσεις. Ηταν δύο χρονια στη Ρεάλ Μαδρίτης, πήρε το πρωτάθλημα κι έπαιξε σε τελικό Euroleague.

Είναι παίκτης ειδικών συνθηκών. Είναι πιο εύκολο να μαρκάρει παίκτες που παίζουν με πρόσωπο στο καλάθι. Παιχνίδι με παιχνίδι θα γίνεται καλύτερος".

Τέλος, ρωτήθηκε αν ο Ολυμπιακός κοιτάζει την αγορά για κάποιον παίκτη: "Οχι. Το έχουμε απαντήσει πολλές φορές.

Περιμένουμε τον Σίμονς να γυρίσει. Προσθέσαμε Καββαδά. Μας ενδιαφέρει να είμαστε υγιείς και να προχωρήσουμε όπως είμαστε".

Από την πλευρά των παικτών, ο Βαγγέλης Μάντζαρης τόνισε: "Να δώσουμε συγχαρητήρια στην ομάδα του Αρη που ήρθε να μας κοντράρει σήμερα και πάλεψε το παιχνίδι.

Κρατάμε το πρώτο και το τέταρτο δεκάλεπτο. Ειδικά το τέταρτο. Εχουμε πει πως δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι.

Προσπαθούμε να βελτιώσουμε τα κενά διαστήματα που έχουμε. Κοιτάμε μπροστά και το επόμενο παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου".