Νίκες για Μπάγερν, Μπάγερ και Ντόρτμουντ

Με νίκες συνέχισαν οι πρωτοπόροι στην Bundesliga, με την Μπάγερν να κρατά σε απόσταση τεσσάρων και επτά βαθμών τη Λεβερκούζεν και την Ντόρτμουντ, αντίστοιχα, ύστερα από 14 αγωνιστικές. Στο 90΄γλίτωσε την 3η σερί ήττα η Βέρντερ, ισοφαρίζοντας σε... 4-4 (!) τη Χόφενχαϊμ!Στο Μοναχο η Μπάγερν "καθάρισε" από το ημίωρο την αναμέτρηση με την Μπράουνσβαϊγ και στη... συνέχεια τράβηξε χειρόφρενο. Τα γκολ του Ρόμπεν στο 2ο και το 30ό λεπτό διαμόρφωσαν το 2-0 υπέρ της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Εύκολος "1" και τη 2η Λεβερκούζεν, που με δύο γκολ του Μιν Σον και ένα -το 8ο στο πρωτάθλημα- του Κίεσλινγκ έφτασε με άνεση στο 3-0 επί της Νυρεμβέργης.

Η Ντόρτμουντ τα... χρειάστηκε στην έδρα της Μάιντς, ωστόσο πέρασε με 3-1, σ' ένα ματς όπου όλα έγιναν από το 70ό έως το 78ο λεπτό. Στο 70' ο Ομπαμεγιάνγκ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Κλοπ, ωστόσο μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 1-1 με πέναλτι του Μότινγκ.

Με το ίδιο... νομισμα απάντησε ο Λεβαντόφσκι στο 78', ενώ στη φάση του πέναλτι αποβλήθηκε ο Σότο για τη Μάιντς. Ο Πολωνος διαμόρφωσε το τελικό 3-1... ξανά από την άσπρη βούλα!

Από πέναλτι σημαδευτηκε και ο αγώνας Χόφενχαϊμ - Βέρντερ 4-4! Στο 12' και το 18' ο Σαλίχοβιτς με δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι έδωσε προβάδισμα 2-0 στη "Χόφε", με τον Χουντ να απαντά κι αυτός από το "βούλα" για το 2-1 στο 45'. Η Βέρντερ πρόλαβε να ισοφαρίσει σε 2-2 με τον Ελία πριν κλείσει το ημίχρονο.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, όμως, δέχτηκε δύο γκολ από τους Βόλαντ στο 49' και Χέρντλινγκ στο 54' για το 4-2. Ο Πέτερσεν στο 59ο λεπτό μείωσε σε 4-3, για να έρθει στο 90ό λεπτό ο Μπαργκφρέντε να ισοφαρίσει σε 4-4, κλείνοντας έτσι το σκορ σ' ένα χορταστικό ματς.

Στο Βερολίνο, τέλος, Χέρτα και Αουγκσμπουργκ έμειναν στο 0-0.