Νίκη παραμονής για Περιστέρι, 81-72 την Καβάλα

Το Περιστέρι πήρε το ντέρμπι της παραμονής απέναντι στην Καβάλα, την οποία νίκησε με 81-72. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μπροστά ακόμη και με 10 πόντους στην τρίτη περίοδο, αλλά λύγισαν στα τελευταία λεπτά, όταν οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του αγώνα και έφτασαν σε μία νίκη που μπορεί να αποδειχθεί.. χρυσάφι για τη συνέχεια.Πάρκερ, Μάντζαρης και Μίτσελ οι κορυφαίοι των νικητών, ενώ για την Καβάλα πάλεψαν Αρμπέτ και Κόλεμαν.
Από την πρώτη περίοδο φάνηκε το πάθος των δύο ομάδων, που καίγονταν για τους βαθμούς της νίκης. Ηταν, άλλωστε ένα μεγάλο ντέρμπι παραμονής, που στα πρώτα δέκα λεπτά είχε εξαιρετικό θέαμα, με το Περιστέρι να είναι μπροστά με 22-19.
Στη δεύτερη περίοδο, όμως, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πήραν τα ηνία του αγώνα. Επαιξαν εξαιρετική άμυνα και με επί μέρους σκορ 20-9, κατάφεραν να προηγηθούν με 39-31 στο ημίχρονο.
Η διαφορά ανέβηκε και στους δέκα πόντους στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου (33-43), αλλά το Περιστέρι αντέδρασε και με κορυφαίο τον Μίτσελ μείωσε ξανά στον πόντο (53-54).
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με σερί 5-0 την τελευταία περίοδο και πήραν κεφάλι στο σκορ με 58-54, σε ένα ματς που είχε συγκλονιστική εξέλιξη μέχρι το φινάλε.
Στο ντεμπούτο του Βαγγέλη Αλεξανδρή η Καβάλα πάλεψε το ματς και πέντε λεπτά πριν από το τέλος το ματς ήταν ισόπαλο 64-64.
Στα τελευταία λεπτά ο Πάρκερ πήρε τη σκυτάλη από τον Μίτσελ και με κρίσιμα καλάθια έδωσε στο Περιστέρι το προβάσιμα (70-66). Η Καβάλα, ωστόσο, απάντησε με σερί 5-0 από τον Κόλεμαν και προσπέρασε (70-71), στο τελευταίο λεπτό.
Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι στο φινάλε, έβγαλαν μερικές καλές άμυνες και πήραν μία πολύ σημαντική νίκη (81-72) που αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες παραμονής τους στην κατηγορία.
Αντίθετα, για την Καβάλα τα πράγματα παραμένουν δύσκολα, καθώς μοιράζεται την τελευταία θέση μαζί με τον Πανελευσινιακό.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 9-20, 22-15, 28-18.