Ξενοφών Πάνος στο sport.gr: Η ΑΕΚ με έκανε ποδοσφαιριστή

Ο ποδοσφαιριστής του Θρασύβουλου μίλησε στο sport.gr για την ομάδα της Φυλής, τη μάχη που δίνει για την παραμονή στην κατηγορία, το πέρασμα του από την Παναχαϊκή αλλά και τα πρώτα βήματα του ως ποδοσφαιριστής στην ΑΕΚ.Ο Ξενοφώντας Πάνος  είναι ένας  από τους παίκτες που έχει ξεχωρίσει με την απόδοση του στην ομάδα της Φυλής. Ο 23χρονος δεξίος μπακ του Θρασύβουλου μίλησε στο sport.gr για τη μάχη της ομάδας του για την παραμονή, τα προσεχές παιχνίδι με την Δόξα Δράμας αλλά και το πέρασμα του από Παναχαϊκή και ΑΕΚ.

Ο νεαρός αμυντικός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την παραμονή της ομάδας του στη football league, ενώ παράλληλα μίλησε για το ξεκίνημα του ως ποδοσφαιριστής με τη φανέλα της ΑΕΚ, αλλά και για τους δικούς του προσωπικούς στόχους.
 
Αναλυτικά όσα είπε ο Ξενοφών Πάνος στο sport.gr:
 
Για τη μάχη παραμονής στην κατηγορία:
Βρισκόμαστε τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος με 4 βαθμούς διαφορά από την γραμμή του υποβιβασμού. Στα τελευταία παιχνίδια παίζουμε πάρα πολύ καλά, έχουμε πολύ καλή παρουσία μέσα στο γήπεδο και ευελπιστώ και πιστεύω ότι η ομάδα μας θα καταφέρει να μείνει στην κατηγορία γιατί έχει την ποιότητα.

Για το παιχνίδι που ακολουθεί με τη Δόξα Δράμας:
Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, εμείς οπώς έχει έρθει η κατάσταση σε κάθε παιχνίδι κυνηγάμε μόνο τη νίκη, το θετικό είναι ότι παίζουμε στην έδρα μας και θα προσπαθήσουμε από τη αρχή να επιβάλλουμε το ρυθμό μας να κερδίσουμε το ματς, μόνο αυτό μπορούμε να κάνουμε να πάρουμε τους τρείς βαθμούς και να κοιτάξουμε το μέλλον με αισιοδοξία και να παραμείνουμε στην κατηγορία.

Για τον προπονητή της ομάδας, Bασίλη Βούζα:
Καλώς η κακώς ξεκινήσαμε με έναν προπονητή, στη μέση της σεζόν αλλάξαμε, ο Σταθόπουλος βοήθησε πολύ την ομάδα σε πολύ δύσκολες στιγμές και οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε αυτό. Απο κεί και πέρα ήρθε ένας καινούριος προπονητής, παίζουμε καλό ποδόσφαιρο προσφέρουμε και θέαμα, πήραμε κάποιες νίκες που μας βοήθησαν και βαθμολογικά να ανεβούμε και συνεχίζουμε. Στην Ελλάδα δυστυχώς οι προπονητές πάντα φταίνε για το αποτέλεσμα, ποτέ δε φταίνε οι ποδοσφαιριστές. Αλλά πιστεύω πως και ο Σταθόπουλος βοήθησε την ομάδα γιατι την ανέλαβε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, αν αναλογιστούμε πως η ομάδα ξεκίνησε προετοιμασία 1η Σεπτεμβρίου όταν άλλες ομάδες είχαν ήδη στα πόδια τους ενάμιση μήνα προετοιμασίας, όπως και ο κ. Βούζας βοηθάει την ομάδα πάρα πολύ από τότε που έχει αναλάβει.

Για το πέρασμα του στην Παναχαϊκή:
Η Παναχαϊκή είναι μια δύσκολη ομάδα, με την έννοια του κόσμου , ο οποίος έχει μεγάλες απαιτήσεις. Εγώ πήγα στην Παναχαϊκή όταν η ομάδα ήταν ακόμα στη Γ' εθνική, και παίζαμε στο γήπεδο με 7.000 κόσμο. Ανεβάσαμε την ομάδα στη Β' Εθνική αλλά μετά κάποια γεγονότα που διαδραματίστηκαν μεταξύ του Προέδρου (σ.σ κ. Κούγια) και των φιλάθλων έκαναν τον κόσμο να μην έρχεται στο γήπεδο και δεν βοηθούσαν πάρα πολύ την ομάδα. Η Παναχαϊκή είναι για μένα από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα η πιο ιστορική ομάδα στην Ελλάδα, με 120 χρόνια ιστορίας και η θέση της, για μένα, είναι στην Α' εθνική δεν νομίζω ότι αυτή η ομάδα πρέπει να είναι στη Β' Εθνική. Εχω πάρα πολύ καλες εμπειρίες και τα δύο χρόνια αυτά μου έδωσαν πάρα πολλά μαθήματα.

Για το ξεκίνημα του στην ΑΕΚ :
Στην ΑΕΚ πήγα 15 χρονών, με είχε πάρει ο κ. Σαβέφσκι και για μένα είναι το μεγαλύτερο σχολείο και θεωρώ ότι είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα άσχετα με όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή και έχει φτάσει σε αυτήν την κατάσταση η ομάδα. Η ΑΕΚ μου έδωσε παρα πολλά, μου έμαθε τι σημαίνει το σήμα ΑΕΚ.

Ξεκίνησα 15 χρονών με τις όποιες φιλοδοξίες έχει ένας 15χρονος να ξεκινήσει την καριέρα του, βρέθηκα στην ευχάριστη θέση να δουλέψω με έναν μεγάλο προπονητή για μένα όπως είναι ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ, ο οποίος μου έδωσε την ευκαιρία να ανεβώ στην πρώτη ομάδα και να γίνω επαγγελματίας, γιατί στην ουσία από τον Φερέρ έγινα επαγγελματίας. Δυστυχώς όμως στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και οι τραυματισμοί, έπαθα ένα σοβαρό τραυματισμό, ο οποίος με άφησε έξι μήνες εκτός όμως δε θέλω να σταθώ εκεί, θέλω να σταθώ στο οτί η ΑΕΚ μου έδωσε τα πάντα, η ΑΕΚ με έκανε ποδοσφαιριστή.
 
Για τα μεγάλα ονόματα ποδοσφαιριστών που ήταν συμπαίκτες στην ΑΕΚ:
Δεν νομίζω να υπάρχει ποδοσφαιριστής που να μη θέλει να κάνει έστω και προπόνηση με ποδοσφαιριστές όπως ο Ριβάλντο, ο Σκόκο, ο συμπαίκτης μου τώρα ο Τζωρτζόπουλος, είχα πολύ καλές σχέσεις μαζί τους. Ο μεγαλύτερος όμως ποδοσφαιριστής για μένα και σε ήθος είναι ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο οποίος όλα τα μικρά παιδιά που ανέβαιναν στην πρώτη ομάδα μας βοηθούσε πάρα πολύ και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τα νέα παιδιά. Εντός και εκτός γηπέδου είναι ένας τρομερός χαρακτήρας και πολύ καλός άνθρωπος.
 
Για τον Τραϊανό Δέλλα που ανέλαβε την ΑΕΚ στο τέλος του πρωταθλήματος:
Δε νομίζω ότι ο Δέλλας θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο τη χρονική στιγμή που ανέλαβε την ομάδα. Προσπάθησε πάνω από ολά να βοηθήσει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. Δούλεψε ουσιαστικά μια εβδομάδα με την ομάδα, δε μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό. Ενας προπονητής πρέπει να δουλέψει από την προετοιμασία της ομάδας για να φανεί η διαφορά μέσα στο γήπεδο. Πιστεύω ότι ο Δέλλας έκανε τα πάντα για να βοηθήσει την ΑΕΚ αλλά η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή ήταν μη αναστρέψιμη. Ηταν ο μοναδικός άνθρωπος που ακόμα και όταν έχασε η ΑΕΚ από τον Πανθρακικό, κι έγινε όλο αυτό που έγινε και είδε όλη η Ελλάδα, ήταν αυτός που προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα να σηκώσει κεφάλι.Ηταν πρόεδρος και προπονητής μαζί.

Για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ:
Είναι ακόμα νωρίς, εύχομαι ότι καλύτερο για την ΑΕΚ, το θέμα δεν είναι αν θα παίζει στη Β' ή Γ' Εθνική το θέμα είναι η ΑΕΚ να γίνει αυτό που ήταν παλία. Ο κόσμος πρέπει να κάνει υπομονή και όλοι πρέπει να δουλέψουν για το καλό της ΑΕΚ.  Αν η ομάδα αγωνιστεί ένα ή δύο χρόνια σε μικρότερη κατηγορία δε θα κάνει κακό αλλά να γίνει ένας σχεδιασμός, ο οποίος θα βοηθήσει την ΑΕΚ να μη γίνουν πάλι τα λάθη του παρέλθόντος. Αν γίνει ένας σωστός σχεδιασμός η ΑΕΚ θα βγεί από το αδιέξοδο και θα γίνει μεγάλη όπως παλιά.
 
Για το γεγονός ότι πλεόν οι ομάδες βασίζονται σε νεαρούς παίκτες:
Αυτό που έγινε φέτος στη Σούπερ Λιγκ με αρκετές ομάδες όπως η ΑΕΚ , ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Αρης ήταν κάτι που δεν είχε ξαναγίνει. Παλία οι ομάδες έπαιζαν με έντεκα ξένους και ήταν πολύ δύσκολο να πάρουν ευκαιρίες τα νέα ταλέντα ακόμα και η συμμετοχή των νέων στις προπονήσεις αποτελούσε κατόρθωμα. Ξαφνικά αυτό άλλαξε με τις ομάδες που δεν πήραν αδειοδότηση και αναγκάστηκαν να πορευθούν με νέα παιδιά. Δυστυχώς η ΑΕΚ για μένα δεν κράτησε έναν κορμό , έπρεπε να μείνουν στην ομάδα παίκτες που θα βοηθούσαν και ψυχολογικά και με την εμπειρία τους στην ομάδα όπως ο Καφές, ο Γεωργέας, δεν έγινε αυτό και δεν υπήρχε η εμπειρία πιο μεγάλων παιδιών για να μπορούν να ανταπεξέλθουν μέσα στο πρωτάθλημα. Υπάρχουν πολλά νέα ταλέντα και πιστεύω ότι στο μέλλον θα έχουμε μεγάλες επιτυχίες και πολλά παιδιά που θα αναδείξουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.
 
Για τους προσωπικούς του στόχους :
Ελπίζω να κάνω κάτι σε υψηλότερο επίπεδο. Ο Θρασύβουλος με έχει βοηθήσει πάρα πολύ φέτος μου έχει δώσει ψυχολογία και παιχνίδια στα πόδια. Εύχομαι η καινούρια χρόνια να μου επιφυλλάσει κάτι καλύτερο. Δεν ξέρω αν θα είναι Σούπερ Λιγκ ή Β' εθνική, είναι ακόμα νωρίς το πιο σημαντικό είναι να έχουμε την υγεία μας και όλα θα έρθουν.