Μπράμος: Δεν χαλαρώνουμε...

Ο Μάικ Μπράμος τόνισε πως παρά το 2-0 ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να χαλαρώσει και οφείλει να συνεχίσει με το ίδιο πάθος, αν θέλει να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας.Ο διεθνής γκαρντ μίλησε στην εφημερίδα SportDay για τη σημασία της άμυνας, αλλά και το πρώτο match-ball τίτλου στο ΣΕΦ.

Αναλυτικά, ο Μάικ Μπράμος μίλησε για:

-το κακό ξεκίνημα στο δεύτερο τελικό: «Γνωρίζαμε ότι θα ήταν πολύ διαφορετικό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός ήρθε αποφασισμένος και μάλιστα στο πρώτο δεκάλεπτο έβαλε 21 πόντους. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό στην αρχή. Κάναμε πολλά λάθη, χαζά φάουλ και στην επίθεση δεν ήμασταν ομαδικοί. Ίσως να νιώσαμε και το άγχος και την πίεση επειδή θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο, καθώς περίμενε το 2-0. Δεν είχαμε το κάτι παραπάνω για να μπορέσουμε να βρούμε λύσεις. Προσωπικά ήταν πολύ σημαντικό που παρά την κακή εικόνα που είχαμε στο παρκέ στο πρώτο ημίχρονο, πήγαμε στα αποδυτήρια με 3 πόντους πίσω μειώνοντας τη διαφορά. Διότι άλλο είναι να επιστρέφεις στο παιχνίδι έχοντας στην πλάτη σου 8-10 πόντους και άλλο 3. Εύκολα ή δύσκολα βρήκαμε κάποιες λύσεις και μείναμε κοντά στο σκορ. Πάντως μετά το πρώτο δεκάλεπτο όταν δεχτήκαμε 21 πόντους βελτιώσαμε την άμυνά μας μέχρι το τέλος του αγώνα και ήταν το πιο σημαντικό από όλα. Η γνωστή συνταγή της άμυνας είναι επιτυχημένη και μας καθοδηγεί».

-τη βελτίωση στο δεύτερο ημίχρονο: «Ξέραμε ότι είναι σημαντικό να έχουμε καλό ξεκίνημα στο β' μισό. Μάθαμε από τα λάθη του παρελθόντος. Ήμασταν πιο ήρεμοι όταν βγήκαμε από τα αποδυτήρια, γίναμε πιο πιεστικοί και πιο ομαδικοί στην άμυνά μας και μέσω αυτής βρήκαμε τον ρυθμό στην επίθεση και την ψυχολογία μας. Πάντως σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι δεν αλλάξαμε τίποτα το φοβερό. Έχουμε και τα μυστικά μας που δεν μπορώ να στα αποκαλύψω, αλλά η άμυνα είναι αυτή που μας καθοδηγεί».

-την παρουσία του Ούκιτς: «Τι να πω; Μας κράτησε ζωντανούς με τα σουτ του. Η αξία του είναι μεγάλη. Είχε τις λύσεις όταν δεν τις είχαμε οι υπόλοιποι. Μας έδειξε τον δρόμο. Ίσως να του ταιριάζουν τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό καθώς και στον τελικό Κυπέλλου ήταν ο άνθρωπος - κλειδί. Γνωρίζει πότε θα σουτάρει και το κάνει παίζοντας και εκπληκτική άμυνα».

-τη δική του εμφάνιση: «Έβαλα 2-3 σουτ, αλλά αυτό που θέλω να κάνω είναι να μαρκάρω. Λατρεύω την άμυνα όσο τίποτα. Όσα τρίποντα και να βάλω σε ένα ματς, το πρώτο πράγμα που κοιτάζω είναι η άμυνα. Αλλά είναι ένας τομέας που εξαρτάται ο ένας από την άμυνα του άλλου. Αν χρειαστεί θα κάνω και βουτιά στο παρκέ για να πάρω την μπάλα».

-τις οδηγίες του Πεδουλάκη: «Ο κόουτς και το τεχνικό επιτελείο έχουν κάνει απίστευτη δουλειά στη μελέτη του Ολυμπιακού. Πέραν τούτου ο κόουτς είναι εξαιρετικός στον τομέα της ψυχολογίας και μας είπε: “Να μην έχετε άγχος, να είστε συγκεντρωμένοι και κυρίως να μην παρασυρθείτε από τον κόσμο”».

-την παρουσία του κόσμου: «Είναι πολύ σημαντικό ότι μια νέα ομάδα όπως εμείς έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη ενός κόσμου που έχει ζήσει και σε διάρκεια τόσες επιτυχίες. Το λιγότερο που μπορώ να τους πω τώρα, είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ».

-το τρίτο ματς της σειράς: «Δεν θέλουμε και δεν υπάρχει λόγος να χαλαρώσουμε. Είμαστε μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά θα πάμε στο τρίτο παιχνίδι με το σκεπτικό ότι τώρα αρχίζουν οι τελικοί. Θα είναι το πιο δύσκολο ματς από όλα. Έχουμε το ψυχολογικό αβαντάζ, την ηρεμία και την αυτοπεποίθηση σε ό,τι κάνουμε στο παρκέ, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Είναι ακόμα 40 λεπτά και πρέπει να είμαστε έξυπνοι στις επιλογές μας. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Με την Μπαρτσελόνα θέλαμε μία νίκη ακόμα και δεν τα καταφέραμε. Επίσης, η ήττα που κάναμε στο τέταρτο ματς απέναντί τους μας βοήθησε ώστε να αποβάλουμε και το άγχος και την πίεση που υπήρχε λόγω και της παρουσίας του κόσμου».