Νίκη παραμονής για Βέροια, παράπονα η Κέρκυρα

Σπουδαία νίκη που αυξάνει σημαντικά τις ελπίδες παραμονής της στην κατηγορία πέτυχε η Βέροια, που νίκησε 2-0 την Κέρκυρα. Το σκορ άνοιξε στο 77ο λεπτό ο Κόστλι, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, το οποίο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τη μεριά των ανθρώπων της Κέρκυρας. Οι γηπεδούχοι σφράγισαν τη νίκη τους στις καθυστερήσεις με τον Ολαϊτάν κι ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν βγει μπροστά για την ισοφάριση.Οι δύο ομάδες τέλειωσαν το ματς με 9 παίκτες, ενώ είχαν κι από ένα δοκάρι.
Το πρώτο ημίχρονο στη Βέροια είχε πάθος, νεύρα, δυνατές μονομαχίες, πολλές κίτρινες κάρτες, αλλά λιγοστές ευκαιρίες. Οι δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα προσεκτικές στα μετόπισθεν, αλλά δεν έδειχναν ικανές να δημιουργήσουν ευκαιρίες για κάποιο γκολ.
Ουσιαστικά, η πιο σημαντική στιγμή στο πρώτο 45λεπτο ήταν ένας "τσακωμός" ανάμεσα σε παίκτες των δύο ομάδων στο 27ο λεπτό.
Οσο για φάσεις, μία κεφαλιά του Ιωάννου στο 32` δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Αναστασόπουλο, ενώ στο 36` ο Κόστλι είχε ευκαιρία για να σκοράρει, αλλά δεν βρήκε στόχο από ευνοϊκή θέση.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Βέροια έχασε την καλύτερη ευκαιρία του ματς, αλλά ο Κόστλι δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά όπως θα ήθελε, από το ύψος της μικρής περιοχής και η μπάλα πέρασε άουτ.
Οι γηπεδούχοι ήταν αισθητά καλύτεροι στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου και στο 56` έχασαν μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία, με τον Ολαϊτάν να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Αναστασόπουλου.
Η Κέρκυρα προσπάθησε να ανέβει και να κόψει τη φόρα της Βέροιας, με τον Αγρίτη να... απαντάει στο 68`, στο δοκάρι του Ολαϊτάν, με το 0-0, ωστόσο, να παραμένει.
Η φάση που άλλαξε τη ροή του αγώνα ήρθε στο 74ο λεπτό, όταν ο διαιτητής Δημητρόπουλος έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Στάμου στον Κόστλι και παράλληλα απέβαλε τον παίκτη της Κέρκυρας.
Οι άνθρωποι των φιλοξενούμενων διαμαρτυρήθηκαν έντονα και το ματς διεκόπη για λίγα λεπτά, ωστόσο, ο διαιτητής δεν άλλαξε την απόφασή του. Ο Κόστλι εκτέλεσε στο 77ο λεπτό το πέναλτι και έκανε το 1-0 για τη Βέροια.
Η Κέρκυρα πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα. Η Βέροια διαχειρίστηκε σωστά τα τελευταία λεπτά του αγώνα και σφράγισε τη νίκη της σε μία αντεπίθεση στο 91ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Ολαϊτάν να γράφει το τελικό 2-0, που αυξάνει σημαντικά τις ελπίδες παραμονής της στην κατηγορία.