Μώραλης: Καταδικαστέος ο πανηγυρισμός του Κατίδη

Την τιμωρία του Γιώργου Κατίδη από τη Σούπερ Λίγκα (μετά την ΕΠΟ) προανήγγειλε ουσιαστικά ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Γιάννης Μώραλης. Αιτία ο φασιστικός πανηγυρισμός του παίκτη της ΑΕΚ στο σαββατιάτικο ματς (16/3) με την Βέροια.Πέραν αυτού, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Γιάννης Μώραλης, μίλησε και για την αναδιάρθρωση στη Σούπερ Λίγκα, στο σάλο που προκλήθηκε για το πότε θα αρχίσει το επόμενο πρωτάθλημα, αλλά και στις επαφές με τη Nova για τηλεοπτικά ζητήματα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Μώραλης στον NovaΣΠΟΡ FM:

- Για το ενδεχόμενο τιμωρίας του Κατίδη από τη Σούπερ Λίγκα:

"Θα φέρουμε το θέμα στο ΔΣ της Τετάρτης, θα είναι ένα από τα βασικά θέματα. Αν δεν συζητηθεί το θέμα από τον συνεταιρισμό, δεν μπορώ να πω κάτι παρά μόνο την προσωπική μου άποψη. Είναι απόλυτα καταδικαστέος ο χαιρετισμός αυτός. Δεν μπαίνω στη διαδικασία αν υπήρχε ή όχι ιδεολογικό υπόβαθρο, αλλά τέτοιες συμπεριφορές προκαλούν τους φιλάθλους. Ο ποδοσφαιριστής πρέπει να έχει τις συνέπειες της πράξης του. Θεωρώ πως η απόφαση της ΕΠΟ να του επιβάλει ισόβιο αποκλεισμό είναι στη σωστή κατεύθυνση. Δεν μπορεί ένας αθλητής που μπορεί να είναι είδωλο για μικρά παιδιά να προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες".

- Για τις επαφές της διοργανώτριας αρχής με τη Nova:

"Η Nova είναι εταιρεία που επενδύει χρήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει μια σειρά θεμάτων που θέλουμε να βάλουμε στο ΔΣ. Υπάρχει και η δικαστική διαμάχη της Nova με τον ΣΚΑΪ για τα στιγμιότυπα. Κάθε χρόνο είμαστε σε ανοικτή επικοινωνία και είμαστε ικανοποιημένοι από τη συνεργασία μας. Από το καλοκαίρι αυτό, που οι ομάδες θα γίνουν 18 στη Σούπερ Λίγκα, υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν. Αντιλαμβάνεστε ότι με 18 ομάδες, πλέι οφ, ένα διευρυμένο Κύπελλο και το Μουντιάλ το καλοκαίρι του 2014, πρέπει να δούμε το πρόγραμμα".

- Για το ζήτημα με την ημερομηνία έναρξης του νέου πρωταθλήματος:

"Είναι μια ημερομηνία που έχει συζητηθεί σε ανεπίσημο επίπεδο. Οι αποφάσεις λαμβάνονται με πλειοψηφία στο ΔΣ. Θα δούμε τα δεδομένα, τις αγωνιστικές και θα αποφασίσουμε. Αν πρέπει και αν κριθεί πως πρέπει να ξεκινήσουμε 17/18 Αυγούστου, θα γίνει τότε. Αν αποφασιστεί να πάμε μια εβδομάδα μετά-που δεν μιλάμε για τρομερή αλλαγή και δεν μπορώ να καταλάβω το θόρυβο που έγινε-θα πάμε μια εβδομάδα μετά. Στο συνεταιρισμό οι σοβαρές αποφάσεις λαμβάνονται στα διοικητικά συμβούλια".

- Για την αύξηση των ομάδων της Σούπερ Λίγκας σε 18:

"Πήραμε μια απόφαση, που δεδομένων των συνθηκών πιστεύω πως ήταν σωστή. Γενικότερα θεωρώ πως είναι προτιμότερο σταδιακά οι ομάδες να μειωθούν. Δεν ξέρω αν θα είναι 12 ή 14. Λιγότερες ομάδες στη Σούπερ Λίγκα θα είναι προς το συμφέρον όλων. Ολα θα πρέπει να γίνουν με άμεση συνεργασία με την ΕΠΟ. Κι αν μείνουμε με 18 ομάδες για δύο χρόνια, εφόσον φτιάξουμε ένα πλάνο για σταδιακή μείωση των ομάδων, πιστεύω πως θα είμαστε στο σωστό δρόμο".

- Για το αν η γρήγορη κατάκτηση του τίτλου από τον Ολυμπιακό μειώνει την ανταγωνιστικότητα στο πρωτάθλημα:

"Δεν είναι αυτό το ζητούμενο της έλλειψης ανταγωνιστικότητας. Το πρωτάθλημα έχει καθαρίσει και στη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Αγγλία. Είναι θέμα ποιότητας ανταγωνισμού. Φέτος γίνεται σημαντική μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού και τα πλέι οφ. Αρα δεν λείπει ο ανταγωνισμός. Η άποψή μου είναι πως δεν έχουμε ακόμη την ποιότητα που θα θέλαμε, όμως είναι λογικό με την είσοδο τόσων νέων παικτών στο πρωτάθλημα. Πάντως και στον Ολυμπιακό δεν είναι ό,τι καλύτερο να κατακτά τόσο εύκολα τον τίτλο. Δεν μπορεί όμως και ο Ολυμπιακός να ρίξει την ποιότητά του για να μην παίρνει γρήγορα το πρωτάθλημα".