"Να φανεί στο γήπεδο η δουλειά μας"

Η εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών βρίσκεται στη Σουηδία, όπου αρχίζουν την Παρασκευή (24/05) τα προκριματικά για το παγκόσμιο πρωτάθλημα και ο έλληνας διεθνής, Μενέλαος Κοκκινάκης, μίλησε για την προσπάθεια της εθνικής και την εμπιστοσύνη που έχει στην ομάδα.Η εθνική θα αντιμετωπίσει τη Νορβηγία, την Ισλανδία και την οικοδέσποινα Σουηδία στην προσπάθειά της να για κατάκτηση της πρωτιάς που οδηγεί στον τρίτο προκριματικό γύρο.
Ο διεθνής ακραίος, Μενέλαος Κοκινάκης σε δηλώσεις του τόνισε: "Πιστεύω ότι η ομάδα είναι σε αρκετά καλή κατάσταση. Υπάρχει λίγη κούραση από την προετοιμασία και το ταξίδι, όμως, σε γενικές γραμμές έχει γίνει πολλή καλή δουλειά στην Ορεστιάδα και νομίζω ότι και στα φιλικά με τη Λετονία, βγήκαν αρκετά θετικά συμπεράσματα. Θέλω να πιστεύω ότι η δουλειά που κάναμε στις προπονήσεις θα φανεί και στο γήπεδο. Είχαμε μερικά μικροπροβλήματα τραυματισμών με τον Προύσαλη και τον Φιλίποφ, αλλά ευτυχώς τα ξεπεράσαμε και έτσι δεν θα χρειαστεί να παίξω εγώ πασαδόρος, αν και ήμουν έτοιμος και για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Άλλωστε και τα δύο παιδιά μου μιλάνε συνεχώς και με συμβουλεύουν για τα μυστικά της δική τους θέσης, ενώ στο παρελθόν είχε χρειαστεί να καλύψω τον Φιλίποφ στον Ολυμπιακό.
Ο επόμενος στόχος της εθνικής είναι ο αγώνας εναντίον του Βελγίου για τα μπαράζ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με τον Κοκκινάκη να αναφέρει: "Οι αγώνες που θα δώσουμε εδώ θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε στο αγωνιστικό επίπεδο που απαιτείται για να αντιμετωπίσουμε στη συνέχεια το Βέλγιο. 
Με άλλα λόγια, οι δύο διοργανώσεις συνδέονται μεταξύ τους, αλλά στην παρούσα φάση, δεν σκεφτόμαστε το Βέλγιο. Όταν έρθει η ώρα για τα μπαράζ του Ευρωπαϊκού θα έχουμε το μυαλό μας αποκλειστικά εκεί και πιστεύω ότι όλα θα κριθούν από το ποιος θα βρεθεί σε καλύτερη μέρα. Ελπίζω, να είμαστε εμείς αυτοί που θα πάρουν την πρόκριση και στα προκριματικά του Παγκοσμίου και στα τελικά του Ευρωπαϊκού".