Μπράμος: Break στο πρώτο παιχνίδι

Ο Μάικ Μπράμος τονίζει πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να κηνυγήσει το break από τα πρώτα ματς της σειράς των πλέι οφ με τη Μακάμπι, ενώ ο ίδιος δηλώνει έτοιμος για τη μονομαχία του με τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο.Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μάικ Μπράμος στη Sportday
-για την φάση των πλέι-οφ στην Ευρωλίγκα:
«Στην ουσία τα πλέι οφ είναι μια νέα αρχή. Είναι μια νέα σεζόν που τώρα ξεκινάει. Θα πρέπει να ξεχάσουμε και γρήγορα μάλιστα τι έγινε στις δύο πρώτες φάσεις της διοργάνωσης και να επικεντρωθούμε για μια μεγάλη και δύσκολη σειρά».
-Το σημείο που πρέπει να διατηρήσει ο Παναθηναϊκός και στα άλλα παιχνίδια:
«Η άμυνά μας. Αυτή μας βοήθησε αρκετά ειδικά στο Tοp-16 όταν είχαμε δυσκολίες στην επίθεση για να κερδίσουμε τα παιχνίδια».
-Ποιο είναι το αρνητικό στοιχείο του Παναθηναϊκού:
«Τα νεκρά διαστήματα. Τα έχουμε μειώσει, αλλά θα πρέπει να τα διορθώσουμε γιατί θα στοιχίζουν διπλά».
-για την Μπαρτσελόνα που θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός
«Το πρώτο ματς είναι και το πιο σημαντικό για να σπάσουμε την έδρα και να δώσουμε έξτρα πίεση στον αντίπαλό μας. Είναι διαφορετική η αντιμετώπιση σε σχέση με τα 14 παιχνίδια του Top-16, αλλά χρειάζεται προσοχή και καθαρό μυαλό.
Είναι πρόκληση για εμάς. Εχουν το καλύτερο ρεκόρ στην Ευρωλίγκα. Είναι σε καλή κατάσταση, αλλά θα πρέπει να παίξουμε ακόμα καλύτερα για να τους νικήσουμε και να πάρουμε την πρόκριση στο φάιναλ φορ. Η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί, καθώς στη θεωρία παίζει ο πρώτος με τον τέταρτο και έχει το πλεονέκτημα έδρας, αλλά πιστεύω ότι το πρώτο ματς είναι και το πιο σημαντικό για να σπάσουμε την έδρα και να δώσουμε έξτρα πίεση στον αντίπαλό μας που μεν έχει τη σημαντική απώλεια του Μάικλ, αλλά έχει μάθει πλέον να παίζει χωρίς αυτόν».
-για τον Πεδουλάκη:
«Ο κόουτς κάνει εξαιρετική δουλειά και μας ξεκουράζει. Βασικά πρέπει να είμαστε έξυπνοι με σωστές επιλογές στα παιχνίδια, αλλά κυρίως να δουλέψουμε όπως χρειάζεται αυτές τις λίγες μέρες που έχουμε μπροστά μας ώστε να είμαστε στην ιδανική σωματική και ψυχική κατάσταση για να αντιμετωπίσουμε την Μπαρτσελόνα δύο φορές μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα».
-για τα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα το 2011
«Ήταν σπουδαία επιτυχία. Βέβαια το παρελθόν είναι παρελθόν. Είμαστε μια νέα ομάδα, εύχομαι να γίνει όπως το 2011 και να πάρουμε την πρόκριση για να δώσουμε περισσότερη χαρά στη διοίκηση που είναι συνέχεια δίπλα μας, αλλά και στον κόσμο που πάντα μας βοηθά, δίνοντάς μας ώθηση ακόμα και όταν δεν έχουμε πολλές δυνάμεις».
-για το ενδεχόμενο να κληθεί να μαρκάρει τον Ναβάρο
«Ποιος ξέρει. Αν χρειαστεί και μου ζητηθεί από τον προπονητή μου, θα προσπαθήσω να σταματήσω τον Ναβάρο και στη συνέχεια. Πιστεύω ότι θα πρέπει να πιέσουμε τα γκαρντ τους, όπως κάναμε και με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη ώστε να μην υπάρχει η σωστή συνεργασία, ανάμεσα στην περιφέρεια και τη φροντ λάιν».