Ξεκουράζεται αλλά δεν αποσύρεται ο Χάινκες

Την απόφαση να μην καθίσει στον πάγκο καμίας ομάδας την επόμενη σεζόν αλλά να ξεκουραστεί ανακοίνωσε ο Γιουπ Χάινκες. Ο γερμανός τεχνικός, ωστόσο, ξεκαθάρισε πως η απόφασή του αυτή δε σημαίνει και το τέλος της προπονητικής του καριέρας.Δεν θα εργαστώ πουθενά του χρόνου. Θα ξεκουραστώ. Μετά θα δούμε. Φέτος εργάστηκα πολύ σκληρά. Έφτασα στα όριά μου δουλεύοντας ακατάπαυστα, χωρίς ξεκούραση. Διαπίστωσα, ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες, ότι έχω φτάσει σε μία ηλικία που χρειάζομαι περισσότερο χρόνο για να γεμίσω τις μπαταρίες μου. Πολλές ομάδες ενδιαφέρθηκαν να με προσλάβουν. Οι πλούσιες ομάδες, αυτές που δίνουν αλόγιστα τα χρήματα, δεν με ενδιέφεραν ποτέ. Ακόμη και μία διεθνώς διακεκριμένη ομάδα με πλησίασε" δήλωσε ο Χάινκες, "φωτογραφίζοντας" τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Μπάγερν, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε, είπε για τον 68χρονο τεχνικό: "Ο Γιουπ από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας είχε ένα πλάνο για να φτάσουμε στην κορυφή και δούλεψε γι’ αυτό με πάθος που δεν έχω ξαναδεί. Με το τρεμπλ καταφέραμε κάτι ιστορικό και η συμβολή του ήταν τεράστια. Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε καλύτερη σεζόν. Σε ευχαριστούμε Γιουπ. Οταν ξεκουραστεί και νιώσει έτοιμος, οι πόρτες της Μπάγερν θα είναι πάντα ανοικτές γι’ αυτόν".

Επίσης, και ο πρόεδρος Ούλι Χένες μίλησε για τον τεχνικό που οδήγησε τους βαυαρούς στο φετινό τρεμπλ: "Ο Γιουπ δούλεψε υποδειγματικά κι έκανε τα πάντα για να οδηγήσει την ομάδα σε επιτυχίες. Οι παίκτες τον ακολουθούσαν πιστά και δικαιώθηκαν".

Ο Χάινκες πάντως ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να σταματήσει την προπονητική και πως θα είναι ανοικτός σε προτάσεις στο μέλλον.