Νίνης: Να δείξουμε πως είμαστε φαβορί κόντρα στον ΠΑΟ

Να αποδείξει στο γήπεδο πως είναι φαβορί στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό πρέπει ο ΠΑΟΚ σύμφωνα με τον Σωτήρη Νίνη, που μίλησε για τα σκαμπανεβάσματα του ΠΑΟΚ, για το rotation του Στέφενς, αλλά και για το ματς με την πρώην του ομάδα, που έχει ιδιαιτερότητες για τον ίδιο.
Ο Σωτήρης Νίνης παραχώρησε συνέντευξη στους εκπροσώπους του Τύπου που ακολούθησαν την αποστολή του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία.
Αναλυτικά όσα δήλωσε:
-Σωτήρη άλλο ένα παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ να παρουσιάζει διπλό πρόσωπο αλλά να καταφέρνει να πάρει αποτέλεσμα. Πως το εξηγείς;
"Το βασικό είναι πως δεν χάσαμε, αλλά η εικόνα θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Στο πρώτο μέρος η ομάδα είχε μια πολύ καλή τακτική και αμυνόμασταν όπως ακριβώς θα έπρεπε. Στο δεύτερο μέρος αυτή η τακτική χάθηκε και για κάποιους λόγους έσπασε η καλή εικόνα της ομάδας. Το ότι χάσαμε τη συνοχή μας είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίζει και νομίζω ότι μαζί με τον προπονητή μας θα δουλέψουμε για να το διορθώσουμε. Ακολουθούν σημαντικά παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη και δεν θα πρέπει να χάνουμε τη συνοχή και τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκεια του αγώνα".
- Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε πολλές επιθέσεις και κινδύνεψε με περισσότερα γκολ. Είναι θέμα συγκέντρωσης στην άμυνα;
"Δεν είναι η ευθύνη ενός παίκτη αυτό, αλλά όλης της ομάδας. Και η άμυνα και το κέντρο και η επίθεση κάνουν άμυνα. Είναι κάτι που εμείς πρέπει να το διορθώσουμε γιατί μπορεί στο επόμενο ματς το λάθος να μην το συγχωρέσει ο αντίπαλος".
- Μπορεί αυτή η εικόνα των μεταπτώσεων να οφείλεται και στο συνεχόμενο rotation;
"Ως ένα βαθμό παίζει ρόλο αλλά όχι σε εκείνον που μπορείς να πεις ότι επηρεάζει την απόδοση της ομάδας. Συμφωνώ πως υπάρχουν παίκτες που μπαίνουν και βγαίνουν, αλλά υπάρχει και ένας βασικός κορμός στην ομάδα και από τη στιγμή που υπάρχει αυτό δεν πρέπει να επικαλεσθούμε το rotation ως δικαιολογία".
- Επέστρεψες στην ενδεκάδα αν και πριν από μερικές μέρες ήσουν εκτός αποστολής με τον ΟΦΗ. Χρειάζεσαι χρόνο προσαρμογής;
"Εγώ δεν χρειάζομαι χρόνο. Είμαι έτοιμος να αγωνιστώ. Επέλεξε να με αφήσει έξω και το σέβομαι γιατί είναι απόφαση του προπονητή. Όμως εγώ δεν χρειάζομαι χρόνο προσαρμογής, βρίσκομαι εδώ και επέλεξα τον ΠΑΟΚ για αυτό το λόγο επειδή γνώριζα ότι θα προσαρμοστώ εύκολα και αισθάνομαι έτοιμος να προσφέρω. Σαν Σωτήρης εγώ νιώθω έτοιμος να αγωνιστώ".
- Ετοιμάζεσαι να παίξεις απέναντι στον Παναθηναϊκό με τον οποίο καθιερώθηκες. Τα συναισθήματά σου;
"Κακά τα ψέματα είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι αλλά από τη στιγμή που έφυγα από τον Παναθηναϊκό κοιτάω το μέλλον και τώρα είμαι στον ΠΑΟΚ και θέλω να δώσω τα πάντα για την ομάδα μου".
-'Εχει δοθεί η εικόνα πως ο ΠΑΟΚ είναι το απόλυτο φαβορί της αναμέτρησης.
"Αυτό μπορεί να μας γυρίσει μπούμερανγκ. Πρέπει μέσα στον αγωνιστικό χώρο να το επιβεβαιώσουμε. Ετσι πρέπει από την αρχή ως το τέλος του αγώνα να είμαστε σοβαροί και αυτοί που πρέπει για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Να εκμεταλλευτούμε και την έδρα μας αφού ο κόσμος θα μας βοηθήσει".