Μπατίστ: Πάντα έχεις κάτι να αποδείξεις...

Αν και "χορτασμένος" από τίτλους και προσωπικές διακρίσεις, ο Μάικ Μπατίστ ξεκαθαρίζει ότι έχει υψηλό κίνητρο, ώστε να κατακτήσει τα... πάντα στο δεύτερο κύκλο της θητείας του στον Παναθηναϊκό.Ο "Μιχάλης" μίλησε στο "Eurohoops" για την επιστροφή στο.. σπίτι του, το πέρασμά του από τη Φενέρ και τους στόχους του.

-Πώς νιώθεις που επέστρεψες στην ομάδα σου;
"Νιώθω πολύ όμορφα! Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και που γύρισα εδώ. Έχουμε μια καλή ομάδα και ελπίζω πως θα ταιριάξω και θα την βοηθήσω με οποιοδήποτε τρόπο. Έτσι ώστε ο Παναθηναϊκός να έχει επιτυχίες".

-Υπάρχει κάτι διαφορετικό στον ρόλο σου και χρειάζεται να ταιριάξεις;
"Πίστεψέ με, νιώθω πως ήδη έχω προσαρμοστεί στον ρόλο του μεγάλου αδελφού! Είναι εύκολο να ταιριάξω σωστά με τα παιδιά που αγωνίζονται εδώ και είναι το ίδιο εύκολο για αυτούς να τα βρούνε μαζί μου. Έχουμε καλούς χαρακτήρες και όταν χτίζεται μια κατάσταση στο περιβάλλον όπως αυτό που έχει τώρα ο Παναθηναϊκός, πάντα έρχονται καλά πράγματα. Γελάμε πολύ, κάνουμε αρκετές πλάκες, αλλά όταν βρισκόμαστε στο παρκέ είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και σοβαροί".

- Σκέφτεσαι από τώρα το φάιναλ φορ στο Μιλάνο;
"Όχι από τώρα. Είμαι πολύ έμπειρος και ξέρω πως αν βιάζεσαι και δεν σκέφτεσαι το κάθε πράγμα στον καιρό του, θα υποφέρεις από αυτή την νοοτροπία. Πρέπει να το πάρεις μέρα – μέρα και να ζεις την κάθε στιγμή. Όλα ξεκινούν από την προπόνηση και πρέπει να προσεγγίζεις κάθε ματς ξεχωριστά. Αν το μυαλό ταξιδεύει πιο μακριά από το παιχνίδι που έχεις μπροστά σου, θα το πληρώσεις και αυτό είναι κάτι που το έχω βιώσει πολλές φορές".

-Χαμογελάς γιατί βρίσκεσαι στην Αθήνα, αλλά πρέπει να σε πάμε λίγο πίσω, στην Πόλη. Το πείραμα της Φενέρ απέτυχε πέρυσι. Τι συμβουλή έχεις για τον Ομπράντοβιτς;
"Φίλε, αυτή είναι δύσκολη ερώτηση! Να κάνει το καλύτερο δυνατό, όπως πάντα σε όσες ομάδες έχει κοουτσάρει. Οι παίκτες πιστεύω να προσαρμοστούν στο σύστημά του και εύχομαι τα καλύτερα για αυτόν".

-Ήταν εύκολο για σένα να παίξεις αντίπαλος με τον Παναθηναϊκό πέρυσι, αφού ο κόσμος σε αγαπάει και δεν είχε απέναντί σου τον Ζοτς. Έχεις σκεφτεί το συναπάντημά σας ως αντίπαλοι;
"Όχι, όχι ακόμα. Αλλά, αν έρθει αυτή η στιγμή πρέπει να το κάνω και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να βοηθήσω την ομάδα μου. Παρότι θα είναι απέναντί μας ένας κόουτς για τον οποίο έχουμε μεγάλη αγάπη. Όλοι είμαστε ανταγωνιστικοί, παίκτες και προπονητές. Θα θέλω να τον κερδίσω και σίγουρα το ίδιο θα θέλει κι εκείνος! Είναι ένα παιχνίδι, θα βρεθούμε αντιμέτωποι για 40 λεπτά. Αν είναι να γίνει, θα γίνει! Έχουμε δύσκολες αναμετρήσεις μπροστά μας και ένα δύσκολο γκρουπ στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας. Το μυαλό μου τώρα βρίσκεται σε αυτές τις προκλήσεις".

-Πιστεύεις ότι έχεις να αποδείξεις κάτι στον εαυτό σου και στους άλλους μετά την περσινή σεζόν;
"Όχι. Πάντα υπάρχουν πράγματα να αποδείξεις, αλλά όχι επειδή απέτυχα την προηγούμενη σεζόν. Έχω ζήσει αρκετές αποτυχίες, ακόμα και εδώ, στον Παναθηναϊκό. Δεν παίρναμε κάθε σεζόν όλους τους τίτλους που διεκδικούσαμε, ή κάποιους που τους θέλαμε πολύ. Έτσι, έχω νιώσει αυτό το συναίσθημα αρκετές φορές στην ζωή μου. Τι κάνεις σε τέτοιες περιπτώσεις; Πεισμώνεις, προσπαθείς ξανά και ελπίζεις πως την επόμενη φορά θα τα καταφέρεις καλύτερα".

-Θα δούμε το ιδανικό τέλος στην καριέρα σου, τι λες;
"Θα δούμε φίλε. Δεν μπορώ να προβλέψω τίποτα! Απλά προσπαθώ να κάνω το καλύτερο, κάθε μέρα ξεχωριστά. Όπως είπα πριν, όλα ξεκινούν από την δουλειά στην προπόνηση. Δουλεύω σκληρά. Αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου με το πόσο πολύ προσπαθώ και συνήθως όπως… δουλεύεις, παίζεις. Αν προπονείσαι καλά, παίζεις καλά. Όταν το κάνω εγώ, ξέρω πως θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι και θα… απογειωθούμε στο ξεκίνημα της σεζόν".