Οι 82 ημέρες του Φάμπρι

Επειτα από 82 ημέρες ο Φάμπρι αποτελεί παρελθόν από τον Παναθηναϊκό. Στο σύντομο διάστημα της παρουσίας του στην Ελλάδα, πάντως, ο ισπανός τεχνικός άφησε το στίγμα του, με τις επικές ομιλίες του, τα dvd πριν από τους αγώνες και τον εκρηκτικό χαρακτήρα, που τελικά αποτέλεσε και τη βασικότερη αιτία του διαζυγίου του με τους πράσινους.Η αλήθεια είναι πως από τον Ιανουάριο, όταν και ανακοινώθηκε η συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό, όλοι όσοι τον γνώριζαν έλεγαν πως πρόκειται για έναν ιδιόρυθμο χαρακτήρα, ο οποίος δύσκολα στεριώνει σε μία ομάδα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που στα 57 του χρόνια δεν κατάφερε να πετύχει σπουδαία πράγματα στην καριέρα του.
Ετσι και στον Παναθηναϊκό... Δεν πρόλαβε καν να βγάλει τη σεζόν... Συγκεκριμένα, πρόλαβε να ζήσει 13 ματς από τον πράσινο πάγκο.
Τα 11 από αυτά ήταν στο πρωτάθλημα της Super League, στα οποία ο Παναθηναϊκός μέτρησε τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες, η τελευταία εκ των οποίων αποδείχθηκε και μοιραία για τον Φάμπρι.
Λίγα πράγματα και στο Κύπελλο, όπου έδωσε δύο ματς απέναντι στον Πλατανιά, είχε μία νίκη και μία ήττα, αλλά η ουσία είναι πως η ομάδα αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.
Αυτά λοιπόν τα "στατιστικά" του Φάμπρι, ο οποίος, όμως, έκανε και πράγματα που δύσκολα θα ξεχάσουμε. Ομιλίες, τσακωμοί και δυνατές ατακές στο... πλούσιο μενού. Για άλλους διασκεδαστικό, για άλλους γραφικό!
Από την πρώτη μέρα της παρουσίας του στον Παναθηναϊκό έδειξε δείγματα γραφής, καθώς σχεδίασε το Κάστρο του στην προπόνηση, προκειμένου να εξηγήσει την τακτική και τη φιλοσοφία του στους παίκτες της νέας του ομάδας.
Λίγες ημέρες αργότερα ήρθε και η περίφημη πια ομιλία με τα λιοντάρια και από τότε περιμέναμε πως και πως να μάθουμε το επόμενο... χτύπημα.
Ο ισπανός δεν μας απογοήτευσε και συνέχισε τις εκπλήξεις, με τις σκηνές από ταινίες που έδειχνε στους παίκτες πριν από τους αγώνες, για να τονώσει το ηθικό τους. Η αρχή έγινε με τους "300" και ακολούθησε ο Αλ Πατσίνο και το "Any given Sunday".
Ιδιαίτερο ντόρο προκάλεσε ακόμη με τον εκρητικό χαρακτήρα, ο οποίος τελικά και τον οδήγησε στην έξοδο...
Ο Φάμπρι τσακώθηκε με παίκτες ακόμη και δημόσια. Είναι χαρακτηριστικές οι σκηνές που ανταλλάσει γαλλικά με Ζεκά και Βιτόλο, εντός αγωνιστικού χώρου, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά από αγώνες.
Το κορυφαίο επεισόδιο βέβαια σημειώθηκε σε προπόνηση της ομάδας, όταν έβρισε τον Πίντο και οι παίκτες του Παναθηναϊκού αντέδρασαν. Ο Φάμπρι ζήτησε συγνώμη γονατίζοντας μπροστά στους παίκτες του, αλλά και πάλι, δεν γλίτωσε τα... γαλλικά.
Αυτή ήταν η αρχή του τέλους, το οποίο τελικά ήρθε μετά το ματς με τον Πλατανιά, όταν έβγαλε στη... σέντρα τους παίκτες του Παναθηναϊκού, λέγοντας πως δεν έχουν αρχ... Με πρώτο - πρώτο τον συνήθως ήρεμο Καρνέζη, οι πράσινοι εκδήλωσαν ανοιχτά τον εκνευρισμό τους για τον Φάμπρι και η διοίκηση αποφάσισε να τον αποδεσμεύσει.
Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η εν Ελλάδι παρουσία του Φάμπρι στην Ελλάδα. Οι 82 ημέρες δημοσιότητας του, κατά τα άλλα συμπαθέστατου, ισπανού προπονητή στη χώρα μας...